• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1404021007333
  • خبرنگار : 71567

جزئیات دومین اجلاس وزیران آموزش عالی سکوی گفت‌وگوی OIC اعلام شد/دعوت ایران از وزرای علوم ۲۱ کشور

جزئیات دومین اجلاس وزیران آموزش عالی سکوی گفت‌وگوی OIC اعلام شد/دعوت ایران از وزرای علوم ۲۱ کشور

رئیس همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم گفت: ایران میزبان دومین اجلاس وزیران آموزش عالی سکوی گفت‌وگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی ۱۵، در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت‌ماه می‌شود.

به گزارش ایسنا، فرهاد یزدان دوست در نشست خبری دومین اجلاس وزیران آموزش عالی، علوم و فناوری سکوی گفت‌وگوی او.آی.سی ۱۵ اظهار داشت: سازمان همکاری‌های اسلامی از سازمان‌های قدیمی بوده و ایران هم جزو کشورهای فعال در این سازمان است.

وی افزود: این سازمان ۵۷ عضو دارد و بازوی علم و فناوری آن در پاکستان مستقر است.

رئیس همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم در ادامه گفت: در سال ۲۰۱۷ قزاقستان پیشنهاد داد کشورهای عضو که فعالیت فناوری دارند، سکوی گفت‌وگوی سازمان را تشکیل دهند که ۱۵ کشور عضو این سکو شدند.

یزدان دوست اظهار داشت: قزاقستان میزبان اولین اجلاس در سطح وزرا بود که در ۲۰۲۳ این جلسه تشکیل و مقرر شد در اجلاس دوم موضوع جایگاه و خواستگاه هوش مصنوعی و استفاده از آن مطرح شود.

وی بیان کرد: طبق هماهنگی‌های انجام شده ایران به عنوان محل برگزاری این اجلاس تعیین شد که در تاریخ ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت‌ماه با حضور ۲۱ وزیر علوم کشورهای مختلف برای شرکت در این رویداد دعوت شده‌اند.

رئیس همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم اظهار داشت: در حوزه همسایگان جنوبی عربستان، قطر، عمان و امارات دعوت شده‌اند و از سایر کشورها پاکستان، ترکیه، اندونزی، مالزی، نیجریه، کامرون و دیگر کشورها حضور می‌یابند و مهمترین دستاورد ما در این دوره تداوم این مسیر است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز چندی پیش اعلام کرد: در اجلاس وزای عضو کشورهای OIC-۱۵ در تهران اولین سند چندجانبه حوزه هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی تصویب می‌شود.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۱۷ اولین اجلاس علوم و فناوری سران کشورهای اسلامی در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد و نور سلطان؛ نظر بایف رئیس‌جمهور وقت کشور قزاقستان پیشنهاد تشکیل گروه ۱۵ OIC را ارائه کرد.

هدف از تشکیل این گروه همکاری ۱۵ کشور برتر سازمان همکاری اسلامی در حوزه‌های مختلف علم و فناوری است، این گروه وظیفه دارد تا به عنوان واسطه‌ای بین مقامات ارشد سیاسی با مدیران و سازمان‌های مرتبط با حوزه علم و فناوری برای همکاری بین اعضا و کمک به سایر کشورهای اسلامی عمل کند. همچنین در مورد چالش‌های علمی و فناوری عمده‌ای که کشورهای عضو OIC با آن مواجه هستند مشورت کرده و اقدامات و راهکارهای عملی را برای غلبه بر این چالش‌ها پیشنهاد دهد.

ایده پلتفرم در چهل و ششمین و چهل و هفتمین نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی (CFM) که به ترتیب در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ برگزار شد، مورد تایید قرار گرفت.

نشست طوفان فکری نهادهای مختلف OIC که در سال ۲۰۱۹ در آلماتی، قزاقستان برگزار شد، اهداف ساختار و رویه‌های کاری پلتفرم گفت‌وگوی ۱۵-OIC را تعریف کرد. در نهایت، بیانیه ابوظبی به عنوان نتیجه دومین اجلاس سران OIC در علم و فناوری (۱۶ ژوئن ۲۰۲۱) از پیشنهاد دولت قزاقستان برای برگزاری اولین نشست گروه ۱۵-OIC در سال ۲۰۲۲ حمایت کرد و به دبیرخانه OIC و COMSTECH سپرد تا برای آن آماده شوند.

با هماهنگی دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی و کامستک و دولت قزاقستان کشورهای پیشرو را برای دوره ۴ ساله اول، بر اساس امتیازات آنها در شش پارامتر STI که در نشست طوفان فکری آلماتی مشخص شده شناسایی کردند.

در سال ۲۰۲۳ اولین اجلاس پلتفرم در آلماتی قزاقستان برگزار شد، در این اجلاس بیشتر به مباحث ساختاری پلتفرم، مفاهیم، رویه‌های اجرایی و کمیته‌های فنی پلتفرم مورد بررسی اعضا قرار گرفت و جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان دومین اجلاس وزرای علوم کشورهای عضو پلتفرم ۱۵-IC تعیین شد.

با عنایت به جایگاه کشورمان در علم و فناوری بخصوص در سطح جهان اسلام و ضرورت تعامل هرچه بیشتر با جهان اسلام و استفاده از ظرفیت‌های چنین نشستی در معرفی قابلیت‌های علمی فناوری و به اشتراک گذاشتن آنها با کشورهای اسلامی در حل چالش‌های پیش روی جهان اسلام، میزبانی از دومین نشست وزرای کشورهای اسلامی می‌تواند در تحقق ایده‌های فوق موثر واقع شود.

دومین اجلاس وزرای علوم و آموزش عالی کشورهای عضو پلتفرم ۱۵-IC با محوریت هوش مصنوعی و به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور کشورهای عضو در تهران برگزار می‌شود.

از جمله محورهای مورد توجه در اجلاس تهران می‌توان به پیشبرد آموزش هوش مصنوعی برای جامعه و توسعه نیروی کار، پیشبرد تحقیقات و نوآوری مشارکتی، ترویج انتقال فناوری و تبادل دانش و بهترین شیوه‌ها، بهینه‌سازی زیرساخت هوش مصنوعی و تحرک استعدادها، تقویت مدیریت ایمن اخلاقی و قابل اعتماد هوش مصنوعی، تشویق مشارکت‌های دولتی خصوصی برای توسعه هوش مصنوعی و افزایش رقابت‌پذیری جهانی هوش مصنوعی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha