به گزارش ایسنا، دکتر واحدی در اولین نشست خبری با رسانه ها به مهمترین برنامههای آموزشی دانشگاهها در سال جاری اشاره کرد و گفت: آموزش عالی کشور بعد از انقلاب با تعداد ۱۰۰ هزار دانشجو شروع شد و به مراتب گسترش آموزش عالی سرلوحه برنامههای وزارت علوم قرار گرفت؛ بهطوری که امروز وضعیت خوبی در برخی عرصهها داریم و مجموع دانشجویان در حال تحصیل ما ۳ میلیون و ۱۱۸ هزار نفر دانشجو است.
وی در ادامه تصریح کرد: تعداد اعضای هیات دانشگاه های ما بیش از ۶۰ هزار نفر است. ضمن اینکه افتخارات دانشگاه ها به گونه ای بوده است که در برخی زمینه ها رتبه ۱۶ دنیا را کسب کردیم و در حال حاضر بیش از ۷۰ مرکز شتاب دهنده، ۳۷۹ مراکز رشد،۲۳ پارک فناوری پیشرفته، ۹۶ مراکز کارآفرینی و نوآوری همچنین ۲۶۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور داریم.
معاون آموزشی وزارت علوم بر ضرورت بازنگری مجموعه آموزش عالی تاکید کرد و گفت: ما در این مجموعه با چالش هایی مواجه هستیم و باید فکری برای این موضوع کرد. شرایط به گونه ای شده است که تعدادی از داوطلبان علاقه و انگیزه ورود به دانشگاه را ندارند. اگر هم علاقه داشته باشند بر روی تعداد خاصی از رشته ها تمرکز دارند.
واحدی تاکید کرد: تعداد زیادی از دانشگاه های دولتی، موسسات غیر دولتی و غیرانتفاعی، آزاد و غیره در کشور داریم که تعداد آنها به ۲۳۰۰ مورد میرسد که ۴۰۰ واحد آن پیام نور و ۷۰۰ واحد نیز در دانشگاه آزاد قرار دارد. بنابراین صندلی دانشگاه ها با شرایط فعلی پر نمی شود؛ ضمن اینکه ورود فناروی های جدید مثل هوش مصنوعی به یک رقیب جدی برای آموزش عالی سنتی تبدیل شده است. به طوریکه بر اساس یک پژوهش بیش از ۸۵ درصد دانشجویان از پلتفرمهای هوش مصنوعی استفاده می کنند.
معاون آموزشی وزارت علوم بر ضرورت شخصی سازی آموزش تاکید کرد و گفت: هوش مصنوعی در این زمینه موثر است؛ ضمن اینکه این فناوری کمک می کند مفهموم یادگیری به جای آموزش شکل بگیرد.
واحدی تاکید کرد: یکی از چالش های هوش مصنوعی این است که تفکر انتقادی را از دانشجو میگیرد و به رفتارهای غیر حرفه ای در آموزش منجر می شود و ارزیابی ها را با مشکل مواجه خواهد شد.
این استاد دانشگاه علم و صنعت از ابلاغ صنعت هوش مصنوعی در وزارت علوم خبر داد و گفت: افت کمیت و کیفیت داوطلبان و تعداد مراکز دانشگاهی از جمله چالش های فعلی آموزش عالی است؛ بنابراین باید بازنگری در مجموعه نظام آموزش عالی داشته باشیم.
واحدی به موضوع سرآمدی آموزش اشاره کرد و افزود: این سرآمدی از ششم اردیبهشت شروع شده و تا ۱۵ این ماه ادامه دارد. ارتقای کیفیت آموزشی، فناوری های نوین آموزشی، نخبگان و استعدادهای درخشان، آمایش آموزش عالی و محتوی آموزشی و فرایندهای یادگیری، مردمی سازی آموزش عالی، نقش و جایگاه استاد، یادگیری مولد و مهارت محور، توسعه فناوری های راهبردی و هدفمندی و برنامه محوری از جمله محورهای دهه سرآمدی آموزشی در سال جاری است که با شعار دانشگاه پویا، هوشمند و جامعه محور در حال برگزاری است.
معاون آموزشی وزارت علوم به آخرین وضعیت آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی اشاره کرد و گفت: برای این موضوع کارگروه هایی در وزارت علوم تشکیل شد و خوشبختانه کار تدوین این آیین نامه نهایی شده است و باید در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود.
واحدی خاطرنشان کرد: در آیین نامه ارتقای اساتید برای گروه های آموزشی مختلف هنر، کشاورزی، فنی و مهندسی، علوم انسانی و غیره شاخصهای ارتقای متفاوتی در نظر گرفته شده؛ اما تفاوت مهم این است که مسیر ارتقا از طریق آموزش فراهم شد و افراد برجسته در حوزه آموزش پررنگ تر دیده خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات