• پنجشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021107598
  • خبرنگار : 30147

رئیس گروه ساماندهی امور جوانان مطرح کرد

ارتقاء سرمایه‌های اجتماعی و کنترل آسیب‌های اجتماعی تکلیف دستگاه‌های اجرایی در حوزه جوانان

ارتقاء سرمایه‌های اجتماعی و کنترل آسیب‌های اجتماعی تکلیف دستگاه‌های اجرایی در حوزه جوانان

ایسنا/خراسان رضوی رئیس گروه ساماندهی امور جوانان و دبیر کمیته‌های تخصصی ساماندهی امور جوانان خراسان رضوی گفت: بر اساس قانون ۲۶ دستگاه اجرایی تکلیف دارند که در حوزه مأموریت‌های تخصصی جوانان با دو رویکرد ارتقاء سرمایه‌های اجتماعی و کنترل آسیب‌های اجتماعی در حوزه جوانان فعالیت کنند.

حسن عزیزی دهم اردیبهشت در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان کاشمر گفت: مسئولان باید زمینه مشارکت، رویش و خیزش جوانان را فراهم کنند.

وی این امانت الهی مسئولیت را بیانگر نقش مهم مسئولان در حکمرانی هوشمند جوانان دانست و افزود: مسئولان فارغ از هرگونه دغدغه اداری و کاری باید دغدغه جوانان را داشته باشند.

دبیر کمیته‌های تخصصی ساماندهی امور جوانان خراسان رضوی با بیان اینکه داشتن دغدغه جوانان مستلزم داشتن درک و درد جوانان است، تأکید کرد: موظفیم استعدادهای جوانان را پرورش دهیم و زمینه را برایشان فراهم آوریم، البته برخی از جوانان هم دچار چالش می‌شوند که باید کمک شود تا تمامی سطوح پیشگیری اجرا شود تا مجدد بتوانند به آغوش خانواده برگردند.

وی همچنین به تکلیف جوانان اشاره کرد و گفت: انتظار داریم جوانان سند توسعه شهرستان کاشمر که تا افق ۱۴۲۵ مصوب شورای عالی استان است را مطالعه کنند.

رئیس گروه ساماندهی امور جوانان گفت: تلاش می‌شود سند توسعه فرابخشی، بخش جوانان در شهرستان کاشمر را تا افق ۱۴۰۷ در چارچوب شناخت شبکه مسائل جوانان منبعث از سند توسعه شهرستان تدوین کنیم.

عزیزی با بیان اینکه در این برش فرابخشی نقش و مأموریت ۲۶ دستگاه اجرایی متناسب با وظایف و مأموریت‌های تخصصی‌شان کاملاً احصاء شده است، اظهار کرد: ما در ستاد ساماندهی امور جوانان تلاش می‌کنیم که جریان مطالبه گری عمیق، پایدار و مستمر جوانان را با کمک و مشارکت خودشان در تعامل چند سویه با مسئولان در دستگاه‌های اجرایی فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به این چشم‌انداز امسال به صورت ویژه گفتمان جوان باوری و جوان یاوری را دنبال می‌کنیم، تصریح کرد: آینه تمام نمای تحقق گفتمان جوان باوری و جوان یاوری در همین مشارکت اجتماعی و اقتصادی است.

 دبیر کمیته‌های تخصصی ساماندهی امور جوانان خراسان رضوی با اعلام اینکه سال گذشته ۲۰ میلیارد تومان از سمن‌های سازمان‌های غیردولتی جوانان حمایت کردیم که باید برای سهم شهرستان کاشمر مطالبه گری شود، افزود: باید حوزه سرمایه اجتماعی و کنترل کاهش‌های آسیب‌های اجتماعی در اولویت قرار گیرد.

وی ادامه داد: تنها دستگاه اجرایی هستیم که بر اساس قانون مجوز مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و تحکیم بنیان خانواده را صادر می‌کنیم، این مراکز به طور رایگان به جوانان به خصوص آن‌هایی که در آستانه ازدواج هستند و یا تازه ازدواج کرده‌اند خدمت ارائه می‌دهند.

عزیزی در ادامه با بیان اینکه دولت چهاردهم شوراهای مشورتی را فعال کرده است، اظهار کرد: تلاش می‌شود در شورای مشورتی از لایه‌های گفتمانی جوانان، دستیاران و مشاوران جوان را شناسایی و کمپ رهبران جوان را راه‌اندازی کنیم.

وی با اشاره به اینکه جوانان باید بتوانند نقش اجتماعی خودشان را به عنوان یک جوان فعال به خوبی ایفا کنند، ادامه داد: تلاش می‌شود با کمک مسئولان شهرستان خانه جوانان کاشمر راه‌اندازی شود.

ضرورت ایجاد ۱۲ تشکل مردم‌نهاد در کاشمر

رئیس گروه ساماندهی امور جوانان، از خانه جوانان به عنوان مرکز و پایگاه اجتماعی و مرکز رشد و خلاقیت نوآوری جوانان نام برد.

وی جمعیت جوان کاشمر را از مجموع ۱۶۰ هزار نفر جمعیت حدود ۶۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: بر اساس این جمعیت باید ۱۲ تشکل مردم‌نهاد ایجاد کنیم.

عزیزی با بیان اینکه این تشکل‌ها در زمینه‌های مختلفی از جمله ازدواج، اشتغال، توسعه مهارتی، گروه‌های جهادی و کنترل آسیب‌های اجتماعی راه‌اندازی می‌شوند، تصریح کرد: این نهادها به عنوان پایگاه‌های اجتماعی و محرکه‌های مشارکت جوانان در توسعه شهرستان عمل خواهند کرد و فعالیت‌های خود را بر اساس طرح‌ها و پروژه‌های مرتبط با مسائل شناسایی شده از سند توسعه شهرستان آغاز خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه این نهادها پس از اخذ مجوز از دبیرخانه ستاد، دفاتر خود را در خانه جوانان راه‌اندازی خواهند کرد، گفت: خانه جوانان به عنوان یک مرکز چند منظوره، محلی برای ارائه خدمات مشاوره‌ای، ارتقای مهارت‌های اجتماعی و شغلی، ایجاد فضای نشاط و فرهنگی و همچنین پایگاهی برای تشکل‌های جوانان عمل خواهد کرد.

پروژه خانه جوانان کاشمر دارای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی است

عزیزی با اشاره به اینکه پروژه خانه جوانان کاشمر هم‌اکنون دارای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی است و تاکنون حدود ۵ میلیارد تومان هزینه شده است، تأکید کرد: برای تکمیل این پروژه به ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار دیگر نیاز داریم که با همکاری فرمانداری، نماینده مردم، دستگاه‌های اجرایی و حمایت‌های وزارت ورزش و جوانان، این مبلغ تأمین خواهد شد.

 دبیر کمیته‌های تخصصی ساماندهی امور جوانان خراسان رضوی همچنین افزود: امیدواریم با حضور مدیران و نمایندگان جوانان در جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان، بتوانیم خانه جوانان را در آینده‌ای نزدیک افتتاح کرده و در اختیار آنان قرار دهیم.

وی با اشاره به تشکیل شوراهای مشورتی جوانان در شهرستان‌ها توضیح داد: بر اساس الگوی شوراهای مشورتی جوانان که در استان‌ها و شهرستان‌ها فعال است، برای هر ۱۲۰۰ نفر جوان، یک نماینده در شورای مشورتی شهرستان انتخاب خواهد شد.

عزیزی افزود که این اعضا در هفت کمیته تخصصی فعالیت خواهند کرد و با تعامل مستقیم با دستگاه‌های اجرایی، به شناسایی نخبگان، دستیاران و مشاوران جوان خواهند پرداخت.

 وی همچنین تأکید کرد که برنامه‌هایی نظیر کمپ رهبران جوان و دوره‌های آموزشی مدیریتی برای ارتقای ظرفیت‌های رهبری در میان جوانان طراحی شده است.

جوانی فصل پاک‌دامنی، آزادگی و پیشرفت

یلدا شوکتی رئیس اداره ورزش و جوانان کاشمر گفت: جوانی فصل پاک‌دامنی، آزادگی، پیشرفت و دوران تجربه‌های جدید برای آبادانی مادی و معنوی فرد و جامعه و فصل بروز خوبی‌ها و استعدادها است.

وی با اشاره به اینکه قله‌های پیشرفت و موفقیت مادی و معنوی فرد در فرصت جوانی فتح می‌گردد، از جوانان به عنوان سرمایه‌های کشور نام برد و افزود: بدون شک با حضور تأثیرگذار جوانان در نظام مدیریتی کشور تحول شگرفی در تمامی عرصه‌ها به وجود می‌آید.

رئیس اداره ورزش و جوانان کاشمر با بیان اینکه مشارکت اجتماعی به عنوان نوعی رفتار سازنده و مثبت گروهی می‌تواند مهم‌ترین عامل بازدارنده گرایش جوانان به سمت بزهکاری باشد، اظهار کرد: با اتخاذ راهکارهای مناسب و تشویق جوانان به مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی می‌توان به توسعه پایدار و بهبود شرایط اجتماعی کمک کرد.

شوکتی خاطرنشان کرد: مشارکت فعال جوانان نه تنها به نفع خود آن‌هاست بلکه به نفع تمامی جامعه خواهد بود، از سیاست‌های اداره ورزش و جوانان در حوزه امور جوانان تشکیل سمن‌هایی با مشارکت خود آنها در رده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha