به گزارش ایسنا، بسته خبری دنیای علم و دانشگاه امروز یازدهم فروردین ماه بیشتر حاوی اخبار مختلف آموزشی و علمی بود که در ذیل عناوین مهم ترین این رویدادها را مرور می کنیم.
سرآغاز اخبار امروز پنج شنبه ۱۱ اردیبهشت با خبر مربوط به برگزاری آزمون سراسری است که از امروز پنج شنبه با شرکت بیش از ۹۵۷ هزار داوطلب آغاز شد و تا فردا جمعه ادامه دارد. امروز آزمونهای گروههای آزمایشی ریاضی و فنی و علوم انسانی امروز برگزار شد. رقابت داوطلبان آزمونهای گروههای هنر و زبانهای خارجی نیز از ساعت ۱۴:۰۰ عصر امروز آغاز شد.
آزمون گروه علوم تجربی نیز صبح فردا جمعه، ۱۲ اردیبهشت ماه در ۴۱۰ شهرستان، ۵۶۵ حوزه امتحانی و ۱۷۱۴ حوزه فرعی برگزار میشود.
پارک پردیس یکی از نقاط منتخب مزرعه پردازشی کشور میشود
امروز حسین افشین معاون فناوری ریاست جمهوری در بازدید از نمایشگاه اینوتکس از خرید تجهیزات GPU فازها و وارد شدن آنها به کشور خبر داد و گفت: یکی از مراکز ما پارک فناوری است و به دلایل پدافند غیرعامل این مزارع به صورت پراکنده ایجاد و در نهایت خدمات آن به صورت ابری به کشور ارائه میشود.
افشین با اشاره به آخرین وضعیت خرید و نصب GPU فارها در کشور گفت: در ۲۶ اسفند سال گذشته سرورهای هوش مصنوعی که سفارش داده بودیم، به کشور وارد شد و در ایام تعطیلی عید ۱۴۰۴ کار نصب آنها را آغاز کردیم.
وی اظهار کرد: در مرحله اول نصب، به دلیل ایجاد زیرساختهای آن اعم از سیستمهای تهویه وکولیینگ و موضوعات مربوط به انرژی و نصب رکها، اجرای برنامههای آن با تاخیر مواجه شده است.
افشین با ابراز خرسندی از خرید تجهیزات GPU فار و وارد شدن آنها به کشور، اظهار کرد: این خرید در سه مرحله انجام شد و مراحل اصلی آن به کشور رسید؛ اما نمیتوان به طور دقیق اعلام کرد که کدام بخش از این خرید در چه زمانی به کشور وارد می شود؛ اما میتوانم اعلام کنم که قسمت اول و مهم آن ۲۶ اسفندماه وارد کشور شد.
برگزاری روز نجوم ۱۴۰۴ در سراسر ایران با شعار «نجوم، آموزش و ترویج علم»
جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ مراسم روز نجوم در ایران در شهرهای مختلف کشور برگزار میشود. این مناسبت در هماهنگی با کشورهای دیگر و بر اساس یکی از روزهای تعطیل آخر هفته که بین ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) تا ۱۸ مه (۲۸ اردیبهشت) باشد و همزمان ماه در وضعیت تربیع اول قرار داشته باشد، انتخاب شده است.
برنامههای اعلامشده برای برگزاری در روز جمعه ۱۲ اردیبهشت در برخی شهرهای کشور، به شرح زیر است:
تهران: رصدخانه زعفرانیه، خیابان سرلشگر فلاحی (زعفرانیه)، ساعت ۱۴ تا ۲۰
تهران: آسماننمای گنبد مینا، حد فاصل پارک آبوآتش و پارک نوروز، تقاطع بزرگراه همت و مدرس، ساعت ۱۲ تا ۲۰
تهران: خانه طهران (مجمع فرهنگی اتحادیه)، خیابان لالهزار، انتهای بنبست اتحادیه، پلاک ۱۲، ساعت ۱۴ تا ۲۰
اصفهان: مرکز نجوم ادیب، خیابان سعادتآباد، جنب مجموعه ورزشی آمین، بنبست ادیب، ساعت ۱۹ تا ۲۱
مشهد: بوستان کوهسنگی، فرهنگسرای علوم و نجوم، ساعت ۱۹ تا ۲۱
رشت: بوستان ملت، انجمن نجوم ثاقب گیلان، ساعت ۱۴ تا ۲۰
زاهدان: باغ خانواده، خیابان معلم، ساعت ۱۸ تا ۲۱
مراغه: رصدخانه تاریخی مراغه، ساعت ۱۰ تا ۲۱
مریوان: سیرانگاه کانی بناو، ساعت ۱۷ تا ۲۰
بم: دهبکری، ساعت ۱۴ تا ۲۰
شهر جم: پارک چگاسه، ساعت ۱۹:۳۰ به بعد
خطرات کنونی هوش مصنوعی ترسناکتر از پیشبینیهای آخرالزمانی
پژوهشگران در مطالعهای جدید نشان میدهند که مردم بیشتر نگران خطرات قریب الوقوع «هوش مصنوعی» نظیر سوگیری و اطلاعات نادرست هستند تا اینکه نگران تهدیدات آینده آن برای بقای بشریت باشند.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که مردم قادر به تشخیص خطرات نظری و مشکلات عینی خاص هستند و هر دو را جدی میگیرند.
رونمایی از سه محصول فناورانه
در سومین روز از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور از سه محصول فناورانه با حضور دکتر افشین معاون علمی ریاست جمهوری رونمایی شد.
سرور پردازش و ذخیره سازی اطلاعات، سامانه مدیریت هوشمند عملکرد داراییهای فیزیکی و همچنین الکتریکال هیتر صنعتی Electrical Heater عناوین این سه محصول است.
موفقیت از دل تجربه و حمایت
اسماعیل ملکاخلاق، دانشیار گروه مدیریت دانشگاه گیلان، با همکاری یکی از پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی، تحقیقی در مورد چگونگی موفقیت کسبوکارهای خانوادگی در ساخت برند انجام دادهاند. تمرکز این پژوهش روی بررسی عوامل تأثیرگذار بر برندسازی در این نوع کسبوکارها بوده و هدف آن، شناخت عواملی بوده است که میتوانند مسیر موفقیت این شرکتها را هموارتر کنند.
نتایج این تحقیق نشان می دهند که سه عامل اصلی یعنی حمایت دولت، نقش رهبری توانمند، و سرمایه اولیه بالا بیشترین نقش را در موفقیت برندسازی در کسبوکارهای خانوادگی دارند. این یعنی اگر یک کسبوکار خانوادگی بخواهد برند قویتری بسازد، باید به دنبال حمایت بیرونی، مدیریت آگاه و منابع مالی مناسب باشد.
برملا شدن راز یک معمای پیچیده کهکشانی
دانشمندان شواهدی از یک برخورد کیهانی در «خوشه برساووش»(Perseus cluster) یافتهاند. این خوشه شامل گروهی از هزاران کهکشان است که فاصله چندانی با کهکشان ما ندارند.
ستارهشناسان تصور میکردند که «خوشه برساووش» یک گروه عظیم اما پایدار از کهکشانهاست، تا اینکه نشانههایی از برخورد آن با خوشه دیگری پیدا کردند. اکنون، دانشمندان با استفاده از روشی موسوم به «همگرایی ضعیف گرانشی»(weak gravitational lensing) فکر میکنند که سرانجام خوشه مداخلهگر پنهان را پیدا کردهاند.
بی اطلاعی ۴۰ درصد مبتلایان به فشار خون از بیماری خود
بر اساس آمارها در ایران ۲۵ میلیون نفر مبتلا به فشار خون داریم که ۴۰ درصد از آنها از بیماری خود اطلاع ندارند؛ ضمن آنکه بر اساس آمارها حدود ۳۰۰ میلیون دلار در سال، هزینه در حوزه فشار خون به وزارت بهداشت تحمیل میشود.
محققان بر این باورند که استفاده از فناوری های نو می تواند در پیشگیری از فشار خون موثر باشد.
ساخت رباتهای بومی «آرش» و «مایا» برای درمان کودکان مبتلا به سرطان و اوتیسم
عضو آزمایشگاه رباتیک اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف، از ساخت رباتهای بومی از جمله «آرش» و «مایا» برای کمکدرمانی به کودکان مبتلا به سرطان و طیف اوتیسم خبر داد و گفت این رباتها میتوانند موجب کاهش استرس و بهبود یادگیری این کودکان شوند.
آشکارسازهای هوش مصنوعی از نمونههای ساخته دست بشر بهتر است
امواج گرانشی یا موجهایی در بافت فضا-زمان، ناشی از رویدادهای فاجعهباری مانند ادغام سیاهچالهها هستند. دانشمندان این امواج را با استفاده از ابزارهای غولپیکر به نام «تداخلسنج» تشخیص میدهند که تغییرات بسیار کوچک در فضا-زمان را هنگام عبور موج از کنار زمین اندازهگیری میکنند. در حالی که آشکارسازهای موج گرانشی فعلی مانند رصدخانه موج گرانشی تداخلسنج لیزری (LIGO) و رصدخانه ویرگو (Virgo) بسیار موفق بودهاند، یک مطالعه جدید استدلال میکند که یک قلمرو «غیرقابل تصور بزرگی» از طرحهای تجربی وجود دارد که هنوز توسط محققان انسانی بررسی نشده است.
به نقل از اسپیس، محققان میگویند این قلمرو ناشناخته، فرصت بزرگی را برای هوش مصنوعی فراهم میکند تا به سرعت طرحهای نوآورانه آشکارسازها را کارآمدتر از انسانها کشف کند و راههای جدیدی را برای «گوش دادن» به جهان هستی فراهم کند.
انتهای پیام
نظرات