• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404021308515
  • خبرنگار : 71402

جدال دیپلماتیک آمریکا و آلمان بر سر یک حزب افراطی

جدال دیپلماتیک آمریکا و آلمان بر سر یک حزب افراطی

معاون رئیس‌جمهور آمریکا رفتار دولت آلمان با حزب راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان (AfD) را به بازسازی دیوار برلین تشبیه کرده است. وزیر خارجه آمریکا هم آن را «دیکتاتوری» خوانده است، اما برلین در مقام دفاع از خود برآمده است.

به گزارش ایسنا، روز جمعه سازمان اطلاعات داخلی آلمان (BfV) حزب ضد مهاجرت آلترناتیو برای آلمان را به‌عنوان یک سازمان «افراطی» طبقه‌بندی کرد و به اظهارات «بیگانه‌هراسانه، ضد اقلیت، اسلام‌هراس و ضد مسلمان» مقامات ارشد این حزب استناد نمود.

این برچسب به پلیس اجازه می‌دهد فعالیت‌های حزب مذکور را به‌دقت زیر نظر بگیرد.

«دیوار برلین بازسازی شده!»

در پی این تحولات، «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا در شبکه ایکس نوشت: «آلترناتیو برای آلمان محبوب‌ترین حزب در آلمان است و به‌مراتب نماینده‌ترین حزب برای شرق آلمان است. حالا بوروکرات‌ها می‌خواهند آن را نابود کنند.»

او افزود: «غرب دیوار برلین را با هم فرو ریخت. و حالا دوباره ساخته شده است، آن هم نه توسط شوروی یا روسیه، بلکه توسط ساختار قدرت آلمان.»

«آلیس وایدل» و «تینو کروپالا» از رهبران حزب آلترناتیو برای آلمان این تصمیم را «آشکارا دارای انگیزه سیاسی» و «ضربه‌ای شدید به دموکراسی آلمان» توصیف کردند.

وایدل دولت کشورش را به تلاش برای سرکوب مخالفت‌ها متهم کرد. او در ایکس نوشت: «از آنجا که آلترناتیو برای آلمان اکنون قوی‌ترین حزب در نظرسنجی‌هاست، آن‌ها می‌خواهند اپوزیسیون و آزادی بیان را سرکوب کنند.»

آلترناتیو برای آلمان در سال ۲۰۱۳ در واکنش به نحوه مدیریت بحران بدهی منطقه یورو توسط آلمان تأسیس شد. این حزب،‌ از آن زمان تمرکز خود را بر خواستار شدن قوانین سختگیرانه‌تر مهاجرت و پناهندگی و مخالفت با «دستور کار ووک» قرار داده است.

این حزب همچنین ناتو را مورد انتقاد قرار می‌دهد و علیه ارسال سلاح به اوکراین تظاهرات برگزار کرده است. آلترناتیو برای آلمان در انتخابات فدرال ماه فوریه دوم شد و ۱۵۲ کرسی از ۶۳۰ کرسی بوندستاگ (پارلمان آلمان) را به دست آورد. این حزب ماه گذشته، برای نخستین بار در صدر نظرسنجی‌ها قرار گرفت و ۲۶ درصد حمایت کسب کرد. این حزب به‌ویژه در مناطق کمتر توسعه‌یافته اقتصادی در شرق سابق آلمان محبوب است.

به گزارش راشا تودی، آلترناتیو برای آلمان همچنین درگیر جنجال‌هایی بوده است، چراکه برخی از اعضای آن با گروه‌های راست افراطی و نئونازی ارتباط داشته یا از شعارهای مرتبط با آلمان نازی استفاده کرده‌اند. احزاب اصلی آلمان بر اساس اصل موسوم به «دیوار آتش» از همکاری یا ائتلاف با آلترناتیو برای آلمان خودداری کرده‌اند.

با این وجود، معاون ترامپ در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ در ماه فوریه از تلاش‌ها برای منزوی کردن این حزب انتقاد کرد.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «دموکراسی بر اصل مقدس اهمیت رأی مردم استوار است. دیواری نباید وجود داشته باشد. یا به این اصل پایبند هستید یا نه.»

دیوار برلین یک مانع بتنی بود که در سال ۱۹۶۱ توسط آلمان شرقی تحت کنترل شوروی ساخته شد تا از فرار شهروندان آلمانی به برلین غربی جلوگیری کند. این دیوار به نمادی نیرومند از جنگ سرد تبدیل شد و تا سال ۱۹۸۹ که تخریب شد و منجر به اتحاد دوباره آلمان گردید، باقی ماند.

«این دیکتاتوری است!»

در همین رابطه، مارکو روبیو در ایکس نوشته بود: «این دموکراسی نیست؛ این استبداد در لباس مبدل است.»

اما وزارت خارجه آلمان واکنش نشان داد و در پاسخ مستقیم به حساب ایکس این سیاستمدار نوشت: «این دموکراسی است.»

در این پست آمده بود که این تصمیم پس از «تحقیقی جامع و مستقل» گرفته شده و قابل تجدیدنظر است.

بیانیه مذکور با اشاره‌ای به حزب نازی هیتلر و هولوکاست، در ادامه گفت: «ما از تاریخ خود آموخته‌ایم که افراط‌گرایی راست باید متوقف شود.»

جی.دی. ونس که ۹ روز پیش از انتخابات با وایدل در مونیخ دیدار کرده بود و در سخنرانی‌اش در کنفرانس امنیتی مونیخ از آلترناتیو برای آلمان حمایت کرده بود، گفت که «بوروکرات‌ها» در تلاش‌اند این حزب را نابود کنند.

آلمان از «برچسب افراط‌گرایی» دفاع کرد

با وجود انتقاد مقامات آمریکایی از جمله ونس و «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا، آلمان از طبقه‌بندی آلترناتیو برای آلمان به‌عنوان افراط‌گرا دفاع کرد. روبیو این اقدامات را «استبداد در لباس مبدل» خواند.

پس از انتقادات تند کاخ سفید، وزارت خارجه آلمان از تصمیم خود برای طبقه‌بندی حزب آلترناتیو برای آلمان به‌عنوان یک حزب افراط‌گرای راست‌گرا دفاع کرد.

در اقدامی غیرمعمول، وزارت خارجه آلمان مستقیماً در شبکه اجتماعی ایکس به روبیو پاسخ داد و نوشت: «ما از تاریخ خود آموخته‌ایم که افراط‌گرایی راست باید متوقف شود.»

در این پیام همچنین آمده است: «سازمان اطلاعاتی که این طبقه‌بندی را انجام داده، دریافته است که درک غالب آلترناتیو برای آلمان از مردم بر اساس نژاد و تبار با نظم دموکراتیک آزاد آلمان در تضاد است.»

این نهاد، اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی (BfV)، پیش‌تر آلترناتیو برای آلمان را در سه ایالت شرقی که بیشترین محبوبیت را دارد، حزب راست افراطی اعلام کرده بود. اکنون این طبقه‌بندی به کل حزب تعمیم یافته است. این نهاد در بیانیه‌ای اعلام کرد که آلترناتیو برای آلمان «قصد دارد برخی گروه‌های جمعیتی را از مشارکت برابر در جامعه حذف کند.» این سازمان به‌طور مشخص گفت که حزب مذکور، شهروندان «از کشورهای عمدتاً مسلمان‌نشین» را عضو برابر ملت آلمان نمی‌داند.

«بئاتریکس فون اشتورخ» معاون پارلمانی حزب آلترناتیو برای آلمان، در برنامه نیوزاور بی‌بی‌سی گفت که این طبقه‌بندی «شیوه‌ای است که یک حکومت اقتدارگرا، یک دیکتاتوری، با احزابش برخورد می‌کند.»

طبقه‌بندی جدید به مقامات اختیارات بیشتری برای نظارت بر آلترناتیو برای آلمان با استفاده از روش‌هایی چون شنود تلفنی و مأموران مخفی می‌دهد.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha