• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404021308893
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

کشاورزان اصلی‌ترین ذینفعان منابع آب هستند

کشاورزان اصلی‌ترین ذینفعان منابع آب هستند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشاورزان اصلی‌ترین ذینفعان منابع آب هستند و سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای استان برای تامین آب مورد نیاز برای تولید محصولات غذایی با همدیگر تعامل و همکاری خواهند داشت.

شهرام شفیعی در جلسه کارگروه مدیران ارشد جهاد کشاورزی استان و آب منطقه ای بر همکاری نزدیک بین دو دستگاه برای تحقق مدیریت بهینه آب در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: جهاد کشاورزی استان آماده همکاری کامل با شرکت آب منطقه‌ای برای اجرای طرح‌های نظارتی و مدیریت مصرف آب است. 

وی با بیان اینکه با آموزش، فرهنگ‌سازی و ارائه راهکارهای عملیاتی می‌توان مصرف آب را در بخش کشاورزی بهینه‌سازی کرد افزود: سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی متولی تولید و امنیت غذایی است اما تامین غذای سالم و کافی برای مردم بدون وجود آب امکان پذیر نخواهد بود و ما در حوزه اطلاع رسانی و مصارف آب های زیر زمینی و آب های سطحی در کنار سازمان آب منطقه ای هستیم.

وی اظهار کرد: کشاورزان اصلی‌ترین ذینفعان منابع آب هستند و باید در جریان برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرند، پیشنهاد می‌کنیم جلسات ماهانه مشترک بین دو دستگاه به صورت مرتب تداوم داشته تا مسائلی که در حوزه مشترک کشاورزی و آب وجود دارد بررسی شده و تدابیر لازم اتخاذ شود.

شفیعی ادامه داد: برای کاهش فشار بر منابع آب زیرزمینی، باید به سمت کشت‌های کم‌نیاز و الگوی کشت متناسب با اقلیم استان حرکت کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان نیز در این جلسه با تأکید بر مدیریت برداشت آب از چاه‌ها، از اجرای طرحی نوین برای نظارت بر مصرف آب کشاورزی خبر داد.

یوسف غفارزاده با اشاره به اینکه مدیریت برداشت مناسب و هدفمند از چاه‌های کشاورزی می‌تواند به یک الگوی ملی تبدیل شود، گفت: برای نخستین بار است که چنین برنامه‌ای در کشور در حال طراحی و اجراست.

وی افزود: لازم است فرهنگ نظارت و حفاظت از منابع آب در بین کشاورزان نهادینه شود، در همین راستا، برنامه‌ریزی شده است تا با تهیه و توزیع فرم‌های خاصی در میان کشاورزان، میزان برداشت و مصرف آن‌ها ثبت و کنترل شود.

وی با اشاره به اینکه در شرایطی که با محدودیت منابع آب روبه‌رو هستیم، مشارکت بخش کشاورزی در فرآیند مدیریت منابع آب نه‌تنها ضروری بلکه حیاتی است، گفت: ایجاد سازوکارهایی برای تبادل اطلاعات، پایش مستمر و تشویق کشاورزان به رعایت الگوی مصرف می‌تواند تضمین‌کننده پایداری منابع آب زیرزمینی باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، غفارزاده با تأکید بر اهمیت همکاری‌های بین‌دستگاهی افزود: همراهی جهاد کشاورزی در اجرای این برنامه‌ها، می‌تواند زمینه‌ساز تحقق مدیریت مشارکتی منابع آب و دستیابی به کشاورزی پایدار در استان شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha