به گزارش ایسنا، عیسی بزرگزاده گفت: در فصل هشتم برنامه هفتم توسعه که به موضوع "آب" اختصاص دارد، مواد و بندهای بسیار خوبی برای اصلاح حکمرانی و مدیریت آب پیش بینی شده است.
سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه افزود: در جدول هفت ماده ۳۷ این برنامه، پیش بینی شده است که میزان مصرف آب کشاورزی به ۶۵ میلیارد مترمکعب برسد و ۱۵ میلیارد مترمکعب از ناترازیها رفع شود که این هدفگذاری بسیار مهمی است.
وی یادآور شد: این هدفگذاری با دیگر اسناد موجود از جمله " نقشه راه آب" و "سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی" نیز سازگاری دارد.
به گفته وی، این هدفگذاری مهم در چهل و ششمین و چهل و هفتمین و نیز پنج جلسه کمیته تخصصی شورای عالی آب به صورت گسترده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طبق اعلام وزارت نیرو، بزرگزاده افزود: اعضای شورای عالی آب تصمیم دارند که میزان کاهش مصرف آب را در هر یک از دشتها و حوضههای آبریز به تفکیک نوع مصرف (شرب، بهداشت، کشاورزی، صنعت و اهداف محیط زیستی) تعیین کنند. بخش بسیار مهمی از این امر انجام شده و به زودی نهایی خواهد شد.
سخنگوی صنعت آب کشور درباره راهکارهای پیشبینی شده برای رفع ناترازی آب اظهار کرد: در این زمینه نخست اقدامات ویژه و جدی در رابطه با مدیریت برداشتهای غیرمجاز آب اعم از چاههای غیرمجاز و چاههای مجاز در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزایش بهرهوری را موضوع دیگری برشمرد و بیان کرد: سازو کارهایی مانند بازار بهرهوری میتواند در تعدیل بارگذاری کشاوری کمک کند؛ برای تعدیل بارگزاری کشاورزی معیارهایی در نظر گرفته شده است.
بزرگزاده در این باره تصریح کرد: اراضی کم بهرهوری کشاورزی، اراضی که در بلنداب قرار گرفته و انرژی زیاد برای پمپاژ آب نیاز دارند، اراضی که مصرف آب در آنها فرونشستها و خشکی تالابها را متاثر میکند و نیز اراضی که محصولات غیر راهبردی تولید می کنند، به عنوان معیارهایی در نظر گرفته شده است که در بهرهوری مورد استفاده قرار میگیرند و روی آنها متمرکز هستیم، چرا که در تلاش هستیم مفاد سند ملی دانش بنیان و امنیت غذایی را با دقت پیاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات