محمدعلی طالبی استاندار کرمان در ابتدای این نشست اظهار کرد: روز گذشته به اتفاق قائم مقام وزیر کشور در ستاد ساماندهی محلات کم برخوردار، از مناطق حاشیهای شهر کرمان بازدید داشتیم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مسائل حاشیه شهر به موضوعات کالبدی، الحاق و ... برمیگردد که باید در جای خود بحث شود؛ گفت: کلیت موضوع این است که باید با همکاری و همراهی همه دستگاهها و موثران در ساماندهی مناطق حاشیهای، کار مورد بررسی قرار گیرد.
طالبی بیان کرد: باید بر روی نحوه ساماندهی متمرکز شویم تا جمعبندی خوبی در رابطه با حاشیه شهر داشته باشیم و در بازه زمانی منطقی بخش زیادی از معضلات روستاها و محلات حاشیهای شهر کرمان را رفع کنیم و امیدوارم پیشنهاداتی که در این جلسه ارائه میشود، کارگشا باشد.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان هم با اشاره به برگزاری جلسات اجتماعی و مربوط به جاشیه شهر در زمان سه استاندار قبلی، اظهار کرد: در این جلسات، موارد جمع بندی شد و کمیتههایی شکل گرفت و درخواست دارم استاندار کنونی نیز با استفاد از این تجریبات و مطالب، کار را دنبال کند.
وی تصریح کرد: در برخی نقاط حاشیه مشکلات قانونی وجود دارد، برخی نیاز به همراهی دستگاههای دیگر است و استانداری به تنهایی نمیتواند کار را انجام بدهد.
امام جمعه کرمان افزود: رئیس قوه قضائیه نیز در سفر به کرمان اعلام کرد تفویض اختیار خواهد کرد و ریاست سازمان بازرسی نیز اعلام همکاری کرده و تقاضا دارم همان کمیتهها فعال شود زیرا به صورت منطقی مشکل حاشیه را حل میکند و فقط باید کار سرعت بگیرد.
حاشیه کرمان، رتبه دوم آمار بازمانده از تحصیل در استان
محمدرضا فرحبخش مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به مطالب مطرح شده از سوی فعالان اجتماعی گفت: فقر و نابرابری ریشه همه معضلات اجتماعی است و هر چه این مسائل را کمتر کنیم، اوضاع بهتر میشود.
وی افزود: موتور تولید فقر، پرشتاب است زیرا در حاشیه شهر کرمان آمار بازماندگی از تحصیل خیلی بالاست و رتبه دوم را در استان دارد و تا زمانی که بازماندگی از تحصیل و آموزش را داریم، معضلات اجتماعی وجود دارد.
فرحبخش با اشاره به اینکه در تمام مناطق حاشیه شهر کرمان کمبود فضای آموزشی داریم، اظهار کرد: باید منابع به حوزه آموزش برود تا چرخه فقر دچال اختلال شده و در این صورت قطعا در سالهای آینده دغدغه خیلی کمتری خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار ایسنا، زهرا موسی پور مشاور استاندار کرمان در امور اجتماعی نیز در این نشست اظهار کرد: در گام اول باید زیرساختهای فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی محلات کم برخوردار را تامین کنیم.
وی افزود: برای آباد کردن محلات، شناخت نیازهای واقعی مردم و اولویتبندی نیازها، توانمندسازی مردم، ایجاد دسترسی محلی از جمله مدرسه و ... ضروری است و بایستی معین فرهنگی برای شهر کرمان مشخص کنیم، که در این صورت حاشیه بر مدار توسعه خواهد چرخید.
محسن تویسرکانی شهردار کرمان نیز در جلسه شورای اجتماعی اظهار کرد: میزان آسفالت کل معابر شهر کرمان در سال گذشته دو و نیم میلیون متر بوده که ۷۰۰ هزار متر از این میزان مربوط به آسفالت در حاشیه شهر است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای ساماندهی حاشیه شهر بیان کرد: در نیمه دوم سال گذشته با پژوهشکده هوا فضا تفاهمنامهای برای تصویربرداری هوایی و مقایسه و جلوگیری از تصرفات غیرمجاز منعقد کردیم و تصاویر در حال رصد است تا جلوی اقدام سودجویان گرفته شود.
تویسرکانی با اشاره به اینکه به زودی فرهنگسرای همت را با هزینه بیش از ۱۰ میلیارد تومان بهرهبرداری خواهیم کرد، افزود: خیران فعال در حوزه اجتماعی میتوانند در قالب کارگروه بناهای ماندگار شهرداری کرمان، زمین و مجوز رایگان دریافت کنند.
بافت تاریخی کرمان محل تجمع اتباع و جرمخیز است
شهردار کرمان در پایان بیان کرد: بافت تاریخی شهر کرمان محل تجمع اتباع است و اکثر جرائم و نازیباییها در این بافت رخ میدهد.
به گزارش ایسنا، علی آقامحمدی قائم مقام وزیر کشور در ستاد ساماندهی محلات کم برخوردار کشور هم در این نشست اظهار کرد: بایستی برای حل مشکلات حاشیهای تقسیم کار و با همراهی همه کار انجام شود و محور، مردم باشند.
وی با اشاره به موافقت رهبر معظم انقلاب با طرح کمیته امداد، هلال احمر، ستاد اجرایی فرمان امام و بهزیستی مبنی بر تشکیل پنجره واحد برای رسیدگی به مستضعفان، افزود: در این طرح ۲۰۲۰ محله با ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار جمعیت در محلات کم برخوردار کشور احصا شده و وزیر وقت کشور نیز تقسیم کار را در این زمینه ابلاغ کرده است.
آقامحمدی بیان کرد: در قالب این طرح باید بسته خدمتی در این محلات در حوزههای سلامت، پیشگیری، آموزش، مسکن، ورزش و فرهنگی مذهبی ارائه و دنبال شود و شهرداران محله باید بدانند این موارد جزء وظایف قطعیشان است و باید این کارها را انجام بدهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به لزوم اجرای زیرساختها و کار در حوزه آسیبهای اجتماعی، افزود: پوشش بیمه سلامت برای دهکهای یک تا سه رایگان است و هر کس بیمه نیست، کد ملی را بدهد، بیمه میشود.
وی تصریح کرد: استاندار کرمان میخواهد کار کند و بحث ما اجرای کار(ساماندهی محلات کمبرخوردار) در تمام استان کرمان است. در حال حاضر سپاه ۳۵ محله انتخاب کرده برای انجام کار اما در شهر کرمان ۶۰ محله کم برخوردار داریم و در کل استان زیاد است.
آقامحمدی گفت: با مدیران صنعتی توافق داریم تا شهرداران محله را آموزش بدهند و محتوای آموزشی مشخص است و با جهاد دانشگاهی و دانشگاه خوارزمی نیز تفاهمنامه آموزشی داریم و در ادامه روند کار، شهرداران محله را به کربلا اعزام خواهیم کرد.
کرمان، پایلوت کشور در ساماندهی محلات کمبرخوردار
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه در گام بعدی اظهار کرد: استان کرمان را به عنوان پایلوت کشور، در ساماندهی محلات کم برخوردار زیر پوشش خواهیم برد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: شب گذشته در گلزار شهدای کرمان قرارگاه ۲۰۲۰ و ۴۰۴۰ را راهاندازی کردیم تا با کمک و پشتیبانی شرکت گل گهر کار در استان به صورت سازمان یافته انجام شود.
وی افزود: اکنون ساختار داریم اجرا نه. باید اجرا را آغاز کنیم و آمدیم همه با اخلاص و برای شادی مظلومان و محرومان استان و شادی روح شهید سلیمانی و دیگر شهدای استان کار کنیم و هر قدر زمان که لازم باشد، وقت میگذارم و در اختیار استان برای انجام کار هستیم.
به گزارش ایسنا، در این نشست مسائل مختلف مناطق حاشیهای کرمان از جمله معتادان متجاهر، فروش مواد مخدر، قطعی آب، نبود مراکز فرهنگی و فرهنگسرا، نیاز مالی خیریهها برای توسعه فعالیت و ... از سوی فعالان اجتماعی اعلام شد.
انتهای پیام
نظرات