• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۰:۱۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404021409344
  • خبرنگار : 50199

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

علم و دانش‌پژوهی در زندگی «آیت‌الله صالحی مازندرانی» ریشه داشت

علم و دانش‌پژوهی در زندگی «آیت‌الله صالحی مازندرانی» ریشه داشت

ایسنا/مازندران وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: علم و دانش پژوهی در زندگی عالمان (آیت الله صالحی مازندرانی» ریشه داشت و عشق و تعلق به علم در انها دیده می‌شد؛ بنا به فرمایش رهبری علم پیشران توسعه است و شور علم را باید زنده نگه داشت.

سیدرضا صالحی امیری شامگاه شنبه ۱۳ اردیبهشت در مراسم همایش بزرگداشت حضرت آیت‌الله صالحی مازندرانی و دومین سالگرد شهادت حضرت آیت‌الله سلیمانی و یادواره شهید آیت‌الله قاسمی سوادکوهی، در مصلی نماز جمعه قائم‌شهر در توصیف شخصیت این  بزرگان، اظهار کرد: در یادگیری اجتماعی از اساتید برجسته، موثرترین کار تربیت الگویی است یعنی الگوهایی برای تربیت نسل‌ها معرفی شوند تا راهنما باشند.

وی تربیت الگویی را در ایجاد فرصت‌ها بسیار موثر دانست و افزود: قران‌کریم از الگوها یاد می‌کند و ما با الگوها ارتباط برقرار می‌کنیم به طوری که خدا در قرآن، همسر فرعون را الگویی برای زنان و مردان معرفی می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر نگهداری از الگوها به منظور صیانت از ارزش‌ها، بیان کرد: از محورهای مختلف شخصیت عالمان گرانقدر در جهت الگویی مناسب مورد بررسی قرار می‌دهیم که ماندگار باشد.

صالحی امیری با بیان این نکته که مرحوم آیت‌الله صالحی مازندرانی اشتیاق به علم داشت و این مهم از کودکی در وجودشان نهفته بود، تصریح کرد: روزانه تا ۲۰ ساعت مشغول تحصیل بودند و این موضوع اغراق‌آمیز نیست بلکه واقعیتی انکارناپذیر است که به عنوان افق الگو بخش باید به آن نگریست.

صالحی امیری با تاکید براینکه برای الگو قرار دادن باید سنت‌ها را زنده نگاه داشت، خاطرنشان کرد: ‌آیت‌الله صالحی مازندرانی معتقد بودند، اگر چیزی را بلد نیستیم خجالت نکشیم؛ باید  زانو بزنیم و یاد بگیریم و این‌ها بخشی از حوزه علم جویی این عالم بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه دوم، هر سه این بزرگواران روابط اجتماعی خوبی با مردم داشتند و در حوزه سوم در سلوک‌ معنوی نیز پیشگام بودند.

این مقام مسئول ادامه داد: علم و دانش پژوهی در زندگی عالمان ریشه داشت و عشق و تعلق به علم در انها دیده می‌شد؛ بنا به فرمایش رهبری علم پیشران توسعه است و شور علم را باید زنده نگه داشت.

صالحی افزود: منزلت‌ها و موقعیت‌های سیاسی و اجتماعی می‌آید و می‌رود و آنچه می‌ماند مناسبات با حضرت حق است.

وی با بیان اینکه این عالمان با تمام‌ وجود در مسیر حق گام برداشته و کم نگذاشتند، اظهار کرد: برگزاری این‌گونه مراسم‌ها علاوه بر قدردانی از بزرگان باید فرصتی برای یادگیری و الگوی سازی قرار گیرد تا جوانان در شرایطی که اسیب‌های اجتماعی وجود دارد پشتوانه برای زندگی پیدا کنند.

آیت‌الله صالحی مازندرانی، یکی از مراجع بزرگ بود

عضو خبرگان رهبری نیز در این مراسم، گفت: رهبر انقلاب در تعبیری از آیت الله صالحی به عنوان یکی از مراجع بزرگ نام برده است.

آیت الله علی معلمی، اظهار کرد: آیت‌الله صالحی مازندرانی، عالمی که قبل از انقلاب، انقلابی بوده و با نظام شاهنشاهی مبارزه می‌کرد، دلیر و نترس بود و شکنجه‌های ساواکی‌ها او را از ادامه راه باز نداشته بود و از نظر عنصر انقلابی در رده اول قرار داشت.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: آیت‌الله سلیمانی نیز در کاشان و غیره اقدامات  شایسته ای انجام داد.

آیت‌الله معلمی گفت: شهید سلیمانی، شهید قاسمی و صالحی مازندرانی شدن آسان بدست نمی‌آید.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله اسماعیل صالحی مازندرانی از مراجع تقلید شیعه در حوزه علمیه قم و اهل سوادکوه بوده‌است. او فقیه اصولی، فیلسوف، عارف و استاد حوزه، عضو دوره اول و دوم مجلس خبرگان رهبری، مؤلف، نویسنده کتاب مفتاح البصیرة فی فقه الشریعة، و مفتاح الاصول است. او در تاریخ ۹ شهریور ۱۳۸۰ درگذشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha