علی فرهی با ابراز نگرانی از این اقدام خطرناک اظهار کرد: رهاسازی لاشه دام و طیور تلفشده در محیطهای طبیعی، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی و محیط زیست محسوب میشود. این لاشهها میتوانند به کانونهای خطرناک بیماری تبدیل و باعث شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام مانند آنفلوآنزای پرندگان، سیاهزخم و سایر عفونتهای خطرناک شوند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست رودبار با اشاره به مخاطرات زیستمحیطی این عمل افزود: این اقدام نهتنها باعث آلودگی منابع آب و خاک میشود، بلکه حیات وحش منطقه را نیز تهدید میکند. پرندگان و حیوانات وحشی که از این لاشهها تغذیه میکنند، ممکن است ناقل بیماری شوند و چرخه خطرناکی از آلودگی را ایجاد کنند.
به گزارش روابط عمومی محیط زیست استان، وی با تاکید بر قوانین سختگیرانه در این زمینه گفت: بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون مدیریت پسماند، متخلفان علاوه بر پرداخت جریمه نقدی سنگین، ممکن است به حبس تا پنج سال نیز محکوم شوند.
فرهی با بیان اینکه با همکاری دامپزشکی و محیط زیست و دهیار کنجه لاشهها خاک پوشانی و امحا شد، تصریح کرد: ما از تمامی مرغداریها و واحدهای دامپروری میخواهیم که پسماندهای خود را مطابق دستورالعملهای بهداشتی همانند چاه تلفات و کورههای لاشهسوز و از طریق روشهای قانونی دفع کنند.
انتهای پیام
نظرات