• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404021409604
  • خبرنگار : 71616

معاون توسعه صنایع پیشرفته ایدرو اعلام کرد

طرح ملی بیوایمپلنت پس از یک دهه توقف به مرحله بهره‌برداری رسید

طرح ملی بیوایمپلنت پس از یک دهه توقف به مرحله بهره‌برداری رسید

پس از گذشت نزدیک به دو دهه از آغاز طرح تولید بیوایمپلنت در کشور، معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از احیای این پروژه متوقف ‌شده و آغاز فعالیت کارخانه آن خبر داد و گفت: این طرح قرار است تا پایان ماه جاری با حضور رئیس‌جمهور به‌طور رسمی افتتاح شود.

به گزارش ایسنا،  صبح امروز (یکشنبه) نشست خبری تبین برنامه‌های سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با محوریت طرح بیوایمپلنت کرمانشاه، در محل این سازمان برگزار شد.

حمید بازارگان- معاون توسعه صنایع پیشرفته و پروژه‌های کلان ایدرو - در این نشست ضمن اشاره به سابقه شکل‌گیری پروژه بیوایمپلنت، اظهار کرد: از ابتدای دهه ۸۰، سازمان گسترش به صورت تخصصی برنامه‌ای مرحله‌ای برای توسعه فناوری‌های پیشرفته تدوین کرد که هدف آن تولید دانش و فناوری بود. در آن زمان، ما بر روی مراحل یک تا ٩ فرآیند توسعه فناوری، برنامه‌ریزی داشتیم و خوشبختانه سازمان توانست برنامه‌های درخشانی در حوزه توسعه صنعتی اجرا کند.

وی ادامه داد: این روند باعث شد معاونت علمی ریاست ‌جمهوری شکل بگیرد. سازمان نیز در همین راستا همکاری‌هایی با دانشگاه تهران آغاز کرد و پس از بررسی‌های تخصصی، سرمایه‌گذاری در تولید ایمپلنت را از سال ۱۳۸۴ شروع کرد. این فناوری امروز در اختیار پنج شرکت بسیار پیشرفته قرار گرفته است. برای توضیح ساده‌تر، باید گفت که برخی از اجزای بدن انسان را نمی‌توان به‌راحتی بازسازی کرد و وقتی شکستگی پیش می‌آید، از پلاتین استفاده می‌شود. هدف این طرح آن است که از جنس خود استخوان برای جایگزینی استفاده شود، هرچند وجود بافت زنده در استخوان کار را پیچیده می‌کند.

این معاون توسعه صنعتی در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خاطرنشان کرد: در همان سال‌ها، رئیس‌جمهور وقت در مراسم مشابه‌سازی بافت استخوانی حضور یافت و از این مرکز حمایت کرد. در سال ۱۳۹۰ قراردادی با ترکیب سهام ۴۰ درصدی برای سازمان گسترش، ۴۰ درصدی برای بنیاد تعاون ناجا (با توجه به ارتباط پروژه با بافت انسانی و نیاز به نظارت) و ۲۰ درصدی برای صاحب دانش فنی منعقد شد. اما پیچیدگی‌های این قرارداد باعث توقف پروژه به‌مدت ۱۰ سال شد.

بازارگان تاکید کرد: با وجود خرید برخی از ماشین‌آلات، پروژه به دلیل اختلاف میان سهام‌داران به حالت تعلیق درآمد. اما از سال ۱۴۰۱، سازمان وارد فرایند پیچیده‌ای برای حل اختلافات شد. سهام بنیاد تعاون ناجا توسط یک شرکت خصوصی خریداری شد و اکنون ۶۰ درصد سهام متعلق به همان شرکت است و ۴۰ درصد دیگر در اختیار ایدرو قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه ماشین‌آلات وارد شده و کارخانه در شهر شمس‌آباد تکمیل شده و حدود یک سال است که فعالیت خود را آغاز کرده است. در کرمانشاه نیز زمین مناسب اختصاص یافته و آماده بهره‌برداری است. به نظر من، این تصمیم یکی از جسورانه‌ترین تصمیماتی بود که در سطح صنعتی کشور گرفته شد و با توجه به تجربه‌های جهانی، پیچیدگی اجرای آن قابل توجه بود.

معاون توسعه صنایع پیشرفته ایدرو اعلام کرد: افتتاح رسمی این پروژه ملی با حضور رئیس‌ جمهور تا پایان ماه جاری انجام خواهد شد.  

ادامه دارد...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha