• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1404021409625
  • خبرنگار : 71649

در جلسه امروز شورای شهر تهران مطرح شد

تأکید بر دسترسی بدون تبعیض همه شهروندان از امکانات شهری/ برای انتقاد از شهرداری، دوستان خود را تخریب کنیم، غلط است

تأکید بر دسترسی بدون تبعیض همه شهروندان از امکانات شهری/ برای انتقاد از شهرداری، دوستان خود را تخریب کنیم، غلط است

در جلسه امروز شورای شهر تهران یکی از اعضای شورا در نطق پیش از دستور خود نسبت به رویکرد شهرداری نسبت به اعضای شورای شهر انتقاد کرده و تأکید کرد که شهرداری باید امکانات شهری را بدون تبعیض در اختیار شهروندان قرار دهد که پس از این بیانات چند عضو شورای شهر تهران از استفاده تبلیغاتی از تربیون شورا و دسته‌بندی میان اعضای شورا گلایه کردند.

به گزارش ایسنا، سید جعفر شربیانی در جلسه امروز (یکشنبه) شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود با اشاره به طرح «پیگیری کار مردم» اظهار کرد: این طرح ماحصل و نتیجه طرح ابتکاری یک چالش و یک راه حل از سوی اعضای شورای شهر بود. این طرح در حوزه شهرسازی و معماری به چالش‌های این حوزه توجه داشت؛ حدود ۱۰۰۰ نفر در جلسات رفع چالش‌ها حضور داشتند که نتیجه آن شناسایی مشکلات عمده معماری و شهرسازی در مناطق تهران، ایجاد ساز و کار در حوزه، تولید محتوا، دانش عملی و انتقال تجربه بود.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان داد تعداد شهروندانی که در حوزه شهرسازی و معماری با شهروندان در تعامل هستند، محدود است، محدودیت‌های ساختاری، شکاف آگاهی و اطلاعات و نابرابری در دسترسی وجود دارد. اهداف کلان ما در طرح پیگیری کار مردم افزایش شفافیت در مدیریت شهری، ایجاد عدالت، ارتقای آگاهی، کاهش زمان دسترسی به مسئولان، حذف واسطه‌ها و پیگیری موثر درخواست‌ها بود.

عضو شورای شهر اضافه کرد: اساسی ترین چالش رویکرد شهرداری نسبت به اعضای شورای شهر است؛ شهرداری به اعضای شورای شهر اینگونه نگاه می‌کند: " یا با ما یا بی ما ". شورای شهر به دو دسته تقسیم شده است و برای کسانی که از خودشان باشند ساختار و امکانات می‌سازند و تقاضاهای آن‌ها در کسری از ثانیه پیگیری می‌شود؛ اما برای گروه دوم همه چیز متفاوت است.

وی با بیان این‌که با علم به این مسئله طرح پیگیری کار مردم آغاز شد، گفت: ۱۰۶ هفته به صورت هر هفته این جلسات برگزار شد، حذف بروکراسی و کاغذبازی، عدم دخالت عوامل شهرداری در فیلتر کردن مراجعان، ایجاد فضای باز و تمرکز روی مناطق با اولویت مناطق جنوبی در دستور کار قرار گرفت. ظرفیت حضور مراجعه کنندگان و زمان مناسب رسیدگی نشان دهنده موفقیت طرح بوده است.

شربیانی در پایان عنوان کرد: در دسترسی به مدیریت شهری برای حل مشکلات مردم، در فرهنگسازی نسبت به آگاهی مردم در مسائل شهری، در کاهش زمان دسترسی مردم به مدیریت شهری و کاهش رانت و سودجویی تا حدودی توانستیم موفق باشیم. ما در این طرح تاکنون کار ۳۰۰ نفر را به نتیجه رساندیم و کار ۱۰۰۰ نفر را پیگیری کرده‌ایم. بایستی سمت مردم بایستیم و مشکلات مردم را حل کنیم؛ امیدوارم تفکر و ذهنیت مدیران شهرداری تغییر اساسی کند و امکانات را بدون تبعیض در اختیار شهروندان قرار دهند.

چمران رئیس شورای شهر تهران نیز اضافه کرد: امید این است که همه مدیران شهری تمام تلاششان را انجام دهند تا مشکلات مردم حل شود. تاکنون هر موردی را که با شهرداران مطرح کردیم پاسخ مثبت دریافت کردیم و پشت گوش ننداختند؛ ممکن است استثنا وجود داشته باشد؛ اما به طور کلی همه برای بهبود وضعیت شهر تلاش می‌کنند.

علیرضا نادعلی نیز در تذکر پیش از دستور خود با بیان اینکه بنده کامل نطق آقای شربیانی را گوش دادم، گفت: اگر در مورد شخص بنده چیزی می‌گفتید، حرفی نمی‌زدم اما اینکه می‌گویید این ۱۰ نفر افراد سینه چاک شهردار هستند، حرف خوبی نیست.

وی با بیان اینکه در برخی موارد ما از اقداماتی مثل توسعه حمل‌ و نقل عمومی و خدمت‌رسانی به شهروندان حمایت می‌کنیم و نباید در سخنان خود ستمگری کنیم، اظهار کرد: همانقدر که شما در مورد برخی موارد تذکر دادید ما هم تذکر دادیم حتی در مواردی پشت تریبون هم تذکر ندادیم اما مطالبه‌های تند در جلسات از مدیران شهرداری داشته‌ایم. اینگونه سخن گفتن درست نیست.

در ادامه احمد صادقی نیز در تذکر پیش از دستور خود با اشاره نطق پیش از دستور شربیانی با تاکید بر اینکه همه اعضا دیدارهای مردمی دارند که اتفاقات بسیار زیبایی است و باید انجام شود اما برخی حرکات در خدمت‌رسانی به مردم نقض غرض است و اصرار داریم که بین اعضای شورا شکاف و دسته‌بندی ایجاد کنیم و اعضای شورا را درجه یک و درجه دو می‌کنیم، گفت: آیا این کار نقض غرض نیست؟ آیا گفتن اینکه شهردار ناکارآمد است و برخی امپراتوری رسانه‌ای دارند، درست است؟

وی با بیان اینکه در همین امپراتوری رسانه‌ای ببینید که چند بار در مورد اعضای مخالف گفته‌اند؟ این چه دردی را از مسائل مردم دوا می‌کند. این ناامید کردن مردم با اختلافات، مخالف صحبت‌های مقام معظم رهبری است.

صادقی گفت: این مباحث باید در جلسات هم‌اندیشی مطرح شود و در این جلسات مباحثی بسیار تندتر از این مواردی که امروز رسانه‌ای می شود، مطرح می‌شد. می‌توانیم مسائل و مشکلات را جای دیگری حل کنیم.

در ادامه شربیانی در واکنش به تذکر صادقی بدون میکروفون روشن با بیان اینکه من چرا این حرف‌ها را میزنم به برخی‌ها بر می‌خورد؟ تصریح کرد: نمیدانم انگیزه حمایت از این رانت و فساد چیست و ما مثل شما نیستیم.

در ادامه محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با اشاره به محتوای نطق شربیانی اظهار کرد: از مردم تهران، ری و شمیرانات بابت شنیدن برخی صحبت‌ها از صحن شورا عذرخواهی می‌کنم؛ اما این مدل مباحث در شورای شهر تهران ممکن است آزردگی خاطر مردم را به دنبال داشته باشد، صحبت های آقای شربیانی صفحه سفیدی در پیگیری از کار مردم و تأکید بر حضور میان مردم بود؛ اما لکه سیاهی نیز در آن وجود داشت. حتما ما هم از شهرداری انتقاد داریم. مگر می‌شود کسی شهردار تهران باشد و از او انتقاد نشود؟

وی با بیان اینکه برای انتقاد از شهرداری، دوستان خود را تخریب کنیم غلط است، گفت: همه ما در یک لیست وارد شورا شده‌ایم، به غیر از مصوبات صحبت کردن، یک ظلم است و از آقای چمران درخواست می‌کنیم وقت اضافه‌ای که به ما به عنوان اعضای شورا داده‌اند، مدیریت شود تا از این تریبون به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای انتخابات استفاده نکنیم.

آخوندی با بیان اینکه نباید کام مردم را تلخ کنیم. اگر از آقای زاکانی انتقاد داریم خوشبختانه رسانه وجود دارد، گفت: اگر فکر کنیم به عنوان یک جمع ۲۱ نفره، تخریب یک بخش و شهردار تهران آورده انتخاباتی دارد حاشا و کلا؛ مردم به ما رأی نخواهند داد. کسانی که با علاقه و انرژی این موارد را ضبط می‌کنند به ما می‌خندند و از این اختلاف خوشحالند و باید این پیمان را ببندیم که از تریبون شورا استفاده انتخاباتی نکنیم.

مهدی چمران نیز با بیان اینکه تجربه نشان داده که افرادی که در شورای شهر تبلیغاتی کار کردند هیچگاه رأی نیاوردند و هنر نیست که برای دسته وگروه کار کنیم؛ بلکه باید کار برای خدا باشد گفت: ما همه رفتنی هستیم و معلوم‌ نیست مردم در انتخابات دیگر چه تصمیمی بگیرند اما با قاطعیت می‌گویم که هیچ یک از مردم از این درگیری‌ها راضی نیستند.

وی با بیان اینکه ما در مقابل خون شهدا مسئول هستیم اظهار کرد: به خودمان بیاییم و فریادهای این پیرمرد را می‌شنوید من هم منتقد تعویض زود به زود و سرعت جابجایی هستم اما راهش را درست پیدا کنیم. من‌ منتقد هستم اما تا جایی که کار شهر به درستی پیش برود، ما مسئول هستیم و این سمت بازیچه نیست چرا که بابت هر دقیقه‌ای که اینجا هستیم باید در این دنیا و آن دنیا پاسخگو باشیم.

رئیس شورای شهر تهران در واکنش به اظهارات برخی اعضا نیز گفت: اینکه تأکید کنیم دو گروه در شورا وجود دارد، درست نیست. اینکه با آقای زاکانی نیستید، هنر نیست. اگر اختلافی دارید روش‌های پارلمانی در کشور را هم یاد بگیرید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha