• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404021409822
  • خبرنگار : 50024

مدیرعامل آبفای استان:

عمق چاه‌های آب شرب البرز به ۳۳۰ متر رسیده است

عمق چاه‌های آب شرب البرز به ۳۳۰ متر رسیده است

ایسنا/البرز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب البرز گفت: اکنون برای تأمین آب شرب در البرز ناچار به حفر چاه‌هایی تا عمق ۳۳۰ متر هستیم.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا نامداری روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه در جلسه شورای اداری البرز که در استانداری برگزار شد؛ با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه تأمین آب استان البرز اظهارکرد: یکی از مهمترین برنامه‌های اجرایی ما، افزایش ظرفیت برداشت از آب‌های سطحی استان بوده که در همین راستا، با ارتقای ظرفیت تصفیه‌خانه‌های شماره یک و دو کرج و راه‌اندازی بخش اضطراری این تأسیسات، ظرفیت برداشت آب سطحی به میزان ۷۲۱ لیتر بر ثانیه افزایش یافت.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی گفت: یکی از اصلی‌ترین چالش‌های استان افت شدید سطح آبخوان‌هاست. در حال حاضر برای استحصال آب، ناچاریم چاه‌هایی را تا عمق بین ۲۵۰ تا ۳۳۰ متر حفاری کنیم؛ در حالی‌که پیش از این به این عمق‌ها نیاز نبود.

این مسئول بیان کرد: تاکنون ۱۰۱ حلقه چاه در سطح استان احیا، حفاری و تجهیز شده‌ و با این اقدام حدود ۴۰۰۰ لیتر در ثانیه به ظرفیت تأمین آب استان اضافه شده است. با این حال، باید تأکید کنم که تنها حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد از ظرفیت از دست‌رفته جبران شده و هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم.

نامداری با اشاره به اقدامات زیرساختی برای افزایش تاب‌آوری شبکه آبرسانی اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی ما، کمبود مخازن ذخیره آب در سطح استان بود. با همکاری و همت مجموعه استان، ساخت ۱۹ باب مخزن با مجموع ظرفیت ۶۱ هزار متر مکعب در دستور کار قرار گرفت که هم‌اکنون به بهره‌برداری رسیده‌اند.

نامداری تصریح کرد: این مخازن طی دو سال گذشته در حال ساخت بود و اکنون وارد مدار بهره‌برداری شده‌اند. امید داریم تا پیش از تابستان امسال، شش مخزن دیگر نیز تکمیل و بهره‌برداری شود. با اجرای این طرح‌ها، میزان تاب‌آوری شبکه از متوسط سه ساعت به ۱۰ تا ۱۶ ساعت افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از مخازن جدید، این عدد به میانگین ۱۵ ساعت برسد.

این مسئول ادامه داد: ناپایداری برق در مراکز حساس از جمله تصفیه‌خانه‌ها از دیگر دغدغه‌های ما بوده است. در همین راستا، ۹ دستگاه ژنراتور خریداری و ۱۳ دستگاه نیز به سیستم موجود اضافه شد. با این اقدامات، ظرفیت تولید برق اضطراری از ۱۱ هزار کیلوآمپر به ۱۶ هزار کیلوآمپر افزایش یافته است.

این مسئول تصریح کرد: فقط در بازه زمانی ۱۳ روزه اردیبهشت‌ماه سال جاری، ۳۹۰۵ حلقه چاه به دلیل قطعی برق از مدار خارج و موجب از دست رفتن ۴۰ درصد ظرفیت تولید آب استان شد. در برخی روزها، این کاهش به ۳۶۴۰ لیتر بر ثانیه رسید و در مواردی حتی به ۱۲۷۰ لیتر بر ثانیه محدود شد. یعنی نیمی از کل ظرفیت استان.

نامداری به اقدامات انجام‌شده در حوزه مدیریت و پایش هوشمند مصرف آب نیز اشاره کرد و گفت: در گذشته، مرکز کنترل مصرف آب در استان وجود نداشت اما اکنون با راه‌اندازی این مرکز، ۹۷ درصد مخازن، ۵۷ درصد شیرهای شبکه، ۷۴ درصد نقاط ورودی و خروجی و حدود ۶۰ درصد از واحدهای صنفی تحت نظارت دقیق قرار دارند.

وی با بیان اینکه سامانه کاهش آنلاین کیفی آب نیز به بهره‌برداری رسیده، اظهار کرد: در حال حاضر ۷۳ درصد منابع آبی استان به‌صورت آنلاین از نظر کیفی پایش می‌شود که در گذشته چنین امکانی وجود نداشت.

نامداری ادامه داد: انشعابات غیرمجاز یکی از مشکلات جدی استان بوده است. تاکنون ۱۰ هزار انشعاب غیرمجاز شناسایی و ساماندهی شده‌ که از این میان، ۵۹۸۰ مورد جمع‌آوری یا مجاز شده‌ است.

وی با تأکید بر اینکه اقدامات صورت‌گرفته نقش مهمی در رضایت عمومی داشته‌ است، افزود: تعداد شکایات مردمی از ۳۰۷۵ مورد در سال گذشته به ۲۴۷۹ مورد در سال جاری کاهش یافته که نشان‌دهنده بهبود قابل‌توجه در کیفیت خدمات است.

مدیرعامل شرکت آبفای البرز در پایان خاطرنشان کرد: اقدامات صورت‌گرفته، اگرچه مؤثر و گسترده بوده‌اند، اما برای تأمین پایدار آب در آینده نیازمند تداوم برنامه‌ریزی، توسعه زیرساخت‌ها و همراهی همه‌جانبه مردم و دستگاه‌های اجرایی هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha