عادل قربانی یکشنبه ۱۴ اردیبهشت، در همایش «تحول کسب و کارها و توسعه پایدار با محوریت کارآفرینی جوانان» که در دانشگاه ملی مهارت برگزار شد با ارائه پنل «استارتاپها و نوآوری در رشد کسب و کارها» با بیان اینکه ۸۰ درصد دانشجویان در سیستمهای بزرگ دنیا درس میخوانند، اظهار کرد: بسیاری از سیستمهای دنیا ماحصل تفکر دانشجویانی است که در نظام مهارتی تحصیل کردند.
این منتور استارتاپها با بیان اینکه ممکن است ظرفیت دانشی دنیا را نداشته باشیم اما میتوانیم ظرفیتهای بومی را فعال کنیم، افزود: نقطه آغاز فعالیت هر استارتاپ این است که پدیدآورنده به این فکر کند چطور میتواند به مردم و نیاز آنان را شناسایی کند.
قربانی با بیان این نکته که تفکر استارتاپی مبنای این اصول است چگونه زندگی را بهبود بخشیم، چطور مشتری و هم تیمی پیدا کنیم، یادآور شد: در دنیا استارتاپهای یک نفره هم هست اما در ایران هنوز نپذیرفتم که استارتاپ یک نفره ایجاد کنیم.
این کارشناس کسب و کار معتقد است یک تیم ارزش بیشتری از ایده دارد، ایدهها رایگان و سادهاند اما دانش فنی مهمتر از ایدهها هستند، در واقع با بیان ایدهها مسیر کسبوکار پیدا میشود.
قربانی به چند مهارت استارتاپی پرداخت و گفت: شناخت مشتری، ارتباط مؤثر برای قانعکردن سرمایهگذار، مذاکره با همتیمی و کارمند، حل سریع مسئله، بازاریابی و فروش، شجاعت و استفاده از ابزارهای رایگان از جمله این مهارتها است.
وی با تاکید بر این موضوع که تا دوسال آینده شغل ثابت کنار میرود، افزود: ما باید چند شغل داشته باشیم تا زندگی خود را بگذرانیم.
در ادامه این مراسم مهدی میانسری رئیس ارتباط با صنعت دانشگاه ملی مهارت مازندران نیز با بیان اینکه سعی کردیم با اداره کل ورزش و جوانان و سایر دستگاهها تعامل داشته باشیم تا تعامل چندوجهی علم، صنعت و جامعه باشد، گفت: این همایش صرفاً برنامه علمی نیست ما دغدغه نسبت به آینده شغلی دانشجویان داریم.
وی با اشاره به اینکه مهارت صرفا به معنای داشتن توانایی فنی نیست، ادامه داد: یکی از مهمترین گزارشهای سالانه جهانی مجمع اقتصاد، بر پایه بررسی مهارتها و مشاغل است.
میانسری با بیان اینکه در گزارشی مجمع جهانی اقتصاد مهارتهای موثر دانشجویان را منتشر کرده است، افزود: این مهارتها شامل تفکر خلاق، یادگیری مادام العمر برای موفقیت است که در آینده شغلی و کاری باید با این مهارتها پیش بروید.
وی با بیان اینکه در دهه ۸۰ که وارد بازار کار شدیم داشتن چند مهارت کافی بود، گفت: اما در حال حاضر تفکر تحلیلی، خلاق، آشنایی با مهارت رهبری و مادامالعمر برای حضور در آینده حرفهای لازم است.
میانسری با اشاره به اینکه دانشگاه ملی مهارت در حال پیاده سازی استراتژی است که در مجموعههای مختلف میتوانید مهارتها را کسب کنید، افزود: میتوانید شکارچی خوبی باشید و در گفتو گوی دو نفره با دوستان ببینید چه چیزی یاد میگیرید و چطور همکاری کنید.
انتهای پیام
نظرات