مژگان کریمی مقدم امروز (۱۵ اردیبهشت) در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به تغییرات جسمی و وضعیت سلامت سالمندان، اظهار کرد: زمین خوردن همیشه به معنی سقوط از یک جای مرتفع نیست؛ افتادن از یک پله نیز میتواند در سنین سالمندی خطرناک باشد.
وی هرگونه قرارگیری غیر ارادی سالمند در سطحی پایینتر از سطح اولیه را زمین خوردن تعریف کرد و آن را اصلیترین عامل شکستگی و ضربه مغزی افراد سالمند دانست.
این کارشناس سلامت سالمندان با تاکید بر آسیبپذیری بیشتر زنان سالمند به دلیل پوکی استخوان، افزود: علاوه بر آسیبهای جسمی ناشی از زمین خوردن، ترس از افتادن نیز یک مشکل جدی برای سالمندان است.
کریمی مقدم تصریح کرد: این ترس میتواند منجر به بیتحرکی، افسردگی و اختلال در روال عادی زندگی سالمندان شود و بسیاری از آنان به دلیل این ترس، فعالیتهای روزمره خود را کاهش داده و کیفیت زندگیشان افت پیدا میکند.
وی بیماریهای مربوط به اختلال تعادل، مشکلات بینایی و شنوایی، ضعف عضلانی، افسردگی، کاهش سرعت درک اتفاقات و کند شدن حرکات را از علل عمده زمین خوردن در سالمندان برشمرد و تاکید کرد: با اقدامات موثر و به موقع از جمله ایجاد تغییرات جزیی در محیط و شیوه زندگی میتوان از بروز این اتفاق پیشگیری کرد.
وی در ادامه به ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از زمین خوردن در سالمندان پرداخت و گفت: فعالیت بدنی منظم، مرتب نگه داشتن منزل، روشنایی مناسب، ایمنی در حمام، استفاده از آسانسور، ساماندهی سیمهای برق، استفاده از وسایل کمکی، انتخاب کفش مناسب شود.
کریمی مقدم در پایان توصیه کرد: در صورتی که زمین خوردید و گمان میکنید که لگن، پا و یا ستون فقرات شما آسیب دیده، درد زیادی دارید یا محل آسیب متورم شده است، به هیچ عنوان حرکت نکنید؛ زیرا ممکن است باعث تشدید آسیب شوید، معمولا شکستگی و آسیبهای داخلی سریع بروز نمیکنند به همین علت فورا اورژانس را خبر کنید.
انتهای پیام
نظرات