حجتالاسلام عبدالله واحدی امروز ۱۵ اردیبهشت در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت دهه کرامت و روز ملی تکریم امامزادگان اظهار کرد: سازمان اوقاف در سه محور قرآن، موقوفات و امور خیریه و بقاع متبرکه و امامزادگان فعالیت دارد.
وی افزود: بر اساس قانون، سازمان اوقاف متولی اصلی در بحثهای سختافزاری و نرمافزاری امامزادگان است. هیات امنای بقاع متبرکه سه تا هفت نفر هستند که توسط اداره کل اوقاف منصوب میشوند و در مجموع، اعضای هیات امنای بقاع متبرکه استان مرکزی ۱۲۱۷ نفر هستند.
واحدی با اشاره به وجود ۲۷۸ بقعه متبرکه در استان تصریح کرد: این بقاع متبرکه شامل امامزادگان، پیامبران و شخصیتهای بزرگ مذهبی هستند. اشموئیل نبی تنها پیامبری است که در استان مرکزی مدفون است.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا در رابطه با تعداد دقیق امامزادگان دفنشده در بقاع متبرکه استان مرکزی گفت: در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد امامزادگان مدفون در استان نداریم، اما تعداد آنها پس از انقلاب اسلامی هیچ تغییری نداشته و فقط تعداد ساختوسازهای بقاع متبرکه افزایش داشته است.
واحدی با اشاره به زیارت بیش از ۳۵۰ هزار نفر، از بقاع متبرکه استان مرکزی در نوروز اظهار کرد: سال گذشته درآمد بقاع متبرکه استان مرکزی در مجموع، ۴۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است. حداقل ۴۰ درصد از درآمد هر بقعه برای فعالیتهای عمرانی، ۲۰ درصد برای فعالیتهای مدیریتی و ۳۰ درصد برای فعالیتهای فرهنگی صرف میشود و ۱۰ درصد به خزانه دولت برمیگردد. همچنین بالغ بر ۳۱ میلیارد تومان در قالب طرح مودت به ساخت و ساز بقاع متبرکه کمک شده و قریب به یک میلیارد تومان از محل درآمدهای امامزادگان استان مرکزی به مردم مظلوم لبنان کمک شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در پاسخ به ابهامات موجود درباره پروژه ۸۱۰۰ واحدی اظهار کرد: در رابطه با این پروژه در فرصت مناسب شفافسازی خواهیم کرد، ولی نباید بگذاریم بعضی سیاسیون با اعصاب و روان مردم بازی کنند.
واحدی با بیان اینکه ۲۳۰ روستای موقوفه در استان مرکزی وجود دارد، گفت: شش دانگ روستای خانهمیران اراک موقوفه است و این موضوع تایید شده است.
انتهای پیام
نظرات