• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۰:۰۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404021510838
  • خبرنگار : 71604

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

آغاز رسمی فعالیت تلسکوپ فضایی جدید ناسا/پرتاب ماهواره‌های «استارلینک» در روز جنگ ستارگان

آغاز رسمی فعالیت تلسکوپ فضایی جدید ناسا/پرتاب ماهواره‌های «استارلینک» در روز جنگ ستارگان

حوزه علم و دانشگاه امروز ۱۵ اردیبهشت شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شده‌اند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

موفقیت اولیه در مبارزه با سرطان‌های پیشرفته دستگاه گوارش با ویرایش ژن

محققان دانشگاه مینه‌سوتا اولین کارآزمایی بالینی انسانی را که روش ویرایش ژن CRISPR/Cas9 را برای کمک به سیستم ایمنی در مبارزه با سرطان‌های پیشرفته دستگاه گوارش (GI) آزمایش می‌کند، به پایان رسانده‌اند. نتایج که به تازگی در مجله The Lancet Oncology منتشر شده است، نشانه‌های دلگرم‌کننده‌ای از ایمنی و اثربخشی بالقوه این درمان را نمایان می‌کند.

مبحث نوزدهم و معماری سبز

در شرایطی که قبض‌های برق و گاز سال‌به‌سال سنگین‌تر می‌شوند و ساختمان‌ها سهم بزرگی از مصرف انرژی کشور را به خود اختصاص داده‌اند، یک مقرره فنی می‌تواند ورق را برگرداند. «مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان» نه‌تنها ابزاری برای کاهش مصرف انرژی و آلاینده‌هاست، بلکه فرصتی استراتژیک برای ساخت شهرهایی هوشمند و پایدار محسوب می‌شود. حالا کشور در آستانه ابلاغ ویرایش جدید این سند قرار دارد؛ نسخه‌ای که با تکیه بر فناوری‌های نو، می‌تواند گامی مؤثر در کاهش ناترازی انرژی بردارد.

کارآفرینی در عصر وب ۳

کارآفرینی در دنیای اینترنت روزبه‌روز در حال تغییر است. یکی از تازه‌ترین تحولات، ظهور موجی جدید به نام وب ۳ است که فرصت‌های گسترده‌ای برای کسب‌وکارهای آینده فراهم می‌کند و در عین حال چالش‌هایی جدی به همراه دارد.

 آغاز مسیر ۱۰ ساله برای رسیدن به ساختمان‌های با انرژی صفر

با رشد مصرف انرژی در بخش خانگی و سهم بالای آن در سبد مصرف کشور، مقررات ملی ساختمان به‌دنبال تعریف دقیق‌تری از استانداردهای مصرف در ساختمان‌های جدید است. در ویرایش تازه مبحث نوزدهم، طبقه‌بندی مصرف انرژی برای ساختمان‌ها به‌عنوان نقشه راهی ۱۰ ساله تدوین شده تا در نهایت، ساخت‌وساز کشور به سمت تحقق ساختمان‌هایی با انرژی صفر هدایت شود.

درختی که با برخورد صاعقه قد می‌کشد!

در حالی که رعد و برق یا همان صاعقه یک پدیده جذاب است، اما به دلیل توانایی آن در تخریب و خطری که برای حیات روی زمین ایجاد می‌کند، بدنام است. با این حال این پدیده برای یک درخت بومی آمریکای جنوبی به جای اینکه نابودکننده باشد، زندگی‌بخش است.

تولید پتوی آنتی‌باکتریال برای خطوط هوایی کشور

تیم تحقیق و توسعه یکی از کارخانجات نساجی با دستیابی به دانش فنی تولید الیاف نانو آنتی باکتریال موفق به تولید پتوهایی برای خطوط هوایی شد که ضمن دوام بالا از خاصیت آنتی باکتریالی برخوردار است.

راه‌اندازی مرکز توسعه کسب و کارهای دریایی در دانشگاه امیرکبیر

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از راه‌اندازی مرکز توسعه کسب و کارهای دریایی در این دانشگاه خبر داد و گفت: پردیس‌های کیش، ماهشهر و بندرعباس دانشگاه صنعتی امیرکبیر آمادگی انجام هر نوع فعالیت‌های ویژه در حوزه دریامحور دارند.

آخرین وضعیت پرونده کنکوری‌های شبهه‌دار

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه پرونده دانشجویان مشکوک به تقلب در کنکور همچنان در وزارت علوم در دست بررسی است، گفت: وزیر علوم دستور تشکیل کمیته‌های تخصصی در این زمینه را داد و پرونده‌ها همچنان در دست بررسی است.

سن زیستی بالاتر از سن واقعی با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل همراه است

پیر شدن امری اجتناب‌ناپذیر است، اما برخی افراد در سطح زیستی سریع‌تر از دیگران پیر می‌شوند. محققان چینی می‌گویند که پیری زیستی تسریع‌شده ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

عکس روز ناسا از خطوط سیاره‌ای در آب

عکس روز ناسا انعکاس تصویر ماه و سیاره‌ها را به شکل خطوطی در آب نشان می‌دهد.

ساخت یک مدل جدید هوش مصنوعی با الهام از پویایی عصبی مغز

پژوهشگران دانشگاه «ام‌آی‌تی» یک مدل هوش مصنوعی جدید را با الهام از نوسانات عصبی مغز ابداع کرده‌اند که هدف از ساخت آن، پیشرفت قابل توجه در نحوه مدیریت توالی‌های طولانی داده‌ها توسط الگوریتم‌های یادگیری ماشینی است.

انتشار کلید اولیه سوالات کنکور ۱۴۰۴

کلید اولیه نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت.

انجام غربالگری و آگاهی‌بخشی به بانوان تهرانی درباره سرطان پستان 

غربالگری و آگاهی‌بخشی درباره سرطان پستان و ویروس پاپیلوما انسانی (HPV)، از سوی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی و همکاری شهرداری تهران در منطقه ۱۹ برگزار و با استقبال گسترده بانوان روبه‌رو شد.

استاد سرشناس هاروارد، جذب دانشگاه چینی شد

چارلز لیبر، رئیس سابق دانشکده شیمی دانشگاه هاروارد که به اتهام دریافت پول از چین محکوم شده بود، به دانشکده بین‌المللی تحصیلات تکمیلی تسینگهوا شنژن (SIGS) در چین پیوست. لیبر از ۲۸ آوریل به‌عنوان عضو هیئت‌علمی تمام‌وقت در این مؤسسه مشغول به کار شده است.

نگاهی به تجربه هواداری زنان در فوتبال ایران

فوتبال تنها یک بازی نیست. برای بسیاری، بخشی از هویت و زندگی روزمره است. این علاقه در میان زنان نیز رو به گسترش است؛ حتی اگر با محدودیت‌هایی روبه‌رو باشند و صدایشان کمتر شنیده شود.

روش جدیدی برای قابل اعتمادتر شدن مدل‌های هوش مصنوعی در موقعیت‌های حساس

روش جدید پژوهشگران دانشگاه «ام‌آی‌تی» به برطرف کردن عدم قطعیت مدل‌های هوش مصنوعی کمک می‌کند تا این مدل‌ها بتوانند اطلاعات بهتری را برای تصمیم‌گیری در اختیار پژوهشگران و پزشکان قرار دهند.

طهرانچی: دانشگاه محل رشد انسان است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم بزرگداشت مقام استاد تاکید کرد که دانشگاه باید به‌طور جامع به رشد انسان در سه حوزه دانایی، توانایی و گرایش بپردازد.

کسب رتبه اول توسط تیم دانشگاه امیرکبیر با ارائه رویکرد نوین در مدیریت ماینرها برای کاهش تلفات شبکه برق

تیم دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارائه رویکردی نوآورانه در مدیریت مصرف ماینرها و استفاده از الگوریتم‌های فرا ابتکاری برای کاهش تلفات برق، موفق به کسب رتبه نخست در رقابت علمی مربوط چالش ناترازی انرژی شد.

برگزاری جلسه شورای عالی نظارت بر تامین مسکن دانشگاهیان و ساخت خوابگاه‌های متاهلی

هفتمین جلسه شورای عالی نظارت بر تامین مسکن دانشگاهیان و ساخت خوابگاه‌های متاهلی با حضور وزیر علوم، اعضای اصلی و مدعو این شورا برگزار شد.

مقصد دانشجویان چینی به آمریکا تغییر می‌کند

مقامات آموزش عالی در هنگ کنگ نگران تأثیر افزایش ناگهانی ثبت‌نام در دانشگاه‌ها بر کیفیت آموزش هستند.

براساس اعلام صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم مهلت ثبت‌نام بیمه گوشی و لپ‌تاپ دانشجویان، امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد.

مایع جدیدی که رایانه‌ها را کوچک و سریع می‌کند!

فیزیکدانان با همکاری یک دانشمند ایرانی، مولکول جدیدی را توسعه داده‌اند که می‌تواند رایانه‌ها را حتی بیشتر کوچک کند و سرعت دهد. این مولکول جدید که توسط محققان دانشگاه میامی(Miami) ساخته شده، از عناصر شیمیایی موجود در طبیعت (عمدتاً کربن، گوگرد و نیتروژن) تشکیل شده است.

آغاز رسمی نقشه‌برداری ۳بُعدی تلسکوپ فضایی جدید ناسا از آسمان

تلسکوپ فضایی «SPHEREx» ناسا به طور رسمی ماموریت خود را با ثبت روزانه ۳۶۰۰ تصویر، برای نقشه‌برداری از تمام آسمان به صورت ۳بُعدی آغاز کرده است.

پرتاب ماهواره‌های «استارلینک» در روز جنگ ستارگان

شرکت «اسپیس‌ایکس» ۲۹ ماهواره «استارلینک» خود را در روز جنگ ستارگان به مدار زمین فرستاد.

اعتبار ویژه حمایتی شبکه آزمایشگاهی برای دانش‌بنیان‌های نوپا

مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور اعلام کرد: اعتبار حمایتی ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا، شامل پوشش ۷۰ درصدی هزینه‌های خدمات آزمایشگاهی و تا سقف ۱۰ میلیون تومان برای هر دوره شش‌ماهه در سال است که از مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی کشور (با وضعیت عضویت فعال به بالا) قابل دریافت خواهد بود.

۱۷ اردیبهشت، آخرین مهلت ثبت اطلاعات برای مشارکت در طرح تقسیم کار ملی زیست‌فناوری

با آغاز اجرای طرح «تقسیم کار ملی در حوزه زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی» توسط ستاد زیست‌ فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی تا ۱۷ اردیبهشت مهلت دارند تا نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند.

حمایت از ارتقای توانمندی تولیدکنندگان تجهیزات صنعتی

در بازدید دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی از شرکت ابزارآلات توسن، بر شناسایی ظرفیت شرکت‌های توانمند و حمایت از توسعه فناوری‌های صنعت ساخت ابزارآلات تاکید شد.

چاپ بیش از ٢٠٠ اثر به زبان‌های اصلی دنیا/۷۰ اثر جدید وارد نمایشگاه بین‌المللی کتاب می‌شود

معاون علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه با ۷۰ اثر جدید وارد نمایشگاه بین‌المللی کتاب می‌شود،‌ گفت: دو کتاب «استاد مطهری و نظام لیبرالی» و «جمال و جلال رمان» در این نمایشگاه رونمایی می‌شوند.

صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی از صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری محصولات شرکت‌های دانش بنیان در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

یک پیشرفت بزرگ در درک «خودآگاهی»

دانشمندان تاکنون نمی‌دانستند چرا هوشیاری یا خودآگاهی وجود دارد و اکنون یک مطالعه جدید پیشرفت بزرگی را در آن رقم زده است.

برپایی پاویون دانش‌بنیان‌های ایرانی حوزه ساختمان در نمایشگاه کنیا

صندوق نوآوری و شکوفایی با برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان کنیا (BUILDEXPO ۲۰۲۵) امکان عرضه توانمندی‌های ساخت ایران در آفریقا را فراهم کرد.

ساخت ابرخازن نانوساختار دوست‌دار محیط زیست

محققان دانشگاه مازندران با حمایت بنیاد ملی علم ایران به ساخت ابر خازن نانو ساختار دستیافتند که ظرفیت ویژه بسیار بالا، مقاومت الکتریکی بسیار اندک، چگالی انرژی و چگالی توان مناسب را در کنار پایداری چرخه‌ای خوب ارائه می‌دهد.

رونمایی از گزارش رتبه‌های جهانی ایران در ICT

در رویداد ملی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران از گزارش رتبه‌های جهانی ایران در زیرشاخه‌های فناوری اطلاعات وارتباطات رونمایی شد.

«شنژو-۲۰» نمونه‌های آزمایشی را به ایستگاه فضایی چین رساند

آزمایش‌های علمی از فضاپیمای «شنژو-۲۰» به ایستگاه فضایی چین منتقل شدند.

عرضه بیش از ۷۰۰ عنوان کتاب در سال ۱۴۰۳ توسط مرکز نشر دانشگاهی/برنامه‌های ویژه مرکز نشر دانشگاهی در نمایشگاه کتاب

رئیس مرکز نشر دانشگاهی گفت: مرکز نشر دانشگاهی در سال ۱۴۰۳ بیش از ۷۰۰ عنوان کتاب چاپ اول و نشر الکترونیک منتشر کرده است.

پهپادها باعث بارش 30 استخر باران در چین شدند

دانشمندان چینی با استفاده از پهپادها موفق شدند کاری کنند که ابرها معادل 30 استخر شنا باران ببارند.

دعوت از محققان برای حضور در کنگره‌ بین‌المللی هوش‌مصنوعی در علوم پزشکی

معاون امور دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند و دبیر علمی «دومین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی» که ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در تهران و در مرکز همایش‌های بین‌المللی ایران(نورالرضا) برگزار می‌شود، از همه محققان و علاقه‌مندان حوزه‌های مرتبط با پزشکی و هوش‌مصنوعی درخواست کرد با حضور در این کنگره سه روزه بر کیفیت و غنای آن بیفزایند.

امشب، آخرین مهلت انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد

مهلت انتخاب رشته دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی برای داوطلبانی که در آزمون سراسری دکتری تخصصی سازمان سنجش آموزش کشور شرکت کرده‌اند، ساعت ۲۴ امشب دوشنبه به پایان می رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha