• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۱:۲۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404021510939
  • خبرنگار : 50455

به مناسبت روز جهانی مامایی

دانش، تجربه و حمایت؛ سه‌گانه کلیدی حرفه مامایی

دانش، تجربه و حمایت؛ سه‌گانه کلیدی حرفه مامایی

ایسنا/قم یک کارشناس مامایی با اشاره به اهمیت این حرفه گفت: ماماهای کشور با مسئولیت‌پذیری، نقش کلیدی در حفظ سلامت مادر و جنین دارند؛ این متخصصان، با تجربه و مهارت خود، در لحظات بحرانی زایمان تصمیماتی اتخاذ می‌کنند که جان دو انسان را نجات می‌دهد.

معصومه جانبازی مدیر داخلی مرکز ناباروری جهاددانشگاهی واحد قم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مامایی یکی از مشاغل بسیار حساس و پرچالش است که در آن هم جسم و هم روان ماما درگیر می‌شود. در مواقعی که تنها چند دقیقه فرصت برای تصمیم‌گیری وجود دارد، ماما باید اولویت‌ها را شناسایی کرده و اقدام به موقع انجام دهد.

این کارشناس مامایی همچنین در ادامه از دولت و جامعه خواستار حمایت جدی‌تر از مامایی به عنوان یک تخصص استراتژیک شد و تأکید کرد: اگر سیستم آموزشی دانشگاه‌ها و کارورزی بیمارستان‌ها به‌گونه‌ای طراحی شود که کارشناسان جوان مامایی بتوانند از دانش و تجربه ماماهای باسابقه بهره‌مند شوند، این افراد می‌توانند در آینده نقش مهمی در بهبود سلامت خانواده‌ها ایفا کنند.

جانبازی در ادامه، به نقش ماماها در افزایش جمعیت کشور اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به تأکید جامعه بر ضرورت فرزندآوری، ماماها باید در راستای آموزش صحیح به زنان و دختران جوان فعالیت کنند. این مهم از طریق ارائه مراقبت‌های بهداشتی دوران بارداری و مشاوره‌های تخصصی محقق خواهد شد.

جانبازی در پاسخ به این سؤال که چطور بین مدیریت خانواده و زندگی شخصی در کنار شغل پرتنش و پر مسئولیت مامایی تعادل برقرار کردید، گفت: ماماها باید بین مسئولیت‌های شغلی و خانوادگی تعادل برقرار کنند که کار سختی است اما همکاران ما با برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت زمان، توانسته‌اند در هر دو حوزه موفق باشند.

این کارشناس مامایی گفت: با افزایش توجه به تخصص مامایی و ارجاع مناسب مادران به این متخصصان، رضایتمندی خانواده‌ها و کاهش عوارض زایمان در جامعه افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه پیامی به دختران جوان دارم، ‌اظهار کرد: دختران باید به بهداشت فردی و سلامت زنانگی خود بسیار توجه کنند و به روابط سالم و سلامتی‌ خودشان اهمیت بدهند. در صورت نیاز به مشاوره، به مطب‌های مامایی و درمانگاه‌های بهداشت مراجعه کنند و از مشاوره ماماهای با تجربه کمک بگیرند.  

جانبازی ادامه داد: نکته دیگری که می‌خواهم با توجه به تجربه چندین ساله‌ام در درمانگاه ناباروری به شما بگویم این است که بسیاری از خانم‌ها در زمینه فرزندآوری با چالش‌هایی روبرو می‌شوند. بنابراین، از دختران جوان درخواست دارم که اگر شرایط مناسبی برای ازدواج فراهم شد، این فرصت را از دست ندهند و با برنامه‌ریزی درست، فرزندآوری را در زمان مناسب آغاز کنند.  

این کارشناس مامایی با بیان اینکه ازدواج ‌بهنگام از ایجاد مشکل ناباروری و تبعات آن برای خانواده و جامعه جلوگیری می‌کند، تأکید کرد: از دختران جوان تقاضا می‌کنیم که در صورت فراهم بودن شرایط، بموقع ازدواج و فرزندآوری را در زمان مناسب آغاز کنند تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری شود.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha