• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404021611101
  • خبرنگار : 50463

تمریناتی ساده اما موثر برای بهبود صافی کف پا

تمریناتی ساده اما موثر برای بهبود صافی کف پا

ایسنا/یزد صافی کف پا یا همان «پس پلانوس» یک اختلال در ساختار پا است که در آن قوس طولی داخلی کف پا از بین می‌رود و کف پا به‌طور کامل با زمین تماس پیدا می‌کند.

این وضعیت حدود ۳۰ درصد از جمعیت را درگیر می‌کند و حدود ۱۰ درصد از این افراد علائم و درد ناشی از آن را تجربه می‌کنند.

صافی کف پا می‌تواند به صورت مادر زادی، ناشی از آسیب‌های مچ پا، چاقی، بارداری و یا بیماری‌های ژنتیکی مانند سندرم داون و مارفان ایجاد شود.

محمدرضا وفایی‌ نسب متخصص توانبخشی ورزشی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص اینکه صافی کف پا چه انواعی دارد و چطور می‌توان آن را تشخیص داد، گفت:‌ این عارضه دو نوع اصلی دارد، صافی انعطاف‌ پذیر که فقط در حالت تحمل وزن قوس از بین می‌رود و صافی سخت که حتی در حالت استراحت نیز قوسی دیده نمی‌شود. تشخیص آن معمولاً با معاینه فیزیکی و در برخی موارد با تصویربرداری انجام می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان بیماری را بدون جراحی درمان کرد، گفت: در اغلب موارد نیازی به جراحی نیست. تمرینات اصلاحی و توان‌ بخشی موثرترین و کم‌ هزینه‌ ترین راه برای تقویت قوس پا و کاهش درد هستند. با استفاده از حرکات تقویتی، کششی، تعادلی و حس عمقی، می‌توان عضلات پشتیبان قوس را فعال و تقویت کرد.

وفایی نسب در خصوص اینکه چه تمرینات ورزشی می‌تواند برای بهود صافی کف پا موثر باشد گفت:‌ یکی از تمرینات ساده، بلند کردن قوس پا است که در آن فرد بدون بلند کردن پاشنه یا انگشتان، سعی می‌کند فقط قوس داخلی را بالا بیاورد. 

این متخصص توانبخشی ورزشی افزود:‌ تمرین دیگر، پای کوتاه و باریک است که به‌و یژه برای تقویت عضلات ذاتی کف پا طراحی شده. همچنین تمرین‌هایی مانند جمع کردن حوله با انگشتان پا یا برداشتن مهره با پا برای فعال‌سازی عضلات کوچک کف پا بسیار مفید هستند.

وی ادامه داد:‌ همچنین تمرینات کششی مانند کشش دیواری عضلات ساق برای کاهش تنش تاندون آشیل، تمرینات تعادلی مثل ایستادن روی یک پا و حرکات مقاومتی با باندهای کشی همگی در برنامه توان‌بخشی مؤثر هستند. در کنار آن، تمرینات عملکردی مانند راه رفتن روی نوک انگشتان یا پاشنه پا نیز توصیه می‌شوند.

وفایی نسب تصریح کرد:‌ در موارد متوسط تا شدید، استفاده از کفی‌های طبی که متناسب با فرم پای بیمار ساخته می‌شوند، می‌تواند نقش حمایتی مهمی ایفا کند. همچنین در موارد نادر و بسیار شدید که به درمان محافظه‌کارانه پاسخ نمی‌دهند، جراحی هم می‌تواند مطرح شود.

وی در پایان گفت:‌ مهم‌ترین نکته این است که تمرینات را به صورت منظم و پیوسته انجام دهند. از کفش‌های مناسب با حمایت کافی استفاده کنند و در صورت احساس درد یا پیشرفت علائم، حتما با فیزیوتراپیست یا پزشک مشورت کنند. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha