مجتبی صمیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه از چند سال قبل تلاش بر این شد تا منطقه ترشیز و کاشمر به عنوان یکی از ساختگاههای بزرگ مقیاس صنعت تجدیدپذیر در ایران و در وزارت نیرو ثبت شود از همان زمان برای رسیدن به این هدف تلاشهای بسیاری شد.
وی اظهار کرد: پس از اینکه کاشمر در ساختگاه مورد تائید وزارت نیرو در ماده ۱۲ قرار گرفت اولین نیروگاه به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات از طریق مناقصه در لیست قرار گرفت و شرکت سرمایهگذاری نیرو وارد مناقصه شد و توانست برنده مناقصه شود.
مدیرعامل مجموعه فولاد کاشمر با بیان اینکه با برنده شدن در این مناقصه، ورود اولین سرمایهگذار تخصصی حوزه نیروگاهی به منطقه ترشیز در سطح کلان و بزرگ مقیاس شکل گرفت، از تولید دو درصد برق کشور توسط شرکت سرمایهگذاری نیرو خبر داد و گفت: نیروگاههای زنجان، یزد، خوی و دیگر پروژههای متعدد تجدیدپذیر از آن جمله هستند.
صمیمی با اشاره به اینکه در منطقه کاشمر نگاه کلان بر این است که پارک انرژی با ظرفیت حداقل ۵۰۰ مگاوات و قابل ارتقاء به ظرفیتهای بالاتر تدارک دیده شود، اظهار کرد: در دو سایت شمال و جنوب نیروگاه احداث میشود.
وی با بیان اینکه در ضلع جنوب شهرک صنعتی بالغبر ۲۷۰ هکتار و در ضلع شمال ۱۱۵۰ هکتار برای احداث نیروگاههای خورشیدی پیشبینیشده است، افزود: هدف این است که در ضلع جنوبی نیروگاههای کوچکمقیاس زیر ۱۰ مگاوات و در ضلع شمال نیز نیروگاههای بالای ۱۰ مگاوات احداث شود.
مدیرعامل نیروگاههای ۱۰۳ مگاوات شهرستان کاشمر با اشاره به اینکه اکنون در ضلع شمال ساختگاه شرکت توسعه مدیریت نیروگاهی ایرسا با شرکت پروژه توسعه انرژی دماوند در حال احداث نیروگاه ۱۰۰ مگاوات هستند، از تأمین زمین مورد نیاز خبر داد و افزود: اکنون در حال تسطیح زمین هستیم.
وی همچنین از به بهرهبرداری رسیدن نیروگاه کوچکمقیاس با ظرفیت سه مگاوات در ضلع جنوب خبر داد و گفت: همچنین یک مجوز هفت مگاواتی در ضلع جنوب، دو مجوز ۱۰ مگاواتی در ضلع شمال برای دو شرکت توسعه انرژی سبز زریندشت صادر شده است.
صمیمی افزود: نزدیکی به دو شهرک صنعتی شماره یک و دو، نزدیکی به پروژه زنجیره کامل فولادی، کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی، ذوب و نورد در مقیاس کلان که شروع آن با ۵۰۰ هزار تن ذوب است از مزایای این نیروگاه است.
وی با بیان اینکه امکانسنجی دو خط اصلی ۱۳۲ و ۴۰۰ مگاوات در درون سایت شمال توسط مدیران برق منطقهای انجام شده است، اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت اتصال تا مرز ۵۰۰ مگاوات در دو پست جداگانه ۱۳۲ مگاوات که اکنون در حال احداث است و دیگری پست ۴۰۰ مگاوات وجود دارد.
این سرمایهگذار بخش خصوصی افزود: در پست ۱۳۲ مگاوات دو ترانس ۵۰ مگاوات و دو ترانس ۶۰ مگاوات برای نیروگاه خورشیدی با مجموع ۲۲۰ مگاوات و چهار ترانس ۳۰ مگاوات برای مصرف فولاد رزرو شده و در حال ساخت است.
وی در خصوص دیگر مزایای نیروگاههای در حال ساخت و احداث شده گفت: منطقه ویژه اقتصادی کاشمر دقیقاً منطبق با ۱۱۵۰ هکتار است، به نوعی همزمان مصوبات منطقه ویژه اقتصادی پارک انرژی که ترکیبی است گرفته میشود.
صمیمی با بیان اینکه این اولین منطقه ویژه سبز نیروگاهی کشور در کاشمر است، افزود: موافقت مناطق ویژه اقتصادی اخذ شده و شرکت سرمایهگذاری نیرو نیز به عنوان سازمان متولی تائید و مدارک و ارزیابیها انجام شده و اکنون در حال موافقت دستگاههای ذیربط در کارگروه فنی و زیربنایی استان هستند که بتوانیم هرچه زودتر پروژه را عملیاتی کنیم و برای مصوبه هیات دولت برده شود.
وی همچنین از تلاش برای احداث اولین شهرک انرژی خورشیدی فناورانه کشور در کاشمر خبر داد و گفت: پس از مطالعات بسیاری که انجام شد و با توجه به نیازمندی صنعت برق کشور و وظیفهای که در خودمان احساس کردیم تصمیم گرفته شد که در حوزه انرژی به خصوص انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری را در منطقه کاشمر انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه در این خصوص فعالیتهای بسیار گستردهای انجام شده است، اظهار کرد: تلاش میشود اولین شهرک انرژی خورشیدی فناورانه کشور را با تکنولوژیهای مختلف انرژی خورشیدی در منطقه ترشیز کهن احداث کنیم.
مدیرعامل نیروگاههای ۱۰۳ مگاوات شهرستان کاشمر با بیان اینکه در اولین اقدام نیروگاه سه مگاواتی با کمترین زمان ممکن به بهرهبرداری رسید، گفت: اکنون ۲.۹ مگاوات در مدار تولید قرار گرفته است و نیروگاه بدون هیچ گونه مشکلی کار میکند.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه به ۴.۵ مگاوات افزایش خواهد یافت، بیان کرد: همچنین مجوزی برای نیروگاه هفت مگاوات اخذ شده و زمین نیز تخصیص داده شده است.
صمیمی با بیان اینکه برای انتقال نیروگاهها به منطقه از توان مطالعاتی شرکتهای تخصصی استفاده شده است، بیان کرد: تلاش ما در تأمین برق مورد نیاز منطقه است.
انتهای پیام
نظرات