به گزارش ایسنا، بر اساس آمار منتشر شده در فروردین امسال، سایپا ۱۸,۳۹۵ دستگاه خودرو تولید کرد؛ عددی کمتر از ۲۵,۲۹۳ دستگاه در فروردین ۱۴۰۳ اما این کاهش را نمی توان صرفا به حساب ضعف یا عقبماندگی مدیریت دولتی این شرکت گذاشت چرا که شاید با یک استراتژی هوشمند و در راستای کاهش تولید همراه با زیان باشد، چرا که این شرکت همچنان تابع قیمتگذاری دستوری بوده و هر دستگاه خودروی تولیدی در سال جاری قبل از ابلاغ قیمت گذاری جدید و اعمال افزایش قیمت های نهاده های تولید در عمل با ضرر به فروش میرسد.
به عبارت دیگر با تداوم قیمتگذاری دستوری به ازای تولید هر خودرو زیان بیشتر تولید می شود و بدون اصلاح ساختار قیمت گذاری، تولید بیشتر در این روزها به معنای تولید زیان بیشتر می شود.
اگر چه آمار خام نشان میدهد ایرانخودرو در فروردین ۱۱ هزار خودرو بیشتر از سایپا تولید کرده، اما آیا این افزایش به معنای سودآوری است؟ وقتی هر خودرو با قیمت پایینتر از بهای تمامشده فروخته میشود، رشد تیراژ چیزی جز بزرگتر شدن ضرر نخواهد بود. بنابراین عملکرد سایپا نه تنها قابل دفاع، بلکه نشانگر بلوغ مالی و استراتژیک در شرایط دشوار اقتصادی است.
آنچه سایپا امروز انجام داده، اقدامی برای حفظ منابع، صیانت از سهامداران، و مقابله با تولید زیانده است؛ مسیری دشوار اما شاید ضروری.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات