• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1404021611306
  • خبرنگار : 71649

رئیس کمسیون سلامت شورای شهر تهران اعلام کرد

۲۱.۳ درصد سهم موتورسیکلت‌ها در آلودگی هوا/ لزوم توجه به موتورسیکلت‌های فرسوده پایتخت

۲۱.۳ درصد سهم موتورسیکلت‌ها در آلودگی هوا/ لزوم توجه به موتورسیکلت‌های فرسوده پایتخت

رئیس کمسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تهران، گفت: اگر دستگاه‌های مسئول از امروز برای کاهش آلودگی هوا چاره‌اندیشی نکنند، زمان بروز بحران دیگر فرصتی برای اقدام مؤثر نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، مهدی پیرهادی در جلسه امروز (سه‌شنبه) شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما و پدیده وارونگی هوا، اگر دستگاه‌های مسئول از امروز  برای کاهش آلودگی هوا چاره‌اندیشی نکنند، زمان بروز بحران دیگر فرصتی برای اقدام مؤثر نخواهد بود. نباید اجازه دهیم آبان و آذر از راه برسد و تازه آن زمان متوجه شویم هوا آلوده شده؛ اقدام باید پیش‌دستانه باشد، نه پس‌نگرانه.

وی ادامه داد: بر اساس آمار پلیس راهور تا آبان ۱۴۰۰، دو میلیون و ۶۴۵ هزار موتورسیکلت در تهران پلاک و شماره‌گذاری شده که این عدد به حدود سه میلیون دستگاه در سال‌های اخیر رسیده است. ۹۰ درصد موتورسیکلت‌های تهران از سیستم سوخت‌رسانی کاربراتوری استفاده می‌کنند که منبع جدی آلودگی هستند، در حالی‌که طبق قانون هوای پاک نباید چنین وسایلی تولید می‌شدند؛ اما تولید آن‌ها سال‌ها ادامه داشت.

پیرهادی تاکید کرد: از مجموع موتورسیکلت‌ها، بیش از ۷۶ درصد معادل حدود دو میلیون دستگاه، فرسوده محسوب می‌شوند و متأسفانه هیچ ساز و کاری برای استفاده از گواهی اسقاط در تولیدات جدید و نیز صدور گواهی اسقاط برای موتورسیکلت‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به نبود پلاک قابل شناسایی روی بسیاری از موتورسیکلت‌ها گفت: برخی از پلاک‌ها مخدوش یا برداشته می‌شود و این وسایل به راحتی در پیاده‌روها و مسیرهای ممنوعه تردد می‌کنند. پیشنهادهایی از جمله نصب پلاک در جلوی موتورسیکلت مطرح شده که هنوز به نتیجه نرسیده است.

رئیس کمسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری اضافه کرد: شهرداری تهران کمیته‌ای برای بررسی این موضوع تشکیل داده و استانداری نیز آن را پیگیری می‌کند؛ اما لازم است دستگاه‌های دیگر، به‌ ویژه وزارت کشور و پلیس نیز اقدامات ویژه‌ای را انجام دهند.

وی گفت: تردد آزادانه موتورسیکلت‌های فرسوده و نبود بانک اطلاعاتی مالکیت آن‌ها، از دیگر معضلات اساسی در مدیریت این وسایل است. براساس داده‌های آماری  سال ۱۳۹۶، منابع متحرک ۶۰.۸ درصد از آلایندگی شهر تهران را شامل می‌شوند که سهم موتورسیکلت‌ها در آلودگی گازی ۲۱.۳ درصد و در ذرات معلق ۱۰.۱ درصد بوده است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تهران ادامه داد: وزارت کشور می‌تواند با هماهنگی پلیس و سایر دستگاه‌ها اقدامات عاجل‌تری انجام دهد. شهرداری تهران نیز تاکنون ۱۶۴ موتورسیکلت برقی به شرکت پست تحویل داده و آمادگی دارد در این زمینه گام‌های بیشتری بر دارد. بر اساس اعلام رئیس کل دادگستری استان تهران، شهرداری در زمینه آلودگی هوا فاقد هرگونه پرونده قضایی بوده و هیچ گونه ترک فعلی در این خصوص نداشته است و اقدامات آن در حوزه برقی‌سازی ناوگان شهری، مورد تقدیر قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha