سرهنگ صالح شهریاری پیش از ظهر امروز ۱۶ اردیبهشت در نشست خبری به مناسبت هفته بسیج سازندگی جزئیات فعالیتهای گسترده این نهاد را تشریح کرد.
به گفته وی، این اقدامات در قالب دو قرارگاه «سازندگی و محرومیتزدایی» و «اقتصاد مقاومتی» برنامهریزی و اجرا شدهاند و نقش مؤثری در توسعه زیرساختها و حمایت از اقشار محروم ایفا کردهاند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه ثارالله استان کرمان با اشاره به فعالیت بیش از ۲۱ هزار جهادگر در قالب نزدیک به ۱۰۰۰ اردوی جهادی گفت: این گروهها فعالیتهایی در حوزه ساختوساز، آموزش، بهداشت و اشتغالزایی انجام دادهاند که به بهبود وضعیت زندگی بیش از ۱۰۵ هزار نفر در مناطق محروم استان منجر شده است.
در حوزه عمرانی، شهریاری گفت: صدها واحد مسکونی برای نیازمندان احداث یا مرمت شده و زیرساختهایی همچون آبرسانی به روستاها، احداث مساجد، مراکز فرهنگی، بهداشتی و آموزشی در دستور کار قرار گرفته است. همچنین، پروژههایی نظیر لایروبی قناتها و ساخت استخرهای کشاورزی، در راستای ارتقاء بهرهوری منابع طبیعی انجام شدهاند.
وی با اشاره به قانونی شدن فعالیتهای بسیج سازندگی در دولت، بیان کرد این نهاد اکنون میتواند به عنوان یک دستگاه اجرایی رسمی با اعتبارات دولتی همکاری کرده و پروژههایی در سطح استان به انجام برساند. یکی از مهمترین این پروژهها، اجرای طرح آبرسانی به ۲۹۵ روستا در هفت شهرستان بود که بیش از نیممیلیون نفر را تحت پوشش قرار داد. همچنین، بهسازی راههای روستایی و ساخت بندهای حفاظتی برای مقابله با سیلاب نیز بخشی از این فعالیتها بودند.
شهریاری در ادامه به اقدامات معیشتی نیز پرداخت.
توزیع هزاران بسته حمایتی، لوازمالتحریر، جهیزیه و وسایل خانگی در کنار آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد از جمله خدماتی بود که به گفته وی با همراهی خیران و گروههای جهادی محقق شدهاند.
طبق اعلام وی، در زمینه اقتصاد مقاومتی نیز سازمان بسیج سازندگی با راهاندازی صندوقهای قرضالحسنه، تعاونیهای تولیدی و برپایی نمایشگاههای محلی و استانی، زمینه اشتغال و بازاریابی محصولات محلی را فراهم کرده است.
شهریاری گفت: هدف نهایی از این اقدامات، ترویج تولید ملی، کاهش وابستگی اقتصادی و افزایش تابآوری جوامع محلی است.
این مقام مسئول تأکید کرد: بسیج سازندگی امروز فراتر از یک نهاد خدماتی، به نهادی تبدیل شده که توانسته با مشارکت مردم، دولت و خیران، نقشی راهبردی در آبادانی و توسعه عدالتمحور ایفا کند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان کرمان گفت: یکی از اولویتهای ما، کمک به فروش محصولات کارگاههای تولیدی بود که در همین راستا با برگزاری نمایشگاههایی در سطح استان زمینهای برای بازاریابی و فروش این تولیدات فراهم کردیم.
وی افزود: در بحث تسهیلات اشتغالزایی، از محل بند ۲ جزء ۳ و ۴ قانون، ۳۰۰۰ نفر از اعضای صندوقها، گروههای جهادی و بسیجیان به بانکهای عامل معرفی شدند. از این تعداد، ۲۰۰۰ نفر موفق به دریافت تسهیلات به ارزش ۲۳۸ میلیارد تومان شدند و همچنین ۶۷ طرح کارفرمایی با ارزش ۸۰ میلیارد تومان به کمیته تخصصی استان معرفی شد.
شهریاری ادامه داد: در کنار این موارد، ۱۸ طرح پشتیبان نیز با اعتبار ۱۳ میلیارد تومان به ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شدند و با بهرهمندی از هشت میلیارد تومان تسهیلات، توانستند زمینه اشتغال جدیدی فراهم کنند. مجموع این اقدامات منجر به ایجاد ۲۰۰۰ شغل مستقیم و بیش از ۵۰۰۰ فرصت شغلی در قالب مشاغل خانگی و خرد شد.
وی با اشاره به راستیآزمایی وزارت تعاون، گفت: طبق بررسیهایی که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفت، ۹۹ درصد از کسانی که تسهیلات دریافت کردهاند، آن را در همان مسیر مورد نظر هزینه کردهاند که این موضوع نشاندهنده اثربخشی بالای این مدل حمایتی است.
مسئول قرارگاه اقتصاد مقاومتی کرمان افزود: در حوزه کشاورزی و دامپروری، کارگاههای ارتقاء بهرهوری دام عشایر و محصولات راهبردی مثل گندم، کلزا، کنجد، سیبزمینی و ذرت توسط بسیج مهندسان کشاورزی و بسیج عشایری برگزار شد. همچنین بیش از ۳۲۰ واحد صنعتی و معدنی راکد و نیمهفعال توسط تیمهای فنی ما مورد پایش قرار گرفت و تعدادی از آنها مجدداً به چرخه تولید بازگشتند.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: در این جشنواره که با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد، از ۴۰ واحد برتر در بخشهای صنعت، کشاورزی و صندوقهای قرضالحسنه تجلیل به عمل آمد.
شهریاری گفت: در راستای کمک به رفع ناترازی برق استان، بیش از ۱۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در قالب طرح جهاد روشنایی راهاندازی شد که این طرح امسال نیز ادامه خواهد داشت.
وی همچنین به برنامههای هفته بسیج سازندگی که از ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت برگزار میشود، اشاره کرد و افزود: در این هفته شاهد افتتاح ۱۲۱ پروژه عمرانی در منطقه شهداد به ارزش ۱۵۳ میلیارد تومان بودیم. پروژههایی مانند ساخت و مرمت منازل محرومان، مدارس، مساجد، حرم شهدا، سرویسهای بهداشتی و پروژههای راهسازی از جمله این اقدامات بود.
شهریاری ادامه داد: برنامههای شاخص دیگری از جمله افتتاح پروژه آسفالت به متراژ ۹۹ هزار متر مربع، طرح آبرسانی مجتمع شهید سجادیان برای ۱۸ روستا، توزیع ۵۵۰ بسته معیشتی، افتتاح واحد تولیدی بستهبندی در انار، افتتاح ۱۲ واحد تجاری، جشنواره جهادگران، اهدای جهیزیه، کولر آبی و ویلچر برقی، افتتاح دفتر صنعتیار، اعزام گروههای جهادی، لایروبی ۱۵ رشته قنات و فعالسازی ۲۹ واحد صنعتی نیمهتعطیل هم در دستور کار داریم.
وی در پایان با اشاره به ارزش ریالی خدمات گفت: مجموع ارزش اقدامات هفته بسیج سازندگی در سطح استان حدود ۲۹۳ میلیارد تومان برآورد شده که این عدد، بیانگر حجم بالای فعالیتهای جهادی و مردمی در استان است.
انتهای پیام
نظرات