کیومرث حبیبی امروز (۱۶ اردیبهشت) در دو کارگروه فراقوهای مبارزه با زمین خواری و کارگروه استانی ویژه پیشگیری و برخورد موثر و فوری با تخلفات ساخت و ساز و تغییر کاربری غیر مجاز که در امتداد یکدیگر در محل دفتر معاونت استانداری برگزار شد، اظهار کرد: پدیده زمینخواری به دلایل مختلف به پدیدهای فراگیر تبدیل شده و بخش شمالی و غربی کشور از جمله کردستان با این معضل مواجه است.
وی افزود: برخورد با زمینخواری و ساخت و سازهای غیر مجاز ریسکپذیر است و این موضوع باعث انباشت مشکلات این حوزه در سنوات مختلف شده است، باید بدون اغماض از منافع و حقوق ملی حفاظت کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان، گفت: بدون شک ساخت و سازهای غیرمجاز یک شبه انجام نمیشود و در یک بازه زمانی اتفاق خواهد افتاد، میبایست دستگاههای اجرایی ذینقش یک قدم از مردم جلوتر بوده و از همان ابتدا با این تخلفات برخورد کنند.
حبیبی گفت: ساخت و ساز غیرمجاز در برخی از شهرستانها همچون بانه و مریوان نسبت به سایر شهرستانها بسیار بیشتر است و باید فرمانداران کل استان خصوصا دو شهرستان مذکور به صورت ویژه این موضوع را در کارگروههای مربوطه پیگیری کنند.
وی خاطر نشان کرد: تعداد احکام معوق قضایی در شهرستانهای بانه و مریوان بیشتر از سایر شهرستانها است، اجرای این احکام به همکاری و مساعدت شورای تامین، دستگاههای قضایی، نظارتی و انتظامی استان نیاز دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: دستگاههای خدماترسانی استان در راستای مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز، نسبت به واگذاری انشعابات با دریافت استعلامات لازم و حساسیت بسیار ویژهای اقدام کنند.
حبیبی با اشاره به اینکه بازنگری طرح جامع و طرح تفصیلی شهرها ضروریست، تاکید کرد: افزایش تصرف اراضی ملی، زمین خواری و ساخت و سازهای غیرمجاز اجرای پروژههای عمرانی را سختتر خواهد کرد.
وی به اراضی قرآنی شهر بانه اشاره و اظهار کرد: ۲۸ هکتار از مجموع ۳۰ هکتار از اراضی قرآنی شهر بانه در حریم شهر قرار دارد و پس از صدور برگ تشخیص از سوی منابع طبیعی استان، اقدامات قانونی لازم در این خصوص اعمال شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به اراضی موقوفی در استان، بیان کرد: چنانچه اراضی موقوفی قابلیت توسعه داشته باشند برای اجرای مسکن ملی به صورت قانونمند از آن استقبال خواهیم کرد.
حبیبی در خصوص اراضی طرح توسعه کنسانتره آهن شرکت صبانور در روستای گلالی، خواستار تسریع ارزیابی زیستمحیطی، جهت بررسی پرونده در جلسات آتی کارگروه فراقوهای مبارزه با زمینخواری شد.
انتهای پیام
نظرات