• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021611610
  • خبرنگار : 50990

/به بهانه هفته معلم/

نقش‌آفرینی معلمان در شکل‌دهی مسیر زندگی‌ دانش آموزان

نقش‌آفرینی معلمان در شکل‌دهی مسیر زندگی‌ دانش آموزان

ایسنا/خراسان رضوی همزمان با هفته معلم، پای صحبت دو تن از  اعضای شورای اسلامی شهر مشهد نشستیم که چگونه معلمان‌ در مسیر زندگی‌شان تأثیرگذار بوده‌اند و در شکل‌دهی این مسیر نقش‌آفرینی داشتند.

مجید طهوریان عسگری از تاثیر یکی از معلمان دوران تحصیل خود یاد و اظهار کرد: اگرچه در حال حاضر به عنوان مدرس دانشگاه مشغول به فعالیت هستم و سعی کرده‌ام ارتباط خود را با فضای علمی و دانشجویی حفظ کنم، اما در دوران تحصیل، معلمی به نام آقای غضنفری تأثیر بسزایی در شکل‌گیری شخصیت و مسیر زندگی‌ام داشتند.

نایب ‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: مدل تدریس و ارتباط اجتماعی وی با دانش آموزان به گونه‌ای بود که نقش یک پدر یا برادر بزرگتر را برای ما ایفا می‌کرد و به‌ویژه در دوره جوانی ما که غرور جوانی در آن دوران غالب بود این روش تأثیرگذار بود.

وی ادامه داد: این حمایت‌ها باعث شد تا من در مقطع کارشناسی در رشته فیزیک هسته‌ای پذیرفته شوم. برای ورود به این رشته ما در زمان انتخاب رشته امکان انتخاب از ۱۰۰ رشته مختلف را داشتیم و رشته‌ای که در جایگاه دوم انتخاب کردم فیزیک هسته‌ای بود.

طهوریان عسگری با اشاره به خاطره‌ای به یادماندنی از دوران تحصیلش بیان کرد: به یاد دارم در زمان بازی ایران و استرالیا ما در کلاس درس فیزیک حضور داشتیم. در آن روز همه  کلاس‌های مدرسه تعطیل بودند و  برخلاف تصور ما، آقای غضنفری اجازه نداد که ما به نمازخانه برویم تا بازی را تماشا کنیم، در نتیجه مدرسه در حین آن بازی بسیار شلوغ و پرهیاهو بود، اما ما در کلاس درس ماندیم تا اینکه گل اول ایران زده شد و ما نتوانستیم جلوی هیجان‌مان را بگیریم و به سمت نمازخانه رفتیم و در شادی و جنب‌و‍‌جوش شادی گل شریک شدیم.

نایب ‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد یادآور شد: پس از گل اول مجدد به کلاس بازگشتیم.  اما بعد از گل دوم که با فاصله بسیار کمی از گل اول به ثمر رسید دیگر سر از پا نمی‌شناختیم و بدون توجه به کلاس و درس با شور و هیجان غیر قابل کنترل کلاس را ترک کردیم؛ این لحظه هنوز در ذهنم باقی مانده است و با طعم پیروزی ایران گره خورده است.

وی افزود: این معلم بزرگوار نقشی حیاتی در دوران زندگی‌ام ایفا کرد و من همیشه از زحمات و علمی که او به من آموخت، قدردانی می‌کنم. تجربه تحصیل در رشته فیزیک هسته‌ای برای من بسیار لذت‌بخش بود. هرچند که به دلیل شرایط کارم تغییر رشته دادم و  تحصیلات مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در  رشته مدیریت ادامه تحصیل دادم.

دبیری که در شکل‌دهی جهان‌بینی من نقش انکارناپذیری داشت

فاطمه سلیمی رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد نیز از تاثیر معلمان خود در مسیر زندگی عنوان کرد: نخستین معلم من پدر و مادرم هستند؛  من در یک خانواده فرهنگی بزرگ شدم و همه خواهرانم نیز در این حوزه فعالیت می‌کنند. خودم نیز سابقه تدریس فیزیک در دبیرستان را داشته‌ام و بعد به فضای مدیریتی شهر وارد شدم، به همین دلیل پدر و مادرم به‌عنوان اصلی‌ترین معلمان من در این مسیر محسوب می‌شوند.

نقش‌آفرینی معلمان در شکل‌دهی مسیر زندگی‌ دانش آموزان

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد:  از معلمان تاثیرگذار دوران تحصیلم نیز آقای عتیقی دبیر فیزیک در دوره دبیرستان است؛ وی معلم فیزیک من بود و رویکردش به یادگیری تأثیر عمیقی بر من داشت. من به فیزیک علاقه‌ زیادی نداشتم و بسیاری از دانش‌آموزان زمان امتحانات فیزیک احساس نگرانی می‌کردند اما آقای عتیقی نه تنها فیزیک را به ما آموزش می‌داد، بلکه در زمان‌های اضافی به ما نجوم نیز درس می‌داد. این مدت زمان‌های کوتاه باعث شد من به نجوم علاقمند شوم.

وی ادامه داد: زمانی که با تشویق آقای عتیقی به فیزیک علاقمند شدم و در امتحانات موفق شدم به یاد زحمات وی افتادم. وی به من گفت که استعداد بالایی دارم و باید ادامه دهم، این حمایت و راهنمایی وی باعث شد که من نه تنها شاگرد اول فیزیک شوم، بلکه به نجوم نیز علاقمند شدم. این تأثیر در نهایت به ورود من به حوزه نجوم و تصمیمات شغلی‌ام انجامید.

سلیمی بیان کرد: نقش‌آفرینی آقای عتیقی در شکل‌دهی به جهان‌بینی و جهت‌دهی نگرش من نسبت به نجوم، انکارناپذیر است. نگاه عمیق به عظمت هستی، دنیا و جایگاه هر یک از ما در این جهان، همواره در ذهن من نقش بسته است. هنگامی که به عظمت آفرینش و خالق این جهان می‌نگریم، این سوال مطرح می‌شود که جایگاه ما کجاست و قدرت در دست کیست؟ در این مسیر من قدردان آموزگار خود هستم.

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد یادآور شد: خاطرات ارزشمند از کلاس‌های درس ایشان به ویژه در زمان‌های خارج از برنامه درسی برای من بسیار لذت‌بخش بود. زحمات، نگاه خالصانه و هدایت‌های ایشان مسیر فیزیک و جهان‌بینی مرا شکل داد. این دیدگاه حتی در جایگاه کنونی‌ام در شورا، همواره همراه من است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha