به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
تحویل خودکار دارو با «چسب زخم هوشمند»
دانشمندان چینی یک چسب زخم هوشمند ابداع کردهاند که دارورسانی به اندام را بهبود میبخشد.
تجربه نزدیک به مرگ، نگاه افراد به شغلشان را تغییر میدهد
یک مطالعه جدید از محققان کانادایی نشان میدهد که تجربیات نزدیک به مرگ نه تنها نحوه نگاه افراد به مرگ، بلکه نحوه برخورد آنها با ساعات کاری را تغییر میدهد.
بیمار «ایلان ماسک» در یوتیوب ویدئو ساخت
تراشه مغزی شرکت نورالینک(Neuralink) -شرکتی که «ایلان ماسک» آن را برای ایجاد تحول در زندگی بیماران ناتوان تاسیس کرده است- اکنون با کاشت در سر یک بیمار، به وی توانایی ساخت یک ویدئو را در یوتیوب داده است که در آن، نگاهی اجمالی به نحوه استفاده از این فناوری و ویرایش و روایت با استفاده از سیگنالهای مغزش ارائه میدهد.
پیشرفتهای علمی و فناوری باید متناسب با نیازهای واقعی کشور باشد
معاون حقوقی صداوسیما بر لزوم تطابق دانش و فناوریهای نوین با نیازهای روز کشور تأکید کرد و گفت: این امر میتواند به حل مشکلات اساسی جامعه کمک کند.
اعلام نتایج آزمون دجذب مترجم رسمی قوه قضائیه
به اطلاع متقاضیان شرکتکننده در آزمون جذب مترجم رسمی قوه قضائیه که در تاریخ ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ برگزار شد، میرساند کارنامه آزمون کتبی بر روی درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت.
یک کشف جدید برای درمان ناباروری
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که سلولهای اسپرم از گرما به عنوان کلیدی برای تقویت نفوذ به تخمک استفاده میکنند و دمای گرمتر دستگاه تناسلی زنان به عنوان یک کلید برای ورود اسپرم به تخمک عمل میکند.
وقتی دهان میتواند قاتل قلب باشد
دهان اغلب به عنوان دریچهای به سلامت کلی توصیف میشود و تحقیقات فزایندهای ارتباط قابل توجهی بین بهداشت ضعیف دندان و بیماریهای قلبی عروقی را نشان میدهد. در حالی که این دو حوزه سلامت ممکن است نامرتبط به نظر برسند، وضعیت سلامت دهان و دندان شما میتواند اثرات گستردهای بر قلب داشته باشد.
مونتاژ موشک ماه ناسا به رغم تلاش ترامپ برای لغو برنامه آن
به رغم تلاش ترامپ برای لغو برنامه «سامانه پرتاب فضایی» پس از ماموریت «آرتمیس ۳»، این موشک مرحله دوم خود را دریافت کرد.
ثبت اولین تصویر از «اتمهای بُرد آزاد»
دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) موفق به صبت اولین تصویر از اتمهای بُرد آزاد(free-range) شدهاند که میتواند به تجسم پدیدههای کوانتومی کمک کند. این تصاویر با استفاده از روش جدیدی گرفته شدهاند که ابری از اتمها را قادر میسازد آزادانه در فضا حرکت کنند و برهمکنش داشته باشند.
حضور جهاددانشگاهی در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب
جهاددانشگاهی با عرضه بیش از ۱۰۰۰ عنوان کتاب در حوزههای مختلف میزبان علاقهمندان و فرهنگ دوستان در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است.
چهار ماموریت ویژه سخنگوی دولت به دانشگاه امیرکبیر
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه دانشگاه امیرکبیر علاوه بر حرکت در مرزهای دانش همواره به نیازهای جامعه توجه میکند، گفت: ارزیابی علمی حادثه بندرشهید رجایی، راهاندازی رشتههای بین رشتهای، تربیت ۱۰۰ مدیر جوان و فعالیت در حوزههای دریامحور چهار ماموریتی است که ما انتظار داریم در اولویت ویژه دانشگاه صنعتی امیرکبیر قرار بگیرد.
دنیای درهمپیچیده دو سیاهچاله
عکس روز ناسا یک بازسازی رایانهای از دو سیاهچاله کلانجرم است و در رنگهای متفاوتی ظاهر میشود.
صادرات پلتفرم «دوقلوی دیجیتال» ایرانی برای بهینهسازی فرآیندها
پژوهشگران یک شرکت دانشبنیان ایرانی با طراحی پلتفرم دوقلوی دیجیتال، موفق به خلق مدلی پیشرفته شدهاند که امکان شبیهسازی دقیق فرآیندها و سیستمهای دنیای واقعی را فراهم میآورد. این فناوری، که پیشتر تنها در اختیار شرکتهای بزرگ چندملیتی بود، میتواند در حوزههای مختلفی از جمله صنعت، بهداشت و حملونقل به بهینهسازی عملکرد، کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری کمک کند.
ایرانداک دانشجوی دکتری میپذیرد
ایرانداک در دو رشته تحصیلی به شیوه استادمحور دانشجوی دکتری میپذیرد.
ابلاغ اساسنامه سازمان توسعه و سرمایهگذاری پارک پردیس
اساسنامه سازمان توسعه و سرمایهگذاری پارک فناوری پردیس پس از تصویب در هیئت وزیران از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
تصاویر ماهوارهای در خدمت صنعت هواشناسی ایران
در راستای ارتقاء دقت پیشبینیهای جوی و بهبود مدیریت بلایای طبیعی تفاهمنامه همکاری بین سازمانهای فضایی و هواشناسی کشور امضا شد.
منابع کتابخانهای وزارت علوم از یک میلیون و هفتصد هزار عنوان عبور کرد
با پیوستن دانشگاههای خواجه نصیرالدین طوسی، سمنان، صنعتی همدان، مفید قم و تفرش به فهرستگان منابع کتابخانهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ شمار منابع یکتای قابل دسترس از طریق این پایگاه از یک میلیون و هفتصد هزار عنوان عبور کرد.
میکوشیم با ایجاد مرکز ترویج و توسعه کسب وکار فناوری و نوآوری را در سطح دانشگاه گسترش دهیم
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت ارتباطات رسانهای گفت: با ایجاد مرکز ترویج و توسعه کسب وکار برآنیم تا فناوری و نوآوری را در سطح دانشگاه گسترش دهیم؛ با این وجود ضروری است تا با ایجاد ارتباطات رسانهای گسترده، این موضوع در سطح شهر و کشور گسترش یابد.
خوابگاههای دانشجویی از واقعیت تا رویا
در حالی که مسئولان آموزش عالی اعلام کردند که نباید هیچ دانشجویی در کشور بدون سرپناه باقی بماند؛ اما بررسی وضعیت خوابگاههای دانشجویی از نگاه آمار و ارقام نشان میدهد دانشگاههای دولتی ما همچنان با کمبود ظرفیت خوابگاهی مواجه هستند و اغلب دانشجویان ما خیالشان از بابت سرپناه راحت نیست.
سوگیریهای هوش مصنوعی به اندازه انسانهاست
مطالعهای جدید نشان میدهد که «هوش مصنوعی» میتواند به اندازه انسانها بیش از حد مطمئن و جانبدارانه تصمیم بگیرد و تعصب و سوگیری داشته باشد.
بررسی اجتماعی رفتار کاربران زن در اینستاگرام
اینستاگرام به بخشی از زندگی روزمره بسیاری از کاربران جوان تبدیل شده است؛ فضایی که نهفقط برای تفریح و وقتگذرانی، بلکه گاهی برای ساختن آینده مالی نیز به کار گرفته میشود.
عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون انرژی سازمان نظام مهندسی دوره ۵ و ۶، با اشاره به جزئیات ویرایش پنجم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان با تاکید بر اینکه ویرایش جدید تنها یک بازنگری نیست؛ بلکه پاسخ فناورانهای به بحران ناترازی انرژی در کشور است، گفت: در این سند، برای نخستینبار از فناوریهایی چون هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و دوقلوی دیجیتال برای کنترل، پایش و بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها بهره گرفته شده است.
راهحل دانشمندان بلژیکی برای پیشبینی آلزایمر خانوادگی
دانشمندان بلژیکی با بررسی جهشهای رخداده در سه ژن مهم، روش جدیدی را برای پیشبینی آلزایمر خانوادگی ارائه دادهاند.
دو راهکار رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برای مواجهه با فناوریهای جدید
رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به دو راهکار اصلی برای مواجهه به فناوریهای جدید اشاره کرد و گفت: اول اینکه زمینه علمی فناوری جدید را با انعطاف بخشیدن و همافزایی رشتههای علمی از دبیرستان تا دانشگاه فراهم کنیم و دوم نیز نقش بیبدیل خویش را بپذیریم و توانایی خود را در راه صلاح مردم بکار گیریم.
اعطای تسهیلات ویژه به دانشجویان مامایی
همزمان با فرارسیدن روز جهانی ماما و با هدف حمایت از دانشجویان پرتلاش رشته مامایی، تسهیلات مالی ویژهای از سوی صندوق قرضالحسنه دانشجویان جهاددانشگاهی به دانشجویان این رشته اعطا میشود.
حمایت ستاد نانو از مقالات منتشر شده در مجله علمی JNSAM
مقالات پذیرفته شده در مجله علمی Nano-Scale Advanced Materials مشمول حمایتهای ستاد نانو قرار میگیرد.
تنظیم برنامه جدید در حوزه حکمرانی دیجیتال
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به فعالیتهای این دانشگاه گفت: علاوه بر فعالیتهای درون دانشگاهی در سطح ملی نیز مطالعاتی در سطح اقتصاد انرژی، ناترازی انرژی، حکمرانی دیجیتال و غیره مطرح شد در حوزه حکمرانی دیجیتال برنامه جدیدی را تنظیم و تدوین کردیم.
ثبت واضحترین تصاویر تاریخ از تولد سیارهها
دانشمندان با استفاده از «آرایه میلیمتری بزرگ آتاکاما»(ALMA) موفق به ثبت دقیقترین تصاویر از تولد سیارهها شدند.
بالون آنژیوپلاستی NC ایرانی با صرفهجویی ارزی ۵۰ درصدی تولید شد
یکی از شرکتهای دانشبنیان، بالون کتتر کرونری NC با صرفهجویی ارزی ۵۰ درصدی تولید کرد.
تدوین سند «توسعه فناوری نانو در ونزوئلا» با بهرهگیری از تجربیات ایران
به پیشنهاد ایران، سند «توسعه فناوری نانو در ونزوئلا» با بهرهگیری از تجربیات ستاد نانو ایران تدوین خواهد شد.
افزایش بودجه تجهیز و بهروزرسانی کارگاهها و آزمایشگاهها
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملی مهارت از افزایش میزان بودجه تجهیز و بهروزرسانی کارگاهها و آزمایشگاهها خبر داد و گفت: بیش از یک همت برای این منظور از سوی مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده است.
رهبری اشتراکی؛ راز موفقیت تیمهای دانشبنیان
در دنیای امروز که همکاری گروهی نقش پررنگتری در موفقیت سازمانها دارد، انتخاب روش مناسب برای مدیریت تیمها به یکی از دغدغههای اصلی تبدیل شده است. یکی از رویکردهای جدید در این زمینه، مشارکت همه اعضا در فرآیند رهبری است.
دانشگاه آزاد پیشگام در تحول هوش مصنوعی
رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر در حوزه هوش مصنوعی، از این دانشگاه به عنوان یکی از پیشگامان در زمینه پژوهشهای مرتبط با این فناوری یاد کرد.
قدام دانشمندان برای بررسی میزانآلودگی ماهواره ها
دانشمندان برای درک آلودگی هوای ماهوارهها، یک فضاپیمای در حال سقوط را با هواپیما تعقیب کردند.
ضرورت همکاریهای بینالمللی برای توسعه هوش مصنوعی
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب گفت: توسعه هوش مصنوعی باید به صورت مسئولانه و با رعایت قوانین اخلاقی و مشارکت بینالمللی صورت گیرد. با رعایت ارزشهای انسانی و اخلاقی، میتوان به توسعه هوش مصنوعی و سیستمهای هوشمند پرداخته و در این مسیر قدمهای مؤثری برداشت.
تجهیز کارگاه اتوماسیون صنعتی جهاددانشگاهی صنعتی شریف
مرکز آموزشهای تخصصی کاربردی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با هدف توانمندسازی کارشناسان و علاقهمندان در حوزه اتوماسیون صنعتی اقدام به تجهیز کارگاه آموزشی این حوزه با پیشرفتهترین تکنولوژی روز کرده است.
پیوند دانشگاه و جامعه در بررسی پیامدهای هوش مصنوعی
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به لزوم پیوند میان دانشگاه و جامعه در بررسی پیامدهای هوش مصنوعی گفت: هدف این است که در کنار بررسی کاربردهای هوش مصنوعی، پیامدهای آن در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز مدنظر قرار گیرد. بهطور خاص، باید به تأثیرات آن بر جامعه و نحوه هماهنگی دانشگاهها با جامعه در این حوزه توجه کنیم.
از دستیار پزشک هوشمند تا پیوند زن اتوماتیک درختان
یکی از شرکتهای دانش بنیان با رونمایی از دستگاه اتوماتیک پیوند درختان و سامانه دستیار پزشک هوشمند، راهکارهایی نوین برای افزایش بهرهوری و بهبود کیفیت در این دو حوزه ارائه میدهند.
فرصت رفع نقص مدارک آزمون دستیاری پزشکی تا ساعت ۲۴ امروز تمدید شد
فرصت رفع نقص مدارک پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی تا ساعت ۲۴ امروز ۱۶ اردیبهشت تمدید شد، داوطلبان تا ساعت ۲۴ فردا ۱۷ اردیبهشت می توانند کارت آزمون را دریافت کنند.
نقش حیاتی دانشگاهها در تحول دیجیتال صنعت آب و برق
معاون تحقیقات و فناوری وزیر نیرو گفت: وزارت نیرو به دنبال راهاندازی یک دیتابیس علمی برای جامعه دانشگاهی در سال ۱۴۰۴ است.
چالشهای مادران ایرانی در جدایی از فرزندان
گاهی در زندگی خانوادهها، زمانی فرا میرسد که فرزندان بزرگ شده و خانه پدری را ترک میکنند. این تغییر بزرگ میتواند آغازگر احساسات تازهای برای والدین باشد و آنها را وارد مرحلهای نو از زندگی کند.
پذیرش ۲۳۴ مقاله در همایش هوش مصنوعی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب اعلام کرد که از مجموع ۳۲۴ مقاله دریافتی به همایش هوش مصنوعی تنها ۲۳۴ مقاله پذیرش و ۳۱ مقاله برای ارائه شفاهی انتخاب شدهاند.
کمک به ارتقای فناوری سلولهای خورشیدی
«مطالعه محاسباتی و تجربی اکسیدهای پروسکایتی بهعنوان لایه انتقالدهنده بار در سلولهای خورشیدی پلیمری با اتصال ناهمگون تودهای» عنوان طرح پژوهشی است که لیلا ناجی دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.
تصرف دانشگاه واشنگتن توسط حامیان فلسطین
گروهی از دانشجویان آمریکایی معترض در حمایت از فلسطین دانشگاه واشنگتن را تصرف کردند.
انتهای پیام
نظرات