• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404021611718
  • منبع : نمایندگی خوزستان

/روز جهانی آسم و آلرژی/

لزوم همکاری بین‌بخشی برای پیشگیری از حمله در بیماران آسم

لزوم همکاری بین‌بخشی برای پیشگیری از حمله در بیماران آسم

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه کودکان و نوجوانان آسیب‌پذیرترین گروه در معرض ابتلا به بیماری آسمند، بر لزوم همکاری بین‌بخشی از سوی همه دستگاه‌های مرتبط برای پیشگیری از بروز حمله در بیماران مبتلا به آسم تأکید کرد.

دکتر مهشید عصار با اشاره نامگذاری اولین سه‌شنبه ماه می بعنوان روز جهانی آسم و آلرژی اظهار کرد: آسم یک بیماری التهابی مزمن و غیرواگیر ریه است که به دلیل واکنش ریه و انقباض عضلات راه های هوایی در پاسخ به عوامل حساسیت‌زایی مانند آلاینده‌های هوا، دود تنباکو، رطوبت، هوای سرد، یا برخی داروها، با علائمی همچون سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس و در مواردی درد قفسه سینه رخ می‌دهد.

وی افزود: به استناد گزارش سیمای مرگ دانشگاه علوم پزشکی دزفول، سال گذشته ۲۰۸ مرگ بر اثر آسم رخ داده در صورتی که با کنترل مؤثر بیماری در طی زمان می‌توان از مرگ‌های ناشی از این بیماری پیشگیری کرد.

عصار با اشاره به شیوع روزافزون آسم و ضرورت کنترل مسئولانه عوامل خطر این بیماری گفت: اولین سه‌شنبه ماه می بعنوان روز جهانی آسم نامگذاری شده و با توجه به اهمیت پیشگیری، افزایش سطح سواد جامعه و بهبود خودمراقبتی مورد تأکید است.  

وی بیان کرد: دستیابی به هدف کاهش بروز و یا کاستن از حملات بیماری، نیاز مبرمی به همکاری دو جانبه حوزه بهداشت و درمان و ارگان‌های بین بخشی دارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: در این خصوص، برخی اقدامات کارآمد در سطوح شهرستانی در دسترس ادارات برون بخشی است که می‌تواند بر پیشگیری از حملات بیماران و کاهش بروز آسم بسیار اثرگذار باشد مانند هرس به موقع درختان کنوکارپوس و یا متوقف کردن سوزاندن کاه و کلش مزارع کشاورزی، پیگیری اجرای قانون ممنوعیت استعمال مواد دخانی در پارک‌ها و فضاهای عمومی و اجرای قوانین مرتبط با محیط زیست با موضوع ممنوعیت هر گونه آلوده کردن هوا.

وی افزود: همچنین فرهنگ‌سازی درست از سوی ادارات و رسانه‌ها و بسیاری اقدامات مشابه جزء اقدامات کارساز در پیشگیری از بیماری آسم در شهروندان است.

عصار گفت: تیم سلامت شامل پزشکان، بهورزان و مراقبان سلامت برای ارتقای سطح سواد سلامت جمعیت تحت پوشش، ضمن آموزش عوامل خطر بیماری آسم، کلاس‌های آموزشی مرتبط به ویژه درباره خودمراقبتی را برگزار می‌کنند.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی دزفول، وی افزود: مبتلایان آسم برای تشکیل پرونده الکترونیک و ثبت بیماری می‌توانند به واحدهای بهداشتی نزدیک محل سکونت مراجعه کنند و برای دریافت مراقبت دوره‌ای، آموزش مصرف داروها و کنترل عوارض بیماری، تحت نظر قرار گیرند. 

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha