• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404021711906
  • خبرنگار : 71604

حسگری که آرسنیک را در آب شناسایی می‌کند

حسگری که آرسنیک را در آب شناسایی می‌کند

پژوهشگران هندی یک حسگر کم‌هزینه و جدید را برای تشخیص آرسنیک در منابع آب ابداع کرده‌اند تا از تهدید جدی این ماده برای سلامتی انسان و محیط زیست جلوگیری کنند.

به گزارش ایسنا، حسگر جدید ساخته‌شده در «موسسه فناوری هند»(IIT) یک روش کم‌هزینه و در محل را برای نظارت بر کیفیت آب به ‌ویژه در مناطق کم‌درآمد که در آنها دسترسی به آب آشامیدنی سالم یک چالش بزرگ است، ارائه می‌دهد. این اولین حسگری است که بدون نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی پیچیده یا نیروی کار ماهر، نتایج دقیق و تکرارپذیر را در محل ارائه می‌دهد.

به نقل از یورک الرت، آلودگی آرسنیک در آب یک خطر جدی برای سلامتی است و حتی در سطوح بسیار پایین نیز به بروز بیماری‌هایی مانند سرطان پوست و سایر مشکلات سلامتی منجر می‌شود. تخمین زده می‌شود که سالانه نزدیک به ۴۳ هزار مورد مرگ‌ومیر ناشی از قرار گرفتن در معرض مزمن آرسنیک باشند.

راهبردهای سنتی تشخیص آرسنیک در آب مانند طیف‌سنجی و روش‌های الکتروشیمیایی بسیار حساس هستند اما اغلب به تجهیزات گران‌قیمت و پیچیده و نیروی کار ماهر نیاز دارند. این روش‌ها برای نظارت گسترده و در لحظه به‌ ویژه در مناطق کم‌درآمد که نیاز به این روش‌ها بیشتر است، کاربردی نیستند.

این حسگر جدید از فناوری پیشرفته‌ای برای تشخیص سریع یون‌های آرسنیک در آب و در غلظت‌های بسیار پایین استفاده می‌کند. این حسگر می‌تواند سطح آرسنیک را تا ۰.۹۰ قسمت در میلیارد با زمان پاسخ سریع تنها ۳.۲ ثانیه اندازه‌گیری کند.

«ماهش کومار»(Mahesh Kumar) پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما این حسگر را با در نظر گرفتن قابلیت استفاده طراحی کرده‌ایم و اطمینان حاصل کرده‌ایم که حتی افراد ساکن مناطق دورافتاده نیز می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. ما با اتصال حسگر به یک برد مدار و یک ماژول برای انتقال در لحظه داده‌ها، آن را به یک گزینه ایده‌آل برای تشخیص تبدیل کرده‌ایم. هدف نهایی ما کاهش تعداد مرگ‌ومیر و جلوگیری از بیماری‌های جدی ناشی از آلودگی آرسنیک و تأمین آب آشامیدنی سالم‌تر برای همه است.

این پژوهش در مجله «Nanotechnology» به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha