• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404021711925
  • خبرنگار : 51032

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اصفهان مطرح کرد

بازار خودرو جان نمی‌گیرد، مگر با ثبات اقتصادی

بازار خودرو جان نمی‌گیرد، مگر با ثبات اقتصادی

ایسنا/اصفهان رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اصفهان گفت: بازار خودرو در ۱۴۰۴ به‌دلیل نوسانات ارزی، نبود ثبات اقتصادی و کاهش قدرت خرید دچار رکود شدید شده است، ضرورت افزایش عرضه، شفاف‌سازی فرایندها و اجرای طرح‌های فروش اقساطی راهکارهای بهبود وضعیت بازار است.

علیرضا جلوانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره بازار خودرو اظهار کرد: با توجه به نوسانات اخیر ارز، بازار خودرو در ۱۴۰۴ دچار رکود سنگینی شده و خریدوفروش قابل‌توجهی انجام نمی‌شود؛ بیشتر فعالان بازار و خریداران در حالت انتظار قرار دارند و منتظر نتیجه روند تحولات اقتصادی و سیاسی هستند.

وی درباره چالش‌های بازار خودرو افزود: از مهم‌ترین چالش‌های فعلی می‌توان به نوسانات نرخ ارز، نبود قطعیت در خصوص توافقات اقتصادی و سیاسی و هم‌خوانی نداشتن عرضه و تقاضا در بازار خودرو اشاره کرد، این عوامل موجب شده‌اند تا بازار خودرو به‌شدت راکد و فعالیت خریدوفروش در آن به حداقل برسد.

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اصفهان بیان کرد: در میان خودروسازان داخلی، شرکت ایران‌خودرو به‌دلیل تنوع بالا به نسبت سایپا، سهم بیشتری از استقبال بازار را به خود اختصاص داده و همین موضوع موجب شده است که میزان خریدوفروش محصولات این شرکت نیز به‌نسبت دیگر شرکت‌ها بیشتر باشد.

جلوانی درباره ترجیح رنگ خودرو در بازار گفت: در برخی مدل‌های خودرو، رنگ مشکی محبوبیت بیشتری دارد، با این حال در اصفهان و بسیاری از شهرهای دیگر، رنگ سفید به‌دلیل مزایایی همچون سهولت در انجام تعمیرات، خش‌گیری، کمتر نشان دادن کثیفی و کاهش جذب گرما در تابستان با استقبال بیشتری روبه‌رو است و  این ترجیح در انتخاب رنگ می‌تواند به‌طور مستقیم در خرید و فروش خودرو تأثیرگذار باشد.

وی در خصوص راهکارهای بهبود بازار خریدوفروش خودرو مطرح کرد: یکی از راه‌حل‌هایی که می‌تواند، بازار خودرو را از رکود خارج کند، افزایش عرضه خودرو به‌وسیله شرکت‌ها و فعال‌سازی مجدد طرح‌های ثبت‌نامی برای عموم مردم است، اگر قیمت‌های کارخانه‌ای با بازار آزاد تفاوت معناداری داشته باشد، مردم  برای ثبت‌نام خودرو تشویق خواهند شد، همچنین واگذاری خودرو با قیمت مناسب(تفاوت قیمت کارخانه با بازار) و تحویل به‌موقع می‌تواند برای خریداران سودآور باشد، شفاف‌سازی فرایندها و کاهش ریسک خریدوفروش از دیگر عوامل مؤثر در بهبود وضعیت بازار است.

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اصفهان درباره نقش برنامه قرعه‌کشی در تحرک بازار افزود: برنامه‌های قرعه‌کشی که پیش‌تر به‌وسیله خودروسازان اجرا می‌شد، به‌طور قطع در رونق بازار خودرو مؤثر بوده است و چنین سیاست‌هایی در صورت بازگشت می‌توانند مجدد موجب تحریک بازار شود، همچنین فروش اقساطی خودروها علاوه‌بر آنکه می‌تواند توان خرید مردم را افزایش دهد، موجب بهبود تقاضا نیز خواهد شد.

جلوانی با بیان آمار نمایشگاه‌های خودرو در این استان گفت: درحال‌حاضر حدود ۷۰۰ نمایشگاه خودروسواری دارای پروانه کسب در شهرستان اصفهان فعال هستند، همچنین حدود ۲۰۰ نمایشگاه جدید نیز تأسیس شده‌اند که پروانه صنفی آن‌ها در دست اقدام است. در زمینه خودروهای سنگین نیز حدود ۲۰۰ نمایشگاه کامیون در سطح شهرستان وجود دارد.

وی در خصوص مشکلات فعالان صنف نمایشگاه‌داران اظهار کرد: به‌دلیل راکد بودن بازار و مشکلات اقتصادی، حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از نمایشگاه‌داران که مستأجر هستند، قادر به پرداخت اجاره‌بها نیستند، به همین دلیل  بسیاری از آن‌ها مجبور به تعطیلی نمایشگاه‌های خود شده‌اند. این رکود تنها مختص صنف خودرو نیست و سایر اصناف نیز با مشکلات مشابه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اصفهان متذکر شد: بدون وجود ثبات اقتصادی، فعالیت در هر حوزه‌ای دشوار خواهد بود، به همین دلیل باید برنامه و سیاست‌هایی برای ثبات اقتصادی در نظر گرفته شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha