در این میان، خراسان با پیشینه و غنای فرهنگی خود، همواره یکی از خاستگاههای اصلی موسیقی آیینی و معناگرای ایرانی بوده است. در دل این سرزمین، قطعاتی جان گرفته که نهتنها روایتگر یک تعلق زمینی بلکه حامل پژواکی از باورهای عمیق و گرایشهای درونی مردمانی است که موسیقی را نیایش میدانند و نیایش را زیباترین شکلِ حضور. آنچه در این آثار شنیده میشود، حاصل همراهی آهنگسازان و شاعران دغدغهمند است؛ هنرمندانی که نه بهدنبال خلق لحظهای گذرا، بلکه در پی ساختن فضایی هستند که شنونده را به تأمل، به آرامش و گاه به مکاشفه دعوت کند.
و ایران در این معنا، تنها یک سرزمین نیست. هرکجا که دلی برای این فضای متعالی و معناگرا پرمیکشد، هرکجا که قلبی با شنیدن نام مقدس علی بن موسی الرضا(ع) سرختر میتپد و چشمی با تماشای گنبد طلایی حضرت، تر میشود، همانجا بخشی از جغرافیای فرهنگی و معنوی ایران است که نقطه کانونیاش، عشق و ارادت به وجود پربرکت امام مهربانیهاست. بیشک، مردمی که دل در گرو معنا، مهر و موسیقی دارند، چه در خراسان باشند و چه در نقطهای دور از این خاک، در این تجربه جمعی معنوی و در این زیارت ملکوتی شریک خواهند بود.
به مناسبت دهه کرامت و در آستانه سالروز میلاد باسعادت حضرت علیبن موسیالرضاء(ع)، معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با همراهی استودیو متمم و فرهنگسرای جهاددانشگاهی مشهد، اقدام به تهیه آلبوم موسیقی «شاه خراسان» کرده است. این آلبوم شامل هشت قطعه موسیقی در مدح حضرت رضا(ع) است که بر اساس آواها و نواهای موسیقی خراسانی، تهیه و تنظیم شده است. قطعه «داغ حسرت» از این آلبوم، کاری از گروه موسیقی سرو خراسان با شعری از عبدالجبار کاکایی، خوانندگی امین امینی و آهنگسازی عزیز تنها است. این اثر همچون فرشی از نغمههاست که با تار و پودی از جنس دوتار بافته شده و در آن سرگشتگیهای انسان جدا مانده از محبوب، رج به رج گره خورده است. «داغ حسرت» از دل دیوانه و دیده تری میگوید که حسرتِ وصال بر آن غمی نهاده که تنها مرهمش، سر بر آستان دوست نهادن است تا بلکه اینچنین، شب و روزِ غمزده، عید نوروز شود.
انتهای پیام
نظرات