به گزارش ایسنا، این اعلامیه اندکی پس از آن منتشر شد که مقامات آمریکا و چین اعلام کردند: اسکات بسنت، وزیر خزانهداری و جیمیسون گریر، مذاکرهکننده ارشد تجاری، آخر هفته جاری، برای مذاکره با هی لیفنگ، مقام ارشد اقتصادی چین، در سوئیس دیدار خواهند کرد.
این مذاکرات، اولین فرصت برای دو طرف است تا پس از بازی طولانی «موش و گربه» بر سر تعرفهها که در آن هیچکدام حاضر به عقبنشینی نبودند، تنشها را کاهش دهند. این تنشها، بازارهای جهانی را آشفته و زنجیرههای تامین را مختل کرده است.
در حال حاضر، اقتصاد چین از تعرفه واردات سه رقمی آمریکا رنج میبرد، بهطوریکه دادهها هفته گذشته نشان داد، فعالیت کارخانهها در آوریل، با سریعترین سرعت در ۱۶ ماه گذشته کاهش یافته است. نگرانیها در مورد تاثیر تعرفهها بر بازار کار و فشارهای تورمی قوی در چین افزایش یافته است، زیرا صادرکنندگان بزرگترین مشتری خود را از دست میدهند.
شینگ ژائوپنگ، استراتژیست ارشد چین در گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند (ANZ)، در مورد اقدامات محرک اقتصادی روز چهارشنبه گفت: اقتصاد داخلی چین باید قبل از آغاز هرگونه مذاکرات تجاری طولانی، به اندازه کافی قوی باشد.
معاملات سهام چین با استقبال سرمایهگذاران از اقدامات تسهیلی و مذاکرات تجاری، جهش کرد و بانک مرکزی چین نیز هزینه استقراض قراردادهای بازخرید معکوس هفت روزه خود، یعنی نرخ بهره معیار، را با ۱۰ واحد پایه کاهش داد و از هشتم مه، به ۱.۴۰ درصد میرساند و سایر نرخهای بهره نیز مطابق با نرخ کلیدی، کاهش خواهند یافت.
میزان وجه نقدی که بانکها باید بهعنوان ذخایر نگهداری کنند و بهعنوان نرخ بازده مورد نیاز (RRR) نیز شناخته میشود، از ۱۵ مه، ۵۰ واحد پایه کاهش مییابد و سطح متوسط آن به ۶.۲ درصد میرسد.
پان گونگشنگ، رئیس بانک مرکزی چین (PBOC)، در کنفرانس خبری گفت: اولین کاهش نرخ بازده مورد نیاز، از سپتامبر سال گذشته، یک تریلیون یوان (۱۳۸ میلیارد دلار) نقدینگی آزاد خواهد کرد. در همین رویداد، وو چینگ، رئیس کمیسیون تنظیم مقررات اوراق بهادار چین اظهار کرد که مقامات به شرکتهای سهامی عام که تحت تاثیر تعرفهها قرار گرفتهاند، کمک خواهند کرد تا با مشکلات کنار بیایند.
لی یونزه، رئیس اداره ملی تنظیم مقررات مالی گفت که پکن طرح آزمایشی را گسترش خواهد داد که به شرکتهای بیمه اجازه میدهد تا ۶۰ میلیارد یوان دیگر (۸.۳۱ میلیارد دلار) در بازارهای سهام سرمایهگذاری کنند.
علاوه بر این، «پان» از بانک مرکزی چین اظهار کرد: بانک مرکزی، مرکز وامدهی مجدد کمهزینه برای خرید اوراق قرضه مرتبط با فناوری و حمایت از نوآوری راهاندازی خواهد کرد. همچنین هزینههای وام مسکن را برای برخی از خریداران کاهش میدهد.
فرصت ارزی برای چین
تحلیلگران میگویند سیاستگذاران چین، از اواخر سال ۲۰۲۴، اقدامات تسهیل سیاست پولی را اعلام کرده بودند، اما دست نگه داشته بودند زیرا ارز یوان، تحت فشار بود و آنها نگران خروج سرمایه، بودند. یوان کمی قویتر در روزهای اخیر، ممکن است به بانک مرکزی، فرصتی داده باشد.
شو تیانچن، اقتصاددان ارشد واحد اطلاعات اکونومیست اظهار کرد: مطمئنا دلار ضعیفتر، به چین فضای بیشتری برای انجام تنظیمات پولی میدهد.
منابع آگاه گفتند که انتظار میرود تیمهای مذاکرهکننده همچنین در مورد حذف تعرفه بر محصولات خاص، سیاستهای آمریکا در مورد کالاهای حداقلی و فهرست کنترل صادرات آمریکا بحث کنند.
پکن با افزایش تنشها در چند هفته گذشته، تا حد زیادی به لفاظیهای آتشین خود ادامه و قول داده است که هرگز در برابر تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، زانو نزند.
سایت مارکت اسکرینر گزارش کرد، ما هونگ، تحلیلگر ارشد موسسه تحقیقاتی جیدیدیسیای (GDDCE) گفت: اقدامات محرک مالی اعلام شده در روز چهارشنبه، ماهیت پیشگیرانه دارند، زیرا مذاکرات تجاری آمریکا و چین ممکن است مدت زیادی طول بکشد.
انتهای پیام
نظرات