• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404021712242
  • خبرنگار : 50260

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرستان:

۲۰۴۳ بیمار مبتلا به آسم در کاشان تحت مراقبت هستند

۲۰۴۳ بیمار مبتلا به آسم در کاشان تحت مراقبت هستند

ایسنا/اصفهان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: مراکز خدمات جامع سلامت در منطقه کاشان، ۲۰۴۳ بیمار مبتلا به آسم را شناسایی و تحت مراقبت دارند که از این تعداد ۱۲۶۸ بیمار زن و ۷۷۵ نفر مرد هستند.

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آسم، یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان است، به‌طوری که بیش از۲۶۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم هستند و پیش‌بینی می‌شود که طی یک دهه آینده تعداد مبتلایان به آسم به  ۳۶۰ میلیون نفر افزایش یابد.

وی با اشاره به روز جهانی آسم مصادف با ۱۶ اردیبهشت افزود: بنا به گزارش‌ها، روزانه بیش از ۱۰۰۰ نفر در جهان به علت بیماری آسم جان خود را از دست می‌دهند. در ایران شیوع علائم آسم در کودکان و نوجوانان حدود ۱۱ درصد و در بزرگسالان حدود ۹ درصد است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: با توجه به‌ضرورت دسترسی عادلانه به خدمات تشخیص، درمان و مراقبت آسم، شعار روز جهانی امسال«امکان دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران» انتخاب شده است.

دلاوری تصریح کرد: در کشور نیز هر سال همگام با سایر کشورهای جهان، در راستای آگاه‌سازی جامعه، جلب مشارکت ذی‌نفعان و برنامه‌ریزی برای پیشگیری و کنترل آسم با همکاری مراکز تحقیقاتی و انجمن‌های علمی با اجرای برنامه‌های آموزشی اقدام به بزرگداشت این روز شده است.

وی افزود: نبود تغذیه با شیر مادر، دود سیگار و سایر مواد دخانی استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذاهای آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و گازهای زیان‌بار موجود در محیط کار، حشرات و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر، مو یا مدفوع حیوانات خانگی، از مهم‌ترین علت‌های مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: کاهش یا قطع خودسرانه مصرف داروهای کنترل‌کننده آسم، یکی از مهم‌ترین علت‌های عدم کنترل آسم و بروز عوارض شدید آن است.

دلاوری افزود: شهروندانی که دارای علائم این بیماری شامل سرفه‌های طولانی بیش از چهار هفته، خس‌خس سینه مکرر، تنگی نفس و احساس سنگینی در قفسه سینه هستند برای تشخیص و مراقبت آسم به نزدیک‌ترین پایگاه سلامت و یا خانه بهداشت مراجعه کنند.

وی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی کاشان به همراه شش دانشگاه اصفهان، کرمان، مراغه، ارومیه، قزوین و اهواز برنامه تشخیص، درمان و مراقبت آسم را از آبان ۱۳۹۸ به‌صورت آزمایشی اجرا می‌کنند.

ائتلاف جهانی برای کنترل آسم (GINA) اولین سه‌شنبه ماه «می» را به‌عنوان روز جهانی آسم نام‌گذاری کرده تا کشورهای جهان با بزرگداشت این روز برای افزایش آگاهی شهروندان جامعه و حساس‌سازی سیاست‌گذاران و مدیران حوزه سلامت اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha