به گزارش ایسنا، نشست شورای راهبردی مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان تهران امروز (چهارشنبه) با هدف برنامههای تحقق شعار سال و تقویت زیر ساختهای تولید در بخش کشاورزی برگزار شد.
حشمت الله عسگری، معاون اقتصادی استاندار تهران در این نشست با بیان اینکه اتفاقات خوبی در سازمان جهاد کشاورزی استان حاصل شده است، اظهار کرد: بخش عمده این اتفاقات خوب حاصل تلاش عمده در سطح شهرستانهاست. اهداف مشترک ما حرکت در مسیر ایجاد رضایتمندی، تعالی جمهوری اسلامی و خلق ثروت برای کشاورزان است. در هیچ جای دنیا بخش کشاورزی بدون حمایت دولت فعالیت نمیکند چرا که کشاورزی نقش مهمی در سفرههای مردم دارد.
وی ادامه داد: دراستان تهران از نظر درآمدی استان سهم بخش کشاورزی عدد قابل توجهی نیست اما همین مقدار کم هم بسیار موثر و مهم است. نوع مدیریت و برنامهریزی در خصوص کشاورزی با دیگر بخشها متفاوت است؛ این شیوه کار جوابگوی استان تهران نیست. استاندار تهران در حال تلاش است با استان تهران متمایز برخورد شود چرا که وضعیت این استان به خاطر شرایط مختلف آن متفاوت است.
معاون اقتصادی استاندار تهران عنوان کرد: در موضوع گلخانه به دنبال بارگذاری جدید نیستیم؛ اما قرار است شرکتهای دانش بنیان را حمایت کنیم تا زنجیرهها را دوباره راهاندازی کند؛ حمایت از حوزه گلخانه را تاکید داریم و ظرفیت زیادی در این حوزه داریم. برخی ناهماهنگیها وجود دارد که نیاز داریم همه جناحها در کنار هم کار کنند.
وی بیان کرد: با توجه به گرمای موجود؛ ناترازی وجود دارد و تقاضای برق به سرعت در حال بالا رفتن است؛ باید سریع تر برنامهریزی کنیم و اگر کاری نکنیم، بخشی از کشاورزی رو به زوال خواهد رفت. باید داشتههایمان را حفظ کنیم و بعد از آن توسعه و تکمیل کنیم. برای موضوع ناترازی در واحدهای بهرهبرداری کشاورزی شامل گلخانهها، زراعت و دامداریها برنامه ریزی و ظرفیت ایجاد شود. اگر هماهنگ شویم و ظرفیت دستگاهها را به کار بگیریم نگرانیهای موجود را رفع میکنیم.
عسگری با بیان این که در حوزه سوخت مایع مدیران شهرستان مولد تهیه کنند و این مولدها هوشمند شوند، گفت: تمام واحدهای شاخص همه به مولد هوشمند مجهز شوند؛ در حال حاضر امکان تامین سوخت وجود دارد؛ اما اولویت برای واحدهایی است که مولد هوشمند دارند.
وی در پایان اضافه کرد: استان تهران ظرفیتهای بالایی دارد و در صادرات باید اعدادمان محسوس باشد؛ در تهران محدودیت سرمایهگذار نداریم و در این خصوص باید زیرساخت اصلی را برای صادرات فراهم کنیم. توقع از ما حل مسئله است و نباید از کنار مشکلات عبور کنیم.
در ادامه جبرئیل برادری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران نیز از تثبیت مالکیت کشاورزان و بهره برداری بهینه از این اراضی خبر داد و گفت: در دو سال اخیر میزان اراضی سنددارشده کشاورزی استان از ۱۶ به ۸۸ درصد رسیده است.
وی با اشاره به رتبه یک استان تهران در گلخانهها گفت: استان تهران تا پایان سال گذشته با سطحی درحدود ۵۲۶۰ هکتار، بالغ بر ۳۰ درصد از سطح کل گلخانه های کشور را به خود اختصاص داده است. استان تهران با سطحی معادل ۱۳۳۹ هکتار و با تولیدی بالغ بر ۱۵۰۹ میلیون گل شاخه بریده؛ معادل ۶۸ درصد تولید کشور را دارا بوده و رتبه یک کشوری را به خود اختصاص داده است. همچنین در استان تهران سطحی معادل ۳۵۷ هکتار با تولید ۱۵۰ میلیون گلدان به تولید گل و گیاهان زینتی گلدانی اختصاص دارد.
برادری اضافه کرد: سطح گلخانههای سبزی و صیفی استان معادل ۳۵۶۴ هکتار و با تولیدی بالغ بر ۱۰۸۳۸۷۲ تُن سبزی و صیفی است که ۲۴ درصد تولید کشور را دارا بوده و استان در این راستا رتبه یک کشوری را کسب کرده است.
وی تأکید کرد: بنابراین باتوجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع پایه، توسعه نهضت گلخانه ای را به جد دنبال میکنیم.
برادری از فعالسازی ۲۹ مرغداری راکد خبر داد و گفت: میانگین جوجه ریزی درطول سالها ۷۰۰ هزار قطعه بود که این میزان در استان به حدود ۲ میلیون قطعه رسیده است و باید به سمت توسعه مگافارمها برویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران همچنین از تدوین برنامههای تحقق شعار سال در بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: توسعه واحدهای صادرات محور محصولات کشاورزی، احیای واحدهای راکد، تقویت صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و توسعه انرژی های تجدیدپذیر بخشی از سیاستهای دردست اجراست.
انتهای پیام
نظرات