• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404021712286
  • خبرنگار : 50130

مدیرکل محیط زیست استان کردستان:

زریبار نیازمند راهکارهای علمی برای مقابله با تهدیدات زیستی است

زریبار نیازمند راهکارهای علمی برای مقابله با تهدیدات زیستی است

ایسنا/کردستان مدیرکل محیط زیست استان کردستان، با اشاره به ارزش بی‌بدیل تالاب بین المللی زریبار به عنوان پناهگاه حیات وحش و ثروت ژنتیکی استان، بر ضرورت یافتن راهکارهای علمی برای مقابله با تهدیدات رو به رشد آن تاکید کرد.

فرزاد زندی، امروز چهارشنبه(۱۷ اردیبهشت) در آیین افتتاحیه اولین کنفرانس ملی مطالعات محیطی تالاب بین المللی زریبار اظهار کرد: دریاچه زریبار از سال ۱۳۸۸ به عنوان پناهگاه حیات وحش با مساحت ۳۹۲۳ هکتار جزو مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست ثبت و شامل کلیه قوانین، روابط و ضوابط مرتبط با پناهگاه حیات وحش، شامل محدوده تالابی و کاسه تالابی شد.

وی، با بیان اینکه در ۱۲ بهمن سال ۱۳۹۷ تالاب زریبار به عنوان تالاب بین المللی ثبت جهانی شد، افزود: تالاب ها ارزشمندترین و حساس‌ترین زیستگاه‌های زمین هستند که بیش از ۶ درصد مساحت کره زمین را به خود اختصاص می‌دهند، اما حدود ۴۰ درصد تنوع زیستی کره زمین را تشکیل می‌دهند. تالاب زریبار هم از این امر مستثنی نیست.

به گفته مدیرکل محیط زیس استان کردستان، زریبار، تالابی بسیار ارزشمند و گرانبها از لحاظ اقتصادی، زیستی و ژنتیکی بوده و منبع و ذخایر ژنتیکی محیط زیست استان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبارات ملی به دریاچه زریبار اختصاص یافت و از محل صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست هم توانستیم چند دوره آموزشی را برگزار کنیم و طرح جامع مدیریت سیستمی تالاب را هم تدوین کنیم.

وی از تشکیل کارگروه استانی مدیریت تالاب زریبار خبر داد و بیانکرد که این کارگروه بیش از ۲۰ دستگاه و نهاد دولتی و غیردولتی عضو دارد، که خروجی آن به صورت هر سه ماه یک بار به عنوان عملکرد تالاب‌های کشور گزارش می شود.

به گفته زندی، احداث خط لوله انتقال حقابه زیستی از سطح گاران به دریاچه زریبار با حجم حدود ۶ تا ۸ میلیون متر مکعب در سال، ساماندهی وضعیت فاضلاب شهرستان مریوان و روستاهای اطراف تالاب زریبار از مهمترین تصمیمات و مصوبات کارگروه استانی مدیریت تالاب زریبار است.

زندی در ادامه تصریح کرد: از جمله تهدیداتی که هنوز پابرجا است، می‌توان به رشد خزنده شهر مریوان و روستاهای اطراف به سمت تالاب کشور، تغییر کاربری گسترده زمین‌های زراعی و باغات اطراف، افزایش میزان فرسایش خاک در استان به خصوص در حوزه دریاچه زریبار و ورود رسوبات به داخل کاسه تالاب، تهدید ناشی از ورود فضولات دامی ایستگاه‌های اطراف به داخل دریاچه که منتج به پدیده تغذیه گرایی و تهدید حیات زیست و آبزیان تالاب می‌شود، اشاره کرد و این مشکلات نیازمند راه‌حل‌های علمی است که امیدواریم در این کنفرانس به خروجی‌های مناسبی دست یابیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha