• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404021712335
  • خبرنگار : 50444

در همایش بزرگداشت امامزادگان مطرح شد

روستای ایوب نبی، ظرفیت گردشگری خراسان شمالی نیازمند حمایت

روستای ایوب نبی، ظرفیت گردشگری خراسان شمالی نیازمند حمایت

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی خواستار توجه جدی‌تر مسئولان استان به توسعه بقعه متبرکه ایوب نبی (ع) در این روستای هدف گردشگری شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عظیم آسوده امروز ۱۷ اردیبهشت در همایش بزرگداشت امامزادگان که در بقعه متبرکه ایوب نبی (ع) برگزار شد، اظهار کرد: روستای ایوب پیغمبر (ص) ظرفیتی است که می‌تواند به قطب فرهنگی و گردشگری منطقه تبدیل شود، اما با چالش‌هایی از جمله کمبود اعتبار، آب و برق مواجه است.

بقعه متبرکه ایوب نبی (ع) در منطقه گیفان، یکی از مهم‌ترین مقاصد زیارتی و گردشگری خراسان شمالی است که به گفته حجت‌الاسلام آسوده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، در یک روز تابستانی میزبان بیش از پنج هزار نفر زائر و گردشگر می‌شود.

خواص درمانی آب‌گرم ایوب پیغمبر، ظرفیت مغفول گردشگری خراسان شمالی نیازمند حمایت استاندار

وی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم این مکان زیارتی اظهار کرد: توسعه این بقعه در مصوبات استانی قرار گرفته، اما روند پیشرفت آن به کندی صورت گرفته و لازم است با حمایت ویژه استاندار و دستگاه‌های متولی، زیرساخت‌های آن بهبود یابد.

وی چالش‌های اصلی این بقعه را کمبود آب، برق و فقدان زائرسرا برای اسکان زائران عنوان کرد و افزود: اداره کل اوقاف به تنهایی قادر به توسعه همه‌جانبه این مجموعه نیست و برای ارتقای خدمات به گردشگران، نیازمند مشارکت جدی مسئولان استانی هستیم.

آسوده همچنین به ظرفیت درمانی چشمه ایوب نبی اشاره کرد و گفت: این چشمه خاصیت درمانی دارد و به‌ویژه در بهبود زخم‌های دیابتی مؤثر است که می‌تواند در کنار گردشگری زیارتی، زمینه‌ساز گردشگری سلامت نیز باشد.

وی افزود: منطقه گیفان به نام مبارک ایوب نبی (ع) و یادواره شهدای این منطقه شناخته می‌شود و باید در برنامه‌ریزی توسعه فرهنگی و اقتصادی استان، جایگاه ویژه‌ای برای آن در نظر گرفته شود.

اختصاص مسئولیت اجتماعی پتروشیمی به بخش گیفان

در ادامه این آیین، سید محمد پاکمهر نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت این منطقه، بخشی از مشکلات آن را برشمرد و بر لزوم توجه بیشتر به رفع محرومیت‌های موجود تأکید کرد.

خواص درمانی آب‌گرم ایوب پیغمبر، ظرفیت مغفول گردشگری خراسان شمالی نیازمند حمایت استاندار

وی گفت: درحالی‌که صنعت پتروشیمی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین صنایع استان در این منطقه مستقر است، این روستای هدف و مجموعه ایوب نبی (ع) با مشکلات جدی در حوزه راه و آب مواجه هستند.

پاکمهر با اشاره به مسئولیت‌های اجتماعی صنایع بزرگ و بیان ضرب‌المثل «چراغی که به خانه روا است، به مسجد حرام است» افزود: یک درصد از سود صنایع باید صرف مسئولیت‌های اجتماعی شود. انتظار می‌رود این اعتبارات پتروشیمی در راستای توسعه این منطقه هزینه شود تا بخشی از کمبودهای موجود مرتفع شود.

این نماینده مجلس تأکید کرد: اگر اعتبارات ملی و استانی به‌درستی هدایت شود و از ظرفیت صنایع استفاده شود، منطقه ایوب نبی (ع) می‌تواند به یکی از کانون‌های مهم گردشگری مذهبی، درمانی و فرهنگی در استان تبدیل شود.

وی نیروی انسانی توانمند و متعهد را از قابلیت های این بخش دانست و در ادامه سخنان خود، وجود صنعت پتروشیمی با قابلیت توسعه صنایع پایین دستی، مرز مشترک با جمهوری ترکمنستان و آب‌گرم ایوب با قابلیت توسعه گردشگری طبیعی، درمانی و مذهبی را از قابلیت های عمده بخش گرمخان برشمرد.  

وی تسریع در اجرای پروژه های آبرسانی و ساخت جاده های مواصلاتی را نیز خواستار شد.

اعتبار ۳ میلیاد تومانی استاندار برای حل مشکلات گردشگری روستای ایوب پیغمبر

بهمن نوری، استاندار خراسان شمالی نیز با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه منطقه چشمه ایوب نبی (ع) در روستای ایوب پیغمبر، اظهار کرد: این چشمه آب گرم به دلیل معرفی ناکافی، هنوز به‌طور گسترده شناخته نشده است. در حالی که آب و هوای مطلوب منطقه و وجود بقعه متبرکه ایوب نبی (ع) می‌تواند این منطقه را به یکی از مقاصد اصلی گردشگری کشور تبدیل کند.

خواص درمانی آب‌گرم ایوب پیغمبر، ظرفیت مغفول گردشگری خراسان شمالی نیازمند حمایت استاندار

وی افزود: برای رونق گردشگری در این منطقه، صرفاً نباید به محصولات تولیدی تکیه کرد، بلکه گردشگری یک صنعت است که شامل خدمات متنوعی می‌شود. بنابراین تکمیل زیرساخت‌های خدماتی برای مسافران از جمله تأمین آب شرب، برق، و بهبود راه‌های دسترسی، ضروری است.

نوری با تأکید بر اهمیت توسعه زیرساخت‌ها خاطرنشان کرد: حل مشکلات کمبود برق، چاه و لوله‌گذاری آب شرب در اولویت قرار دارد و برای این اقدامات در کنار تخصیص اعتبار سه میلیارد تومانی، زمان‌بندی مشخصی تعریف خواهیم کرد تا به سرانجام برسد.

وی همچنین بیان کرد: جذب گردشگر با استفاده از کانکس امکان‌پذیر نیست. این جاذبه گردشگری در روستای ایوب نبی (ع) باید به‌صورت اقتصادی‌تر توسعه یابد و حتی می‌توان آن را به بخش خصوصی واگذار کرد تا با سرعت بیشتری تکمیل شود. به‌طور کلی، ظرفیت‌های اوقاف در استان نیز می‌تواند ارتباط بیشتری با سرمایه‌گذاران داشته باشد.

در پایان این آیین، از خادمان امامزادگان استان تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha