• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404021712349
  • خبرنگار : 50130

نماینده مردم کردستان در مجلس:

تعیین مدیریت واحد برای زریبار ضروری است

تعیین مدیریت واحد برای زریبار ضروری است

ایسنا/کردستان نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شوری اسلامی با تاکید بر اینکه پروژه نجات بخشی زریبار باید به صورت علمی تدوین شود، گفت: اکوسیستم نیمه بسته زریبار باید از این حالت خارج شده و مدیریت واحدی برای آن تعیین شود.

امید کریمیان امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در آیین افتتاحیه اولین کنفرانس بین‌المللی مطالعات محیطی تالاب بین‌المللی زریبار که در دانشگاه کردستان برگزار شد، با تقدیر از همه فعالیت‌های انجام شده از سوی سازمان‌های مردم نهاد و ارگان‌های دولتی برای نجات بخشی تالاب زریبار اظهار کرد: برخی تصمیمات اشتباه موجب بروز مشکلات بسیاری برای دریاچه زریبار شده است.

وی، با اشاره به وجود چاه‌های مجاز و غیرمجازی که در حاشیه دریاچه و دشت زریبار وجود دارد، افزود: مجوز حفر ۱۰۰۰ چاه مجاز در دشت زریبار مریوان و  ۲۰ حلقه چاه عمیق که ۵۰۰ لیتر در ثانیه آب پمپاژ می‌کنند فقط برای تامین آب مریوان توسط آب منطقه‌ای استان صادر شده که نصف این هزار حلقه چاه، در حاشیه زریبار بوده و علاوه بر آن ۱۰۰۰ حلقه‌ی غیرمجاز هم هنوز شناسایی نشده‌اند که همه از کف دریاچه برداشت می‌کنند.

نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از خروجی پروژه‌های کشاورزی و عمرانی زریبار در دولت‌های گذشته بیان کرد: سرازیر شدن آب آلوده سد گاران به دریاچه زریبار هم از پروژه‌های اشتباه و نابود کننده آب تالاب زریبار است. هم چنین ساخت شرکت شهرک‌های صنعتی در دشت بیلو و سرازیر شدن فاضلاب انسانی و صنعتی به زریبار از دیگر تهدیدهای آینده این دریاچه هستند، که خواستار پیگیری و حل این موارد توسط اداره کل محیط زیست استان هستیم.

وی با اشاره به اهمیت امروزه دریاچه زریبار در حوزه گردشگری، این تالاب را نیازمند اختصاص یک دستگاه خدماتی برای ارائه خدمات بهتر دانست و تاکید کرد که برای تحقق این امر باید اختلافات بین دستگاه‌های اجرایی به پایان برسد.

کریمیان با تاکید بر اینکه باید اکوسیستم نیمه بسته زریبار از این حالت خارج شود، ادامه داد: این مهم باید با تدابیر ویژه‌ دستگاه‌هایی که متولی امر صدور مجوزها هستند، مرتفع شود.

وی یادآور شد: انتظار می‌رود که خروجی این کنفرانس منتج به تدوین پروژه نجات بخشی زریبار شود تا با تصویب آن بتوان برای زریبار ردیف بودجه قانونی تعریف کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha