• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021712407
  • خبرنگار : 50549

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌دستی مشهد چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌دستی مشهد چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: هدف اصلی ما از برگزاری این دوره از نمایشگاه معرفی تولیدات هنری، حمایت از هنرمندان، ایجاد رونق اقتصادی و تقویت صادرات صنایع‌دستی است.

اسماعیل اعتمادی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص جزئیات هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌دستی اظهار کرد:  در بخش صنایع‌دستی این نمایشگاه، یک سالن به صورت ویژه به صنایع دستی و هنرهای سنتی اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: در مکاتبه‌ای با تمامی استان‌های کشور از هر استان چهار تا پنج هنرمند در رشته‌های بومی خود برای شرکت در نمایشگاه دعوت شده‌اند.

اعتمادی با اشاره به برگزاری بخش بین‌الملل این دوره از نمایشگاه افزود: در این راستا غرفه‌ای برای معرفی هنرمندان شهرهای جهانی از جمله مشهد، شیراز، اصفهان و سایر شهرهای جهانی ایران در نظر گرفته شده است.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در خصوص حضور سایر کشورها در این نمایشگاه اظهار کرد: تاکنون کشور افغانستان برای شرکت در حوزه صنایع‌ دستی اعلام آمادگی کرده است.

وی اظهار کرد: برای تمام ۳۴ شهرستان خراسان رضوی برنامه‌ریزی شده تا هر شهرستان دو تا سه هنرمند را معرفی کند. هدف از این اقدام، معرفی تولیدات هنرمندان و همچنین روستاها و شهرهای ملی صنایع‌دستی هر منطقه است. شهرهایی مانند لایین و روستاهای دارای ثبت ملی نیز به‌ صورت ویژه در این فرآیند معرفی خواهند شد.

اعتمادی با اشاره به اینکه نمایشگاه از ۲۴ اردیبهشت آغاز و تا ۲۷ اردیبهشت ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: تقریباً یک سالن کامل به صنایع‌دستی اختصاص داده شده و حدود ۱۸۰ غرفه در این بخش وجود دارد.

وی در خصوص اهداف برگزاری این نمایشگاه افزود: حمایت از هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع‌دستی، به ویژه هنرمندانی که در منازل و کارگاه‌های کوچک مشغول به فعالیت هستند، معرفی تولیدات و هنرهای ایرانی به بازدیدکنندگان داخلی و خارجی با توجه به بین‌المللی بودن نمایشگاه، ایجاد رونق اقتصادی برای هنرمندان و کمک به فروش محصولات آن‌ها از مهمترین اهداف برپایی این نمایشگاه است.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در خصوص نتایج مورد انتظار از برگزاری نمایشگاه تصریح کرد: ایجاد اشتغال برای هنرمندان استان، با توجه به شناسایی ۲۳ هزار هنرمند و برآورد حضور ۵۰ هزار هنرمند در کل استان و همچنین ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر از طریق فراهم کردن بازار مناسب برای عرضه و فروش محصولات، از مهم‌ترین نتایج مورد انتظار این نمایشگاه است.

اعتمادی رونق اقتصادی و افزایش صادرات صنایع دستی را از دیگر نتایج برگزاری این نمایشگاه دانست و اضافه کرد: حضور گردشگران خارجی و معرفی صنایع‌دستی، جذب بازرگانان خارجی را به همراه دارد که این امر به صادرات صنایع دستی کمک به سزایی خواهد کرد.

وی عنوان کرد: خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ موفق به صادرات ۱۹ میلیون دلار کالاهای صنایع‌دستی شد که این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۲۱ میلیون دلار افزایش یافته است. تلاش داریم با تقویت تولید و توسعه بازاریابی، این میزان در سال جاری نیز با رشد همراه باشد.

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌دستی مشهد چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

اعتمادی با اشاره به اینکه فروش در نمایشگاه به صورت ریالی انجام می‌شود و ارزآوری مستقیم مطرح نیست، تصریح کرد: می‌توان گفت که معرفی محصولات به گردشگران خارجی می‌تواند منجر به تقاضای بیشتر تجار و بازرگانان خارجی به ویژه در زمینه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی شده که در نتیجه افزایش صادرات را نیز به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha