• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۱:۱۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404021712456
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از شناسایی آسان کشنده‌ترین باکتری جهان تا ربات سرآشپز

از شناسایی آسان کشنده‌ترین باکتری جهان تا ربات سرآشپز

در روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا به اخبار گوناگونی در ایران و سراسر جهان پرداختیم که قصد داریم در این گزارش مروری بر خلاصه‌ای از این اخبار داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز چهارشنبه به اخبار متفاوتی پرداخته است که قصد داریم در ادامه مروری بر این اخبار داشته باشیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید. 

ابتکار دانشمندان «ام‌آی‌تی» در شناسایی آسان کشنده‌ترین باکتری جهان

شیمی‌دانان دانشگاه «ام‌آی‌تی» راه جدیدی را برای شناسایی یک مولکول قندی پیچیده در دیواره‌های سلولی باکتری سل پیدا کرده‌اند.

فرهنگ زرنگی؛ وقتی نفع شخصی بر جمع می‌چربد

در زندگی روزمره، خیلی وقت‌ها مردم مجبورند بین نفع شخصی و منافع جمعی انتخابی را انجام دهند. اما این انتخاب همیشه ساده نیست. گاهی، شرایط اجتماعی باعث می‌شود که افراد دنبال سود خودشان باشند، حتی اگر به ضرر دیگران تمام شود.

اندازه‌گیری دقیق فومونایزین با روش جدید

رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی گفت: این مرکز اولین و تنها آزمایشگاه در کشور است که اندازه‌گیری دقیق فومونایزین را در دامنه استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵ خود دارد. نتایج بدست آمده از روش‌های قدیمی به دلیل عدم تکرارپذیری و حساسیت پایین، دقت و صحت مناسبی نداشتند؛ لذا برای بررسی دقیق‌تر مواد غذایی در کشور، ضرورت صحه‌گذاری یک روش جدید احساس می‌شد.

منعی برای حضور دانشجویان دختر در مسابقات نداریم

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه منع قانونی برای حضور دانشجویان خانم در مسابقات ورزشی آقایان نداریم، گفت: بعضا ممکن است دانشگاه‌ها به صلاحدید حراست و معاونت مربوطه حساسیت خاصی برای این موضوع داشته باشند؛ اما وزارت علوم در حال رایزنی با بخش‌های دیگر برای حل این امر در سطح کلی است.

حسگری که آرسنیک را در آب شناسایی می‌کند

پژوهشگران هندی یک حسگر کم‌هزینه و جدید را برای تشخیص آرسنیک در منابع آب ابداع کرده‌اند تا از تهدید جدی این ماده برای سلامتی انسان و محیط زیست جلوگیری کنند.

چطور آسمان صحرای شیلی به رنگ سبز درآمد، اما خبری از شفق قطبی نبود؟

دانشمندان سرانجام توانستند علت اصلی درخشش سبز رنگ آسمان در صحرای شیلی را توضیح دهند.  

تخفیف شهریه و اعطای رایگان خوابگاه به دانشجویان برتر المپیاد ورزشی

آیین‌نامه اجرایی المپیاد ورزش‌های همگانی دانشجویی که از سوی اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان تدوین شده است، طی نامه‌ای جهت اجرا به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

 تسهیلات ۱۰۰۰ میلیاردی برای دانش‌بنیان‌های خراسان رضوی

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از تصویب تسهیلات هزار میلیارد تومانی به شرکت‌های دانش بنیان استان خراسان رضوی خبر داد.

با استفاده از زیرساخت دانشگاه‌ها می‌توان نظام فناوری کشور را توسعه داد

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: با استفاده از زیرساخت دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه صنعتی شریف می‌توان نظام فناوری کشور را توسعه داد.

عکس روز ناسا از تقابل دو کهکشان متفاوت

عکس روز ناسا یک کهکشان مارپیچی را در برابر یک کهکشان نامنظم به نمایش می‌گذارد.

تولید مصالح ساختمانی سبز با استفاده از باکتری و ادرار!

دانشمندان در آلمان با موفقیت ادرار را به عنوان بخشی از پروژه‌ای که با هدف ایجاد تحولی در ساخت و ساز پایدار با ایجاد مصالح ساختمانی از زباله انجام می‌شود، به بتُن زیستی تبدیل کرده‌اند.

جهش کیفی آزمایشگاه‌های آنالیز مواد معدنی در سازمان زمین‌شناسی

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به موفقیت آزمایشگاه‌های این سازمان در اخذ گواهینامه بین‌المللی ISO/IEC ۱۷۰۲۵ گفت: این گواهینامه ISO ۱۷۰۲۵، استاندارد بین‌المللی برای احراز صلاحیت آزمایشگاه‌های آزمون و کالیبراسیون محسوب می‌شود.

دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، مأموریت‌محور و پرچمدار وحدت امت اسلامی است

رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی با تأکید بر رسالت مأموریت‌محور این نهاد علمی، دانشگاه را بستری برای وحدت، تقریب و تربیت نخبگان دینی در سطح جهان اسلام دانست.

پرداخت وام تحصیلی، ودیعه مسکن و فرزندآوری از امروز

معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت ضمن اعلام خبر پرداخت وام تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی از امروز ۱۷ اردیبهشت ماه، گفت: دانشجویانی که درخواست وام تحصیلی خود را برای ترم دوم سال تحصیلی ثبت کرده‌اند، وام خود را دریافت خواهند کرد.

این ربات برای کاربر خود غذا می‌پزد

ربات رومیزی استارت‌آپ «پوشا» با درست کردن وعده‌های غذایی می‌تواند بار کاری کاربر خود را کاهش دهد.

اصفهان و مشهد در اولویت دریافت قطار ملی مترو

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان هوا فضا، حمل و نقل و شهرسازی با تأکید بر اینکه در پروژه داخلی سازی واگن‌های مترو،سطح داخلی‌سازی از ۳۰ درصد به بیش از ۷۰ درصد ارتقا یافته است، گفت: با توجه به موفقیت این پروژه در تهران، برنامه داریم فناوری توسعه‌یافته را به دیگر شهرهای کشور نیز منتقل کنیم. کلانشهرهایی مانند اصفهان و مشهد که نیاز به پنج تا هشت واگن دارند، در اولویت اجرای پروژه‌های مشابه قرار دارند.

درمان کمردرد مزمن بدون جراحی

یک روش کم‌تهاجمی به طور موثر کمردرد ناشی از دیسک‌های تحلیل رفته را درمان می‌کند.

جزئیات جذب پژوهشگر دوره‌های پسادکتری

مسئول امور آموزش معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران از برنامه این دانشگاه برای جذب متقاضیان دوره‌های پسادکتری به صورت تمام‌وقت و پاره‌وقت به منظور ارتقای کیفیت پژوهش خبر داد.

معرفی الگوی ایرانی در حوزه تولید فناوری‌های کمکی

مدل ایران در توسعه فناوری‌های کمکی، به همت نمایندگان معاونت علمی ریاست‌جمهوری در اجلاس GATE-۲۰۲۵ معرفی و الگویی موفق برای کشورهای در حال توسعه شناخته شد.

صدور ردیف استخدامی مستقل برای نخبگان

رئیس هیئت عالی جذب گفت: در جلسه‌ای با قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، توافق شد ردیف استخدامی مستقل برای ۱۲۶ نخبه مورد تأیید بنیاد صادر شود. در همین راستا مقرر شد که همچون گذشته، تا سقف ۲۰ درصد از مجوزهای استخدامی وزارت علوم و وزارت بهداشت به برگزیدگان نخبه معرفی‌شده از سوی بنیاد ملی نخبگان اختصاص یابد.

«اسپیس‌ایکس» برای ۲۵ پرتاب در سال مجوز گرفت

«اسپیس‌ایکس» به تازگی مجوز افزایش پرتاب‌های ابرموشک «استارشیپ» خود را دریافت کرده و قرار است سالانه ۲۵ پرتاب داشته باشد.

ضرورت حرکت دانشگاه به سمت آموزش‌های نوین

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ضرورت حرکت دانشگاه به سمت آموزش نوین تاکید کرد و گفت: با توجه به تعداد دانشجویان و مشکلاتی که در فضای فیزیکی وجود دارد، رفتن به سمت آموزش نوین اجتناب‌ناپذیر شده است.

بررسی دستاوردهای دانش بنیان در حوزه کاهش آلودگی های نفتی

در نشست مشترک معاونت علمی و پالایشگاه نفت آبادان توانمندی های شرکت های دانش بنیان در حوزه رفع چالش های محیط زیستی بررسی شذ.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی منصوب شد

دکتر زهرا شیخی، با تبدیل حکم سرپرستی برای مدت ۲ سال به عنوان معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی منصوب شد.

تماشای زنده بزرگترین تلسکوپ جهان

شما می‌توانید با استفاده از وب‌کم‌های زنده به تماشای بزرگترین تلسکوپ جهان در زیر رودخانه‌ای از ستاره‌ها بنشینید.

آموزش باید با هوش مصنوعی متحول شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر اهمیت هوش مصنوعی در تحولات نظام آموزشی تاکید کرد و گفت: در شرایطی که آموزش‌های نادرست باعث کاهش علاقه به علوم پایه شده، جشنواره فرهیختگان جوان می‌تواند نگاه دانش‌آموزان به علم را تغییر دهد و آنها را از قالب آموزش‌های صرفاً تئوریک خارج کند.

مشارکت معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها در روزآمدسازی نقشه جامع علمی

دستورالعمل شورای عتف به معاونین پژوهشی دانشگاه‌ها برای مشارکت در روزآمدسازی نقشه جامع علمی ابلاغ شد.

یک انتصاب جدید در معاونت علمی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، طی حکمی، حسین شکری را به سمت «مدیر کل دفتر توسعه اقتصاد» منصوب کرد.

توصیه وزارت علوم به دانشگاه‌های فاقد شورای صنفی

مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان در نشست معاونان دانشجویی منطقه ۵ کشور گفت: انتظار داریم دانشگاه‌هایی که دارای شورای صنفی رفاهی فعال نیستند؛ از فرصت اردیبهشت ماه استفاده کنند و نسبت به برگزاری انتخابات شوراهای صنفی رفاهی دانشجویان اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

رونمایی از ربات انسان‌نمای آلمانی برای کار در کارخانه‌ها

شرکت آلمانی ایگوس(Igus) یک ربات انسان‌نمای ۵۴ هزار دلاری موسوم به «ایگی راب»(Iggy Rob) را معرفی کرده است که یک ربات انسان‌نمای مقرون به صرفه و همه‌کاره برای مصارف صنعتی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha