• شنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۲:۱۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404051005946
  • خبرنگار : 30057

بررسی رخدادهای لرزه‌ای در هفته گذشته

بوشهر در صدر میزبانان زمین‌لرزه‌ای هفته با ۴۴ لرزش/استان تهران با زلزله ۳.۱ و هرمزگان با ۵ زلزله لرزیدند

بوشهر در صدر میزبانان زمین‌لرزه‌ای هفته با ۴۴ لرزش/استان تهران با زلزله ۳.۱ و هرمزگان با ۵ زلزله لرزیدند

در هفته گذشته استان بوشهر و به‌ویژه منطقه عسلویه با ثبت ۴۴ زمین‌لرزه در صدر مناطق لرزان ایران قرار گرفتند ضمن آنکه در آستارا استان گیلان زلزله ۳.۵، پیشوا استان تهران زلزله ۳.۲ و در سرگز استان هرمزگان ۵ زلزله به ثبت رسید.

به گزارش ایسنا، در روزهای نخست مردادماه ۱۴۰۴، زمینلرزه‌هایی با بزرگاهای مختلف پهنه‌ای گسترده از خاک ایران را درنوردیدند. از نوار جنوبی کشور در استان‌های بوشهر و فارس تا شمال، شمال‌شرق و حتی مرکز ایران، لرزش‌هایی ثبت شد که برخی از آن‌ها از جمله زمین‌لرزه ۴.۹ ریشتری مهر در استان فارس و زلزله ۴.۷ ریشتری عسلویه، در زمره رخدادهای قابل‌توجه و نسبتاً شدید بودند.

مؤسسه لرزه‌نگاری کشور در فاصله روزهای ۴ تا ۱۰ مرداد، بیش از صد زمینلرزه را در نقاط مختلف ثبت کردند؛ رخدادهایی که برخی از آنها در عمق‌های کم و نزدیکی مراکز جمعیتی روی دادند و توجه کارشناسان و افکار عمومی را به وضعیت فعال گسل‌های منطقه‌ای جلب کردند که مهمترین آن فوج لرزه‌های عسلویه استان بوشهر است که بر اساس مطالعات محققان این حوزه از ساعت ۱۳ و ۴۰ دقیقه روز ۴ مرداد ماه ۱۴۰۴ تا ساعت ۱۰ روز ۷ مرداد ماه جاری تعداد ۴۴ زمینلرزه با بزرگای بین ۲.۶ تا ۴.۹ در مقیاس امواج محلی (بر اساس گزارش مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران) در اطراف بندر عسلویه استان بوشهر به وقوع پیوست. کانون این زمینلرزه در نزدیکی یکی از شاخه‌های گسل پیشانی(جبهه) کوهستان زاگرس قرار دارد و بررسی گسل مسبب این زمینلرزه‌ها نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

علاوه بر آن در مهر استان فارس زلزله‌ای به بزرگای ۴.۹ در عمق ۳۰ کیلومتری رخ داد و سرگز استان هرمزگان با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۳.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری و ۲.۷، ۳.۸ در عمق ۱۰ و ۳.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید.

همچنین در امیریه استان سمنان زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۱۰ کیلومتری، در پیشوای استان تهران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۸ کیلومتری و در آستارای استان گیلان زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه ۴ مرداد

در عسلویه استان بوشهر زلزله‌ای به بزرگای ۴.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری رخ داد و رومرکز آن در ۱۵ کیلومتری عسلویه، ۳۵ کیلومتری گله دار استان فارس و ۳۶ کیلومتری شکنار استان هرمزگان گزارش شد.

در مهر استان فارس زلزله‌ای به بزرگای ۴.۹ در عمق ۳۰ کیلومتری رخ داد.

کوهی خیل استان مازندران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۲ کیلومتری را تجربه کرد.

در لامرد استان فارس زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۵ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۱۰ کیلومتر لامرد، ۱۹ کیلومتری وراوی و ۲۰ کیلومتر تا پارسیان استان هرمزگان بوده است

یکشنبه ۵ مرداد
در عسلویه استان بوشهر بعد از زمینلرزه‌هایی به بزرگای ۳.۵ در  عمق ۱۹ کیلومتری و ۲.۸ زلزله دیگری به بزرگای ۴ در عمق ۲۵ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۵ کیلومتری عسلویه استان بوشهر، ۲۶ کیلومتری گله دار و ۳۰ کیلومتری مهر استان فارس بوده است. زلزله‌های ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۲.۹ و ۲.۸ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

در امیریه استان سمنان زلزله ۲.۹ به ثبت رسید، در بلوک استان کرمان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۸ کیلومتری و در دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۲ کیلومتری رخ داد.

دوشنبه ۶ مرداد

در عسلویه استان بوشهر دو زلزله ۲.۶، چهار زلزله ۲.۹، چهار زلزله ۲.۸، زلزله ۴.۹ در عمق ۲۱ کیلومتری، ۴.۲ در عمق ۱۸ کیلومتری، ۳.۹ در عمق ۲۳ کیلومتری، ۴.۳ در عمق ۱۸ کیلومتری، ۳.۱ در عمق ۲۶ کیلومتری، ۴.۳ در عمق ۲۰ کیلومتری، ۴ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۳.۷ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۴.۳ در عمق ۹ کیلومتری، ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری و ۴.۳ در عمق ۹ کیلومتری به ثبت رسید.

در ارزوئیه استان کرمان زلزله ۲.۶، در جم استان بوشهر زلزله ۲.۹، در گله دار استان فارس زلزله ۲.۹، در سنگان استان خراسان رضوی زلزله ۲.۹ و در شاهرود استان سمنان زلزله ۲.۶ رخ داد.

سرگز استان هرمزگان با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۶ کیلومتری سرگز و ۵۱ کیلومتری فارغان استان هرمزگان و ۴۵ کیلومتری فاریاب استان کرمان گزارش شد. زلزله ۳.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری و ۲.۷ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

امیریه استان سمنان زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و رومرکز آن در ۱۷ کیلومتری امیریه، ۱۹ کیلومتری بسطام و ۲۶ کیلومتری شاهرود این استان گزارش شد. زلزله ۳ در عمق ۱۰ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است. 

دوگنبدان استان کهگیلویه و بویر احمد با زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۱۱ کیلومتری لرزید و کانون آن در  ۲۲ کیلومتری دوگنبدان، ۳۴ کیلومتری چرام و ۳۶ کیلومتری دهدشت این استان گزارش شد.

سه‌شنبه ۷ مرداد
در دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۲ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۲۸ کیلومتری دهدشت، ۲۸ کیلومتری چرام و ۲۹ کیلومتری دوگنبدان این استان بوده است.

در عسلویه استان بوشهر زلزله‌هایی به بزرگی ۳.۲ در عمق ۱۹ کیلومتری، ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد.

در خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۹ و در افزر استان فارس زلزله ۲.۷ رخ داد.

سفیدابه استان سیستان و بلوچستان با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و رومرکز آن در ۵۲ کیلومتری سفیدآبه و ۹۵ کیلومتری نصرت‌آباد استان سیستان و بلوچستان و ۹۲ کیلومتری نهبندان استان خراسان جنوبی گزارش شد.

بلوک استان کرمان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۸ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۱ کیلومتری بلوک، ۲۶ کیلومتری فاریاب و ۴۴ کیلومتری کهنوج این استان گزارش شد.


سرگز استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۱۱ کیلومتری سرگز و ۳۹ کیلومتری فارغان استان هرمزگان و ۵۴ کیلومتری ارزوئیه استان کرمان بوده است.


عشق آباد استان خراسان جنوبی زلزله‌ای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۲۲ کیلومتری را تجربه کرد و رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۵۷ کیلومتری عشق آباد، ۱۱۵ کیلومتری طبس و ۱۲۳ کیلومتری بشرویه به ثبت رسید.

ایذه استان خوزستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری ایذه، ۳۴ کیلومتری قلعه تل و ۳۸ کیلومتری مسجد سلیمان این استان گزارش شد.


چهارشنبه ۸ مرداد


در سی سخت استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۵ کیلومتری سی سخت، ۱۸ کیلومتری چیتاب و ۲۱ کیلومتری یاسوج این استان بوده است.

در عسلویه استان بوشهر زلزله‌های ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۳.۲ در عمق ۱۵ کیلومتری، ۲.۹، ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری، ۳.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری به ثبت رسید.

در سرگز استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید.

در شهداد استان کرمان زلزله ۲.۹ و در نگار استان کرمان زلزله ۲.۸ رخ داد.

پنج‌شنبه ۹ مرداد

در فرهادگرد استان خراسان رضوی زلزله ۲.۸، در هفتکل استان خوزستان زلزله ۲.۵، در نودان استان فارس زلزله ۲.۵ و در انبار آلوم استان گلستان زلزله ۲.۸ ثبت شد.

نمین استان اردبیل زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و رومرکز آن در ۱۶ کیلومتری نمین و ۱۷ کیلومتری آبی بیگلو استان اردبیل بوده است.

در آستارای استان گیلان زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۲۸ کیلومتری آستارا و ۳۰ کیلومتری لوندویل این استان گزارش شد.

سرخون استان چهارمحال و بختیاری با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۲۱ کیلومتری سرخون استان چهارمحال وبختیاری، ۲۱ کیلومتری دهدز استان خوزستان و ۳۲ کیلومتری دیشموک استان کهگیلویه وبویر احمد گزارش شد.

جمعه ۱۰ مرداد 


پیشوای استان تهران با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۸ کیلومتری لرزید و رومرکز آن در ۱۴ کیلومتری پیشوا، ۱۹ کیلومتری شریف آباد و ۱۹ کیلومتری جواد آباد این استان به ثبت رسید.

در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۸ رخ داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha