مهدی ملکثابت در مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه یزد که امروز چهارشنبه با حضور استاندار در سالن جلیل شاهی دانشگاه یزد برگزار شد، ضمن اشاره به این که فرآیند انتخاب «استاد نمونه» و «استاد سرآمد آموزشی» دارای آییننامهای مشخص است، گفت: در این فرآیند، ۶۵ درصد امتیاز بر اساس فعالیتهای علمی و آموزشی فرد و ۳۵ درصد دیگر از طریق ارزیابیهای گوناگون و نظرات همکاران، دانشجویان و مستندات عملکردی تخصیص مییابد.
وی افزود: مطابق دستورالعمل وزارت علوم، به ازای هر ۳۰ نفر عضو هیئتعلمی، تنها یک نفر میتواند بهعنوان استاد سرآمد معرفی شود. همچنین، هر دانشکده مجاز است حداکثر یک نماینده به این عنوان معرفی کند.
به گفته وی، در دانشکدهای که چندین استاد دارای امتیاز بالا بودند، نهایتاً فقط یک نفر موفق به دریافت عنوان استاد سرآمد شد و در برخی دانشکدهها هیچ فردی در این مورد موفق نشده است.
ملکثابت تصریح کرد: در نهایت از مجموع ۱۶ نفر در سطح دانشگاه تنها زندهیاد دکتر علیرضا گرجی بهعنوان «کنشگر آموزشی» انتخاب شد.
وی با تاکید بر اهمیت تعامل دانشگاه با مسئولان اجرایی استان، اظهار کرد: مسئولین باید جلسات مستمر با دانشگاهیان و دانشجویان داشته باشند.
این مسئول با اشاره به این که در حال حاضر چنین تعامل موثری کمتر دیده میشود، تصریح کرد: بسیاری از جلسات فقط جنبه تشریفاتی دارند در حالی که انتظار میرود طرح مسئله و حل مسئله به صورت عملی در این جلسات دنبال شود.
وی با بیان این که تجربه نشان داده که دانشگاه در مواجهه با بحرانها، نقش موثری ایفا کرده و با استفاده از توان علمی خود راهحلهایی ارائه داده است، گفت: از اینرو دعوت از متخصصان فنی، مهندسی، معماری و دیگر حوزهها ضروری است تا در تصمیمگیریهای کلان شهری مشارکت داشته باشند.
لزوم حفظ نقش دانشگاه به عنوان مرجع علمی
ملکثابت با اشاره به این که طرح عبور جاده گازی از میان دانشگاه به مثابه عبور تیغی از میان قلب دانشگاهیان بوده است، گفت: در اجرای این طرح به قدر لازم به تخصص و مسائل تخصصی توجهی نشده است.
این مسئول با بیان این که در یکی از جلساتی که با معاون استاندار سابق برگزار شد، فضای تحقیرآمیز و تهدیدآمیزی بوجود آمده بود، گفت: به هر حال، ما باید فضا را به سمت تخصصمحوری و پژوهشمحوری هدایت کنیم و نقش دانشگاه به عنوان نهاد مرجع علمی حفظ شود.
ملکثابت با اشاره به این که متخصصین بر این نظر بودند که میشود این جاده از مسیر دیگری عبور کند، گفت: این جاده به نام مرحوم دکتر ایرج افشار که متخصص و پژوهشگری به نام بود، نامگذاری شده است اما در این پروژه بیتخصصیهای زیادی دیده میشود.
این مسئول گفت: در واقع باید الف موجود در اسم بلوار افشار را حذف کرد و آن را بلوار فشار گازی نامید چرا که با آغاز این طرح، قلب دانشگاه و دانشگاهیان فشرده شد.
وی با بیان این که یکی دیگر از موضوعاتی که باید مورد توجه قرار گیرد، وضعیت اقتصادی و اجتماعی استادان جوان است، گفت: مسئله تعطیلی کلاسها در روزهای پنجشنبه نیز به نوبه خود آسیبهایی به روند آموزش و وضعیت فرهنگی دانشجویان وارد میکند.
ملکثابت ضمن بیان این که ستاد بحران باید بحرانزا باشد نه بحران افزا، گفت: قطعی برق بحران اصلی دانشگاه است و تشکیل کلاسها به علت قطعی برق در برخی بازههای زمانی با چالشهایی مواجه است.
ساخت مسکن اساتید منوط به تدوین طرح ساماندهی روانابها
عباس کلانتری رئیس دانشگاه یزد نیز ضمن تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره هشت تن از اعضای هیأت علمی دانشگاه یزد که در طول یک سال گذشته دار فانی را وداع گفتند، اظهار کرد: در سال گذشته، دانشگاه یزد موفق به ارتقای پنج پلهای در رتبهبندی ISC شد که نشاندهنده پیشرفت علمی و پژوهشی این مجموعه است. همچنین در رتبهبندی جهانی تایمز نیز جایگاه دانشگاه بهبود یافته است.
وی با اشاره به این که برخی چالشهای زیرساختی همچنان وجود دارد، گفت: از جمله مشکلات مهم، قطعی مکرر برق در دانشگاه است که در زمان وقوع، فعالیتهای اساسی نظیر سیستمهای تهیه و توزیع غذا، سامانههای سرمایشی، و تجهیزات آموزشی از جمله ویدئو پروژکتورها را با اختلال جدی مواجه میکند.
رییس دانشگاه اظهار کرد: در زمینه مسکن اعضای هیأت علمی، طرح مربوطه آماده شده اما اجرای آن از سوی اداره راه و شهرسازی منوط به تدوین و تصویب طرح ساماندهی روانآبهای دانشگاه شده است.
کلانتری با اشاره به این که از دیگر مسائل، عدم اجرای تعهدات شهرداری در خصوص جاده بلوار ایرج افشار است، گفت: علیرغم انعقاد تفاهمنامه، اقدامات اجرایی در حداقلها نیز عملیاتی نشده است.
وی با بیان این که آییننامه جدید حمایت از گرنتهای پژوهشی با بار مالی چهار برابر نسبت به گذشته به مرحله اجرا درآمده است، گفت: امید میرود آییننامه دورههای پسادکتری نیز به زودی اجرایی شود که میتواند نقش مؤثری در ارتقای سطح علمی دانشگاه ایفا کند.
تعطیلی کلاسها در روز پنجشنبه الزامی نیست
محمدرضا بابایی استاندار یزد نیز در پایان این مراسم ضمن بیان این که پیگیریهای لازم جهت اجرای تعهدات مربوط به جاده گازی از طرف شهرداری انجام شده است، گفت: مشکلات مربوط به مسکن دانشگاهیان نیز پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به این که تعطیلی و عدم برگزاری کلاسها در روز پنجشنبه الزامی نیست، گفت: کلاسهای دانشگاه در صورت تمایل میتوانند در روزهای پنجشنبه نیز برگزار شوند.
بابایی با بیان این که کشور با کمبود ۲۰ هزار مگاواتی برق مواجه است، گفت: این مسئله بهمانند یک زنجیره به یکدیگر مرتبط است و مدیریت آن مستلزم هماهنگیهای چندباره و تأمین منابع است.
انتهای پیام
نظرات