یدالله رحمانی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در نشست شورای معاون استان افزود: سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از ارزش افزوده معدن کشور یک دهم درصد است.
وی اظهار کرد: از معادن استان کهگیلو بویراحمد به عنوان یک پتانسیل نام میبریم که میتواند حداکثر ارزش افزوده ممکن را برای برای مردم داشته باشد و به تبع آن اشتغال و تولید به همراه بیاورد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: بنابراین اولویتمان را بر این قرار دادیم که از امروز حتماً فرآوری معادن استان کهگیلویه و بویراحمد که در کل جهان منحصر به فرد و غنی هستند را انجام دهیم.
رحمانی اصلیترین تکلیف استانداری را سرمایهگذاری برای تولید دانست و گفت: در زمان مزایده به این نکته توجه داشته باشید که ارزش افزوده و اشتغالی که در نتیجه سرمایهگذاری روی معادن برای دولت و نظام اتفاق می افتد، صدها برابر واگذاری آنها است.
وی ادامه داد: ما ابتدا معدن را شناسایی میکنیم، در کنارش سرمایهگذار هم پیدا کرده و همزمان نیز مزایده برگزار میکنیم. اما اینکه معدن را به کسی واگذار کنیم و بعد سرمایهگذار هم بیاید و مجبور شود توافقاتی انجام دهد که چهارچوب آن هم معلوم نباشد، به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: واگذاریهای معادنی که از گذشته وجود داشته و به نتیجه نرسیده یا مشکوک به تخلف و فسادند، باید در چارچوبهای قانونی لغو شوند، فرآیند اصلاح آنها آغاز شود. فرآیندها را به دقت بررسی کنید و اگر شک و شبههای در آنها وجود دارد، آن را از بین ببرید.
وی با بیان انیکه وظیفه ما ارتقای معیشت مردم است، ادامه داد: این تکلیف ماست که اگر در جایی رانتخواری وجود دارد جلوی آن را بگیریم و نگذاریم اتفاق بیفتد. چراکه اقتصاد ما در چند دهه گذشته بیشترین آسیب را از رانتخواری دیده است. بعضی جاها از امضاهای طلایی استفاده شده و مزایایی به برخی افراد داده شده که این موضوع اقتصاد ما را آسیب پذیر کرده است.
رحمانی افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد شاخصها با متوسط کشوری فاصله زیادی دارند و ما باید تلاش کنیم در این دورهای که در خدمت مردمیم به اصلیترین وظیفه خود که همان خدمت به مردم و بهبود وضعیت معیشتی آنهاست بخوبی رسیدگی کنیم.
وی اظهار کرد: موضوع معدن ارتباط مهمی با ارتقای معیشت مردم دارد بنابراین باید از ظرفیتهای معدن استان در چهارچوب استفاده کنیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد تعداد زیادی معدن وجود دارد اما سهم این استان از ارزش افزوده معدن کشور یک دهم درصد است که این وضع قابل قبول نیست و باید هدفگذاری کنیم تا این عدد را به چند درصد برسانیم و البته در این مسیر معادن قوی هم داریم. بنابراین هر سازوکاری که برای این کار لازم است از آن حمایت میکنیم و در این مسیر همهچیز هم باید در چهارچوب قانونی باشد. تا اگر جایی ببینیم اتفاقی افتاده که لازم است در آن تجدید نظر انجام شود از چهارچوبهای قانونی برای اصلاح و بهبود آن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در زمینه معدن مس «خونگاه» نیز نکتهای که در ارتباط با مسائل زیست محیطی است حتماً لحاظ خواهد شد. دلیل ورود به این معدن این بود که مس «خونگاه» تنها معدن فلزی استان بوده و پیش از این در استان هیچ فعالیتی در حوزه معادن فلزی انجام نمیشده.
به گزارش ایسنا، رحمانی بر اهمیت جدی مسائل زیست محیطی درباره معدن مس خونگاه تاکید و بیان کرد: قطعاً تأکید ما بر این است که اگر قرار باشد این معدن به نتیجهای برسد حتماً باید مسائل زیست محیطی آن بررسی شده و نباید هیچ آسیبی به دنای عزیز و سربلند وارد شود.
انتهای پیام
نظرات