فرهاد سرگلزایی امروز پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت) در جلسه هماهنگی جشنواره شهید رجایی بیان کرد: بر همین اساس، تدوین سند جامع هدر رفت آب را در دستور کار قرار دادهایم تا با تبیین وضعیت موجود، شناسایی گلوگاهها و ارائه راهکارهای اجرایی، مسیر کاهش هدررفت و ارتقای بهرهوری را هموار کنیم.
وی گفت: با نگاهی فراتر از رویکرد رقابتی، جشنواره شهید رجایی را ابزاری برای اصلاح فرآیندها، حرکت بهسوی ارتقای کیفی خدمات، پاسخگویی مسئولانه و رشد سازمانی دانست.
سرگلزایی ادامه داد: این جشنواره فرصتی ارزشمند برای سنجش میزان تحقق اهداف و شاخصهای کلیدی عملکرد دستگاههای اجرایی است و نهتنها به شناسایی نقاط قوت و ضعف در مسیر خدمترسانی به مردم کمک میکند، بلکه زمینهساز رقابتی سالم میان سازمانها برای ارتقای بهرهوری، کارآمدی و کیفیت خدمات است.
وی با نگاهی اعتقادی نیز به اهمیت بهبود مستمر در عملکرد اشاره کرد و گفت: از منظر باور دینی، یک مسلمان باید هر روز در مسیر رشد، تعالی و اصلاح قدم بردارد. همین نگاه باید در ارزیابی عملکرد سازمانی نیز جاری باشد. ما نیز هم موظفیم هر سال بهتر از سال قبل عمل کنیم اما نه صرفاً برای کسب امتیاز، بلکه برای رضایت مردم، خدمت صادقانه و انجام وظیفهای که به ما سپرده شده است.
سرگلزایی ادامه داد: تلاش برای کاهش تلفات آب، نهتنها یک وظیفه حرفهای بلکه یک مسئولیت اجتماعی و ملی است. مردم حق دارند از خدمات پایدار، باکیفیت و مبتنی بر مدیریت بهینه منابع برخوردار باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت تعامل سازمانی و بهرهگیری از ظرفیت انسانی تصریح کرد: با نگاه تعاملی میتوان کارهای بزرگی را به سرانجام رساند. اگر بتوانیم از ظرفیت همه همکاران در سطوح مختلف سازمان بهره بگیریم و زمینه مشارکت واقعی آنان را در فرآیندهای تصمیمگیری و تصمیمسازی فراهم کنیم، علاوه بر ارتقای کیفیت تصمیمها، انگیزه و تعلق سازمانی نیز بهصورت چشمگیری تقویت خواهد شد.
وی ادامه داد: چتر استفاده از ظرفیتها را باید بزرگتر کنیم. هیچ ایده یا توانمندی نباید نادیده گرفته شود. در مجموعه آبفا، همکاران توانمندی از نظر علمی و تخصصی حضور دارند و شناسایی و بهرهگیری هدفمند از توانمندیهای آنان میتواند تحولی جدی در مسیر پیشرفت و بهرهوری ایجاد کند. زمانی میتوانیم به موفقیتهای بزرگ دست پیدا کنیم که همه همکاران، خود را جزئی مؤثر از بدنه تصمیمسازی و تحول در سازمان بدانند.
سرگلزایی در ادامه با تأکید بر ضرورت تسهیل فرآیندهای اداری و تکریم ارباب رجوع گفت: باید فرآیندهای اداری را تا حد ممکن ساده و روان کنیم. مردم نباید در پیچوخم بروکراسی اداری گرفتار شوند. ما وظیفه داریم با بهترین کیفیت و در کوتاهترین زمان ممکن، خدمترسانی کنیم.
وی افزود: تفویض اختیار به همکاران، یکی از الزامات این مسیر است. وقتی همکاران در حوزههای مختلف اختیار و مسئولیت مشخص داشته باشند، پاسخگویی و سرعت عمل افزایش مییابد و دیگر نیازی نیست اربابرجوع برای انجام کارهای ساده، ساعتها در انتظار بماند؛ خدمت مؤثر، یعنی کاهش زحمت مردم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به گستره جغرافیایی و دشواریهای خدمترسانی در این استان گفت: پهنه خدمات شرکت آبفا در سطح استان سیستان و بلوچستان بسیار گسترده است. همکاران ما در شرایط خاص و با تلاشهای شبانهروزی، خدماتی گسترده و گاه کمنظیر ارائه میکنند. این تلاشها باید در ویترین جشنواره شهید رجایی دیده شود و شایستگیهای مجموعه، بهدرستی منعکس شود.
وی همچنین به برخی از ویژگیهای برجسته عملکرد شرکت اشاره کرد و افزود: از جمله دستاوردهایی که باید پررنگ دیده شود، توسعه نظامهای مشارکتی، جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی، مدیریت هزینهها، اشتغالزایی و گسترش خدمات آبرسانی است؛ اقداماتی که در بسیاری از دستگاهها بهندرت مشاهده میشود اما در شرکت آبفا با جدیت دنبال شده است.
در پایان این نشست، فرهاد سرگلزایی بر لزوم انسجام در سیاستگذاریها و تمرکز راهبری تأکید کرد و گفت: مقولههایی مانند کمیته توسعه مدیریت و مدیریت داراییها، باید بهصورت متمرکز و با برنامهریزی دقیق دنبال شود. پیشنهاد میکنم راهبری این حوزهها به معاونت برنامهریزی واگذار شود تا با انسجام بیشتر، اهداف کلان سازمان در این زمینهها محقق شود.
انتهای پیام
نظرات