سید مرتضی بختیاری ۱۸ اردیبهشت، در مراسم اهدای ۸۰۰۰ سری جهیزیه که با مشارکت سپاه پاسداران و سازمان بسیج سازندگی سپاه امام رضا(ع) در مجتمع فرهنگی آیهها در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: کمیته امداد با همکاری بسیج سازندگی اقدامات مؤثری در حوزههای آبرسانی، اشتغالزایی و کمک به اقشار محروم انجام داده است.
وی ادامه داد: در مراسم امروز، نیز تعداد ۸۰۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند اهدا شد، سال گذشته نیز ۱۲ هزار سری جهیزیه با مشارکت سپاه پاسداران توزیع شده بود که البته تمامی اقلام جهیزیه، تولید داخلی بوده و از کیفیت بالایی برخوردارند. خرید عمده این اقلام باعث کاهش چشمگیر هزینهها شده، بهطوری که در صورت تهیه مستقیم از بازار، هزینهها به ازای هر خانواده تا ۲۰ میلیون تومان افزایش مییافت.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ه) گفت: حمل و نقل جهیزیهها به شکلی کاملاً آبرومندانه انجام میگیرد تا شأن و حرمت خانوادهها حفظ شود؛ بهمحض رسیدن اقلام به منازل، تمامی بستهبندیها و علائم مربوط به ارسال جمعآوری میشود تا خانوادهها احساس ناخوشایندی نداشته باشند.
احداث ۳۲ هزار واحد مسکن روستایی
بختیاری افزود: کمیته امداد، تاکنون ۳۲ هزار واحد مسکن روستایی را با همکاری بسیج سازندگی تأمین کرده و بیش از ۲۰ هزار واحد دیگر نیز در حال تکمیل است. این طرحها تا پایان خرداد امسال و با تأمین منابع مالی مورد نیاز، با مشارکت خیرین به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی بیان کرد: همچنین تفاهمنامهای با امیر سرتیپ حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، امضا شده که براساس آن، ارتش جمهوری اسلامی ایران در تأمین مصالح و امکانات مورد نیاز پروژههای محرومیتزدایی همکاری مؤثری خواهد داشت.
رئیس کمیته امداد امام خمینی تصریح کرد: در قانون اساسی ما، جایگاه خانواده بسیار ارزشمند است و هیچ جای دنیا به اندازهای که قانون اساسی ما که برخاسته از اسلام ناب محمدی است به آن اهمیت داده، توجه نکرده. خانواده از منظر معارف اسلامی جایگاه بسیار والایی دارد. ازدواج آسان به معنای کم گذاشتن نیست؛ در نظام اسلامی ما؛ هر چه ما به خانواده حرمت بیشتری بگذاریم، پیشرفت بیشتری خواهیم داشت.
برای مقابله با معضل طلاق به میدان آمدهایم
سید ضیاءالدین حزنی، معاون هماهنگ کننده محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه برای مقابله با معضل طلاق به میدان آمدهایم، گفت: اگر طرح ملی «ازدواج آسان» جدی گرفته شود، بسیاری از ناهنجاریهای فرهنگی ریشهکن خواهند شد.
وی اظهار کرد: مأموریت اصلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی و تأمین امنیت پایدار در کشور است، اما در کنار این مأموریت حیاتی، موضوعاتی همچون محرومیتزدایی، مردمداری، مردمیاری و مردمدوستی نیز همواره در دستور کار ما قرار داشته است؛ بهویژه در مناطق صعبالعبور، مرزی و حاشیه شهرها که نیاز به حمایت بیشتری دارند.
معاون هماهنگ کننده محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به آمار جهیزیههای اهدایی گفت: این دومین بار است که از همین تریبون گزارش اهدای جهیزیه را ارائه میدهیم. بار نخست، گزارش اهدای ۱۲ هزار جهیزیه بود و امروز نیز شاهد اهدای ۸۰۰۰ سری جهیزیه دیگر هست. در مجموع، تاکنون ۳۶ هزار جهیزیه تنها با همکاری کمیته امداد در سطح کشور توزیع شده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه روند تقاضا نیز تغییر کرده است. امروز که به استانهای مختلف سر میزنیم، میشنویم که در برخی مناطق تنها ۵۰ یا ۱۰۰ نفر در نوبت دریافت جهیزیه هستند، در حالی که در گذشته این آمار به چند هزار نفر میرسید؛ این موضوع بسیار نویدبخش است.
حزنی از برنامههای آینده نیز سخن گفت و اظهار کرد: قصد داریم همین مدل را در بهزیستی نیز اجرا کنیم و حتی برای افرادی که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند، خود سپاه پاسداران اقدام به تأمین جهیزیه کند؛ از مدیران استانها میخواهیم تعداد افراد نیازمند را اعلام کنند تا برنامهریزی لازم انجام شود. اگر این طرح ملی جدی گرفته شود، بسیاری از ناهنجاریهای فرهنگی ریشهکن خواهند شد.
معاون هماهنگ کننده محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نقش کارخانجات داخلی اشاره کرد و گفت: در ابتدای طرح، بهدنبال فعال کردن کارخانهها برای تأمین اقلام جهیزیه بودیم؛ کاری که باعث شد بسیاری از کارگران بیکار دوباره مشغول به کار شوند. امروز میتوان گفت که کارگر ایرانی برای عروس و داماد ایرانی جهیزیه تولید میکند؛ اقدامی که موجب ایجاد شور، نشاط و حتی کاهش طلاق در کشور شده است.
حزنی با اشاره به نقش نهادهای مختلف گفت: این توزیع گسترده جهیزیه با همکاری کمیته امداد، بهزیستی، سپاه نیروی زمینی، نیروی دریایی و سایر بخشها انجام شده است. ما برای مقابله با معضل طلاق به میدان آمدیم، هرچند هنوز طلاق ریشهکن نشده، اما بهوضوح متزلزل شده است.
وی با تأکید بر نقش مؤثر کمیته امداد در همراهی با سپاه گفت: گزارشهای مربوط به این اقدامات، که به محضر مقام معظم رهبری ارائه شده، با استقبال و خوشنودی ایشان مواجه شد. مقام معظم رهبری از کارهای گروهی رضایت دارند؛ چراکه هم کمیته امداد زیر نظر ایشان اداره میشود و هم فرمانده کل قوا، شخص ایشان هستند.
معاون هماهنگ کننده محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: کمیته امداد هم در تأمین جهیزیه، هم در ساخت مسکن و حمایتهای مددکاری، پشتیبان سپاه بوده است. این همکاریهای بین نهادی، ارزشی والا دارد که در سطح استانها کاملاً مشهود است. باید دستبهدست هم دهیم تا بسیاری از امور به ظاهر نشدنی، شدنی شود.
خراسان رضوی در خدمات جهادی و محرومیتزدایی پیشتاز است
در ادامه محمد روحانی، مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امام رضا(ع) گفت: مردم خراسان در عرصههای مختلفی خوش درخشیدهاند و میتوان گفت که خراسان رضوی پیشتاز در خدمات جهادی و محرومیتزدایی است. این اقدام بزرگ در مشهد مقدس، با مشارکت دو نهاد مقدس کمیته امداد و سپاه پاسداران برگزار شده و امیدواریم تحفهای متبرک از حضرت علیبن موسیالرضا(ع) برای نوعروسان باشد.
وی با اشاره به سالگرد تشکیل بسیج سازندگی عنوان کرد: دیروز، بیستوپنجمین سالروز فرمان مقام معظم رهبری برای تأسیس نهاد مردمی و انقلابی بسیج سازندگی بود؛ نهادی که امروز افتخار داریم در آن در خدمت جهادگران استان باشیم. خراسان رضوی، مهد اقدامات جهادی و بزرگ است و این استان همواره در خط مقدم خدمترسانی قرار داشته است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امام رضا(ع) افزود: از سال ۱۳۹۴ که توفیق حضور در این عرصه را پیدا کردم، در کنار مردم شاهد صحنههای بزرگ از اقتدار و حماسهآفرینی آنان بودم؛ از جمله در دورهای که شهید خدمت، آیتالله رئیسی در مشهد تولیت آستان قدس رضوی را برعهده داشتند و حتی در دوران ریاست قوه قضاییه و ریاستجمهوریشان نیز این روحیه جهادی استمرار یافت.
روحانی در ادامه به برخی از اقدامات شاخص جهادی اشاره کرد و گفت: با همراهی ریاست کمیته امداد، هر هفته چهارشنبهها در قالب کمیسیونهای محرومیتزدایی اقدامات مؤثری انجام دادیم، یکی از نمونههای بارز آن، احیای ۱۲۰ قنات در استان با مشارکت مردم و دستگاهها بود، همچنین چندین هزار وام اشتغالزایی با حمایت ایشان پرداخت شد که نتایج بسیار درخشانی به دنبال داشت.
وی به چند نمونه از تأثیر این وامها اشاره کرد و گفت: یک وام ۲۰ میلیون تومانی به فردی در گناباد پرداخت شد که با همان سرمایه اولیه، سه کارگاه بزرگ و دو فروشگاه در مشهد و گناباد راهاندازی شده است، همچنین غرفهای در منطقه بابالجواد که توسط بانوان اداره میشد، با دریافت وام توانست طی ۳سال بیش از ۷۰ نیروی کار جذب کند. اینها بخشی از برکات خدمت جهادی است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امام رضا(ع) افزود: مردم خراسان در عرصههای مختلفی خوش درخشیدهاند و میتوان گفت که خراسان رضوی در خدمات جهادی و محرومیتزدایی پیشتاز است؛ از زلزله کرمانشاه که طی ۵۵ روز، ۵۵۰ کانکس با مشارکت مردمی نصب شد، تا ساخت ۱۱۰ واحد مسکونی در ترکمنصحرا و کمکرسانی در بحران کرونا. در موضوع کمک به لبنان نیز مردم خراسان با کمک ۲۵ میلیارد تومانی نقشآفرینی کردند و هماکنون گروههایی از سبزوار و گناباد در لبنان در حال خدمترسانی هستند.
وی همچنین به نقش شهدای جهادی استان اشاره کرد و گفت: شهید رئیسی را از شهدای جهادی استان میدانیم، در کنار ایشان، شهدای والامقامی چون شهید اصلانی، شهید دارایی، شهید محمد جاودانی و شهید رضازاده و دیگر شهدای عزیز نیز الگویی درخشان برای جوانان جهادی ما هستند. جهادگران حلقه واسط امت و امام هستند و باید این راه را تا تحقق ظهور حضرت ولیعصر(عج) ادامه دهند.
انتهای پیام
نظرات