• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۲:۱۹
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404021813318
  • خبرنگار : 71290

کاردار لهستان در ایران مطرح کرد؛

استقبال لهستان از گفت وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا

استقبال لهستان از گفت وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا

کاردار موقت جمهوری لهستان در تهران ابراز داشت که لهستان از از سرگیری گفت گوهای جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده استقبال می کند و امیدوار است که لحن سازنده در دوره های نخست مذاکرات، به توافقی پایدار منجر شود.

به گزارش ایسنا، مارچین ویلچک، کاردار موقت جمهوری لهستان در جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی در مراسم روز ملی این کشور گفت: مایه افتخار است که روز ملی لهستان را در ایران جشن می‌گیریم. به‌عنوان رئیس نمایندگی لهستان در تهران، لازم می‌دانم یادآوری کنم که در سال ۲۰۲۴، ۵۵۰ سال روابط دیپلماتیک میان لهستان و ایران را گرامی داشتیم. نخستین دیدار ثبت‌شده یک نماینده لهستانی، سفر مراتویچ، در سال ۱۶۰۲ انجام شد. یکی از مأموریت‌های او خرید یک فرش ایرانی برای دربار لهستان بود. تعداد بسیار اندکی از کشورها می‌توانند روابط دیپلماتیک خود را تا این حد به گذشته بازگردانند.

وی افزود: لهستان در قرن بیستم، پس از بازیابی استقلال در سال ۱۹۱۸، مصمم به تجدید روابط با ایران بود. دوره میان دو جنگ جهانی، دوران شکوفایی روابط دوجانبه بود. بازرگانان و شرکت‌های لهستانی علاقه زیادی به همکاری با طرف‌های ایرانی، به‌ویژه در صنایع نفت، بلورسازی، چرم، فرآوری مواد غذایی و مبلمان نشان دادند. در سال ۱۹۲۷، پیمان دوستی میان دو کشور امضا شد و نمایندگی‌های دیپلماتیک ایران در ورشو و لهستان در تهران تأسیس شدند. همچنین در سال ۲۰۲۷، صدمین سالگرد امضای این سند مهم را گرامی خواهیم داشت. مشتاقانه منتظر گرامیداشت این مناسبت مهم با شرکای ایرانی خود هستم.

این دیپلمات لهستانی با بیان اینکه ما امروزه نیز در تماس‌های منظم با شرکای ایرانی خود هستیم، گفت: به گفت‌وگوهای صریح و صادقانه میان وزرای امور خارجه دو کشور ارزش زیادی قائلیم. همچنین در ماه آوریل، گفت‌وگویی پربار و سازنده در سطح مدیران کل وزارت امور خارجه داشتیم که ادامه خواهد یافت.

وی یادآور شد: همچنین رئیس‌جمهور لهستان و وزیر امور خارجه کشورمان اخیراً پیام‌های تسلیت خود را در پی انفجار غم‌انگیز در بندرعباس به رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان و وزیر امور خارجه، عباس عراقچی، ارسال کردند.
کاردار سفارت لهستان در ایران ادامه داد: با توجه به اینکه لهستان در حال حاضر ریاست دوره‌ای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، سفارت لهستان در تهران با هماهنگی سرویس اقدام خارجی اروپا فعالیت کرده و نمایندگی اتحادیه اروپا را نیز بر عهده دارد. از گفت‌وگوی اولیه خانم کایا کالاس، نماینده عالی جدید اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی با وزیر عباس عراقچی، استقبال می‌کنیم و مشتاقانه منتظر تداوم این تعامل هستیم.

وی همچنین با اشاره به تاریخ روابط لهستان و ایران در قرن بیستم، اظهار کرد: تاریخ روابط دو کشور با حمایت و میزبانی گرم ایران از هزاران لهستانی که در سال ۱۹۴۲ از اتحاد جماهیر شوروی به ایران منتقل شدند، گره خورده است. صدها هزار شهروند لهستانی در سال ۱۹۳۹ توسط شوروی از لهستان به سیبری تبعید شدند. بسیاری از آنان بازنگشتند. حدود ۱۲۰ هزار نفری که توانستند به ایران منتقل شوند، خود را خوش‌شانس می‌دانستند، زنده ماندند و توانستند زندگی خود را از نو بسازند، از آن زمان تاکنون، ایران جایگاه ویژه ای در دل لهستانی ها دارد.

این دیپلمات لهستانی با اشاره به تحولات غزه نیز اظهار داشت: لهستان، به‌عنوان عضوی از ائتلاف جهانی برای راه‌حل دو کشوری، نسبت به درگیری جاری در غزه عمیقاً نگران است. لهستان در سال ۱۹۸۸ رسماً حق مردم فلسطین برای داشتن کشور مستقل خود را به رسمیت شناخت. راه‌حل دو کشوری، مبتنی بر حقوق بین‌الملل و واقعیات منطقه، تنها راه ممکن است. هیأت دیپلماتیک لهستان در فلسطین از سال ۲۰۰۵ در رام‌الله آغاز به‌کار کرده و یک دیپلمات لهستانی ریاست آن را بر عهده دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: لهستان از ازسرگیری گفت‌وگوهای جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده استقبال می‌کند. امیدواریم که لحن سازنده در دورهای نخست مذاکرات، به توافقی پایدار منجر شود.

کاردار سفارت لهستان در تهران همچنین با بیان اینکه در حال حاضر، حدود ۵۰۰ دانشجوی ایرانی در شهرها و رشته‌های گوناگون در لهستان مشغول تحصیل هستند، گفت: بسیاری از آن‌ها در رشته‌های پزشکی، داروسازی یا دندان‌پزشکی تحصیل می‌کنند. تعداد قابل‌توجهی نیز در رشته‌های طراحی، گرافیک، مهندسی عمران، سینما، چندرسانه‌ای و معماری مشغول هستند. مطمئنم این دانشجویان نه‌تنها مهارت‌ها و دانش ارزشمندی به‌دست خواهند آورد، بلکه پلی میان ملت‌های ما خواهند ساخت؛ پلی که با شناخت فرهنگ‌های دو کشور غنی شده و در ادامه دوستی چند قرنه ما نقش‌آفرینی خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha