به گزارش ایسنا، هفته دوم اردیبهشت ماه در حوزه فناوری اطلاعات با خبری از سوی مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت مبنی بر برقراری ارتباطات امن و پایدار در جزیره خارک آغاز شد.
وی درباره قطعی فیبر دریایی شرکت ارتباطات زیرساخت که باعث اختلال در ارتباطات جزیره خارک شده بود توضیح داد در همان لحظات ابتدایی قطعی فیبر دریایی خارک تمام ارتباطات تلفنی همراه از جمله همراه اول، شرکت ایرانسل و تلفنهای خانگی بر روی دیگر بستر ارتباطی شرکت ارتباطات زیرساخت برگردان شد که باتوجه به دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تجهیزات مخابراتی به روز از استانهای مختلف کشور به سمت استان بوشهر و جزیره خارک ارسال شد.
او تأکید کرد که شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان متولی شبکههای مادر مخابراتی کشور خود را موظف میداند در جزیره خارک به سازمانهای دولتی مختلف از جمله شرکتهای نفتی و شرکتهای خصوصی و همچنین به اپراتورهای خصوصی از جمله شرکت مخابرات ایران، اپراتور اول و دوم تلفن همراه و دیگر شرکتهای دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، خدمات ارتباطی و اینترنتی ارائه کند.
در رویداد نقش تنظیم گری ۵G-ALOT در توسعه اقتصاد دیجیتال چه گذشت؟
اواسط هفته نیز رویداد نقش تنظیم گری ۵G-ALOT در توسعه اقتصاد دیجیتال با حضور مسئولانی چون معاونان وزیر ارتباطات و مسئولان بخش خصوصی آغاز شد. رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این مراسم افتتاحیه تاکید کرد حوزه اقتصاد دیجیتال مرز نمی شناسد و اگر شرایط فراهم شود و مرزی وجود نداشته باشد، ارائه خدمت به مردم انجام می شود. وزارت ارتباطات به عنوان بانی اصلی توسعه زیرساخت زمینهای را فراهم می کند تا صنایع در حوزه های فناوری دیجیتال را وارد سرمایه گذاری کنند.
در این مراسم بر هوش مصنوعی نیز اشاره و تأکید شد. حمید فتاحی - معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- در این مراسم گفت موضوع هوش مصنوعی نیازی به مقدمه ندارد چراکه جزو فناوریهای آینده است اما درحال حاضر نشانههایی از این فناوری در زندگی مردم و دنیا دیده شده که می توانند به خوبی از آن بهره بگیرند.
به گفته این مقام مسئول، این فناوری همانند سایر فناوریها می تواند چالشهایی را به دنبال داشته باشد. به طور مثال تعدد بازیگرانی که در این حوزه وجود دارد و هر کس در هر بخشی احساس مسئولیت میکند و به این حوزه ورود میکند.
فتاحی گفت: بنابراین یکی از جاهایی که باید به آن توجه شود، هم راستاسازی و همراهسازی بازیگران حاکمیتی است که فضا را برای حضور و ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاران هموار کنند، در غیر این صورت منجر به عقب افتادگی می شود.
تأکید بر تسریع در اجرای پروژه ملی جینف از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر شد. وزیر ارتباطات در جلسه کنترل پروژه طرحهای ارتباطی استان آذربایجان شرقی بیان کرد که توسعه فیبر نوری از برنامههای اصلی دولت چهاردهم است که با تغییر رویکرد از «پوشش» به «اتصال» به دنبال آن است که مردم ارائه این خدمت را در زندگی خود احساس کنند.
هاشمی اجرای پروژه «جینف» را از اولویتهای شخص رییسجمهور و به عنوان یکی از پروژههای راهبردی کشور توصیف و تاکید کرد مدیریت سرزمین میتواند منجر به انسداد مسیرهای فسادزا و ایجاد شفافیت و ارائه خدمات بهتر به مردم شود.
جای خالی پلتفرمهای جهانی در اقتصاد روستا
علاوه بر موارد گفته شده، اواسط هفته نشست رئیس و دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور با تاکید بر ضرورت توسعه مهارتآموزی، افزایش خدمات و صنایع فناوری اطلاعات و شکل گیری پلتفرم جهانی برای اقتصاد و بازار روستایی برگزار شد.
در این جلسه تأکید شد که روستا به یک پلتفرم جهانی و فراگیر نیاز دارد که تمام بخشها را به یکدیگر متصل و دست سوداگران را از تولید کوتاه کند. در واقع حوزه رایانهای و فناوری اطلاعات نیز مانند بخشهای دولتی و بخشهای خصوصی دیگر باید در قبال مردم روستا و مناطق محروم، نگاهی به مسئولیت اجتماعی نیز داشته باشد.
لزوم شکلگیری اپراتورهای خدماتی با اتکا بر ظرفیت بخش خصوصی از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر شد. محمدمحسن صدر- رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- در جلسه شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، با اشاره به ظرفیتهای گسترده بخش خصوصی و شرکتهای استانی در حوزه فناوری، اظهار کرد: وزارت ارتباطات با هدف توسعه کسبوکارهای دیجیتال و شکلگیری اپراتورهای خدماتی، که میتوانند حاصل تجمیع توان چندین شرکت باشند، آماده دریافت و بررسی پیشنهادهای عملیاتی بخش خصوصی است. در بسیاری از موارد، واگذاری وظایف اجرایی دولت به این بخش امکانپذیر است و تمرکز دولت باید بر سیاستگذاری، نظارت و تأمین امنیت باشد.
به گفته وی، حدود ۱۹ درصد از احکام برنامه هفتم توسعه به وزارت ارتباطات اختصاص دارد که این موضوع جایگاه ویژه وزارت ارتباطات در تحقق برنامه هفتم را نشان می دهد. یکی از احکام مهم برنامه هفتم مربوط به «ابر دولت» است که حجم قابلتوجهی از فعالیتها را در بر میگیرد.
با نزدیک شدن به پایان هفته نسخه جدید اپلیکیشن «دولت من»، با هدف تسهیل خدمات الکترونیکی و بهبود تجربه کاربری و در راستای تحولی کلیدی در تعاملات دولت و شهروندان، با قابلیتهای پیشرفته منتشرشد. وابستگی به پیامک برای احراز هویت، چالشهای امنیتی و هزینهبر بود. گفته شده در این نسخه، الگوریتم تأیید هویت چندمرحلهای مبتنی بر تطبیق عدد یکتا، امکان ورود ایمن بدون OTP را فراهم کرده است. در این فرایند کاربر برای ورود به سامانه های متصل به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند می توانند با استفاده از اپلیکیشن دولت من و بدون نیاز به وارد کردن اطلاعات هویتی اقدام کنند.
این بهروزرسانی، با تکیه بر فناوریهای نوین و بازخورد کاربران، گامی بلند در راستای تحقق دولت هوشمند و ارائه خدمات سریع، امن و کاربرمحور است. اپلیکیشن دولت من بهعنوان نماد تحول دیجیتال، آماده خدمترسانی به شهروندان در سراسر کشور است.
علاوه بر موارد گفته شده در پایان هفته خبرهایی مبنی بر اینکه رئیسجمهور آمریکا قصد دارد نام رسمی «خلیج فارس» را تغییر دهد، منتشر شد که با واکنش های متعددی دیده شد. به طور مثال سید ستارهاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ـ در این زمینه گفت: نام ماندگار خلیج فارس تا ابد در این گوشه دنیا در دلها و جانها زنده خواهد بود و روسیاهی این زمستان نیز بر چهره مستبدان عالم خواهد ماند! تاریخ و اصالت را با قلدری و معاملات سیاسی نمیتوان تغییر داد.
انتهای پیام
نظرات