• جمعه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404021913580
  • خبرنگار : 50123

امام جمعه شهرکرد:

زحمات فردوسی موجب محافظت از زبان فارسی شد

زحمات فردوسی موجب محافظت از زبان فارسی شد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری امام جمعه شهرکرد گفت: با زحمات فردوسی زبان فارسی باقی ماند، چه بسا فردوسی ایران را آباد، زبان فارسی را محافظت و فرهنگ ایران زمین را حفظ کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن فاطمی امروز ۱۹ اردیبهشت در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرکرد با تبریک ولادت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)، اظهار کرد: تولد این حضرت در ۱۱ ذی‌القعده سال ۱۴۸ هجری قمری یعنی حدود ۱۶ روز بعد از سعادت پدربزرگشان یعنی امام جعفر صادق(ع) بود.

امام جمعه شهرکرد در ادامه با اشاره به نهاد با ارزش هلال احمر، افزود: امید است هیچ‌گاه حوادث ناگوار برای جامعه پیش نیاید، اما افتخارآمیز است که در جامعه ما چنین نهاد و نیروهایی آماده‌باش هستند، البته تمام توانشان برای مسائل خاص نیست و توانایی‌های مختلفی دارند که نفع آن شامل حال جامعه می‌شود.

وی با اشاره به ۲۳ اردیبهشت‌ماه سال ۵۸ سالروز لغو کاپیتالاسیون، بیان کرد: این اتفاق یکی از ننگین‌ترین اقدامات بود، قراردادی که شاه پذیرفت و از سال ۴۳ تا ۵۸ انجام شد اما نظام جمهوری اسلامی آن را لغو کرد.

فاطمی با اشاره به ۲۵ اردیبهشت سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، گفت: ایشان جزو مفاخر ماست که به ایران خدمت بسیاری کرد، گرچه با گسترش اسلام، فرهنگ اسلام نیز در بسیاری از نقاط دنیا پیش رفت، اما به دلیل زحمات حکیم فردوسی ایران کشوری عربی نشد و حتی پیشکسوت و سردمدار اسلام شد.

وی ادامه داد:  با زحمات فردوسی زبان فارسی باقی ماند، چه بسا فردوسی ایران را آباد، زبان فارسی را محافظت و فرهنگ ایران زمین را حفظ کرد، لذا باید به یاد داشته باشیم کسانی‌که به سعدی، حافظ و فردوسی می‌نازند به عنوان مفاخر علمی به کلمات‌شان توجه داشته باشند.

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری در خصوص خلیج همیشه فارس، تصریح کرد: هر از گاهی برخی افراد حسود و کوردل، از روی حسادت صحبت‌هایی می‌کنند، اما ما خلیج را همیشه فارس می‌دانیم، در غیر این صورت توصیه می‌شود اگر شکی دارند به تاریخ مراجعه کنند.

فاطمی با اشاره به سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم و گذشت ۱۰۰ سال از تاسیس آن، بیان کرد: از زمانی‌که مرجع بزرگ آیت‌الله العظمی حائری یزدی حوزه علمیه قم را تأسیس کردند، می‌گذرد و مقام معظم رهبری با یک پیام مفصل از زحمات گذشتگان تجلیل کردند و با فکر نورانی خود افق آینده حوزه علمیه را ترسیم کردند.

وی ادامه داد: به طلاب، فضلا و دانشمندان آموختند که مسیر کجاست و برای بهترین بهره‌گیری از آن در آینده چه باید کرد، چه بسا معتقدیم وجود امام حسین (ع)، بانی و موسس حوزه علمیه قم است.

امام جمعه شهرکرد با اشاره به حضور خود در مراسم تکریم و تجلیل از معلمان، گفت: در زبان‌های بختیاری و ترکی جای مدیحه‌سرایی برای اهل‌بیت خالی است لذا باید بختیاری‌زبانان و ترک‌زبانان در کنار فارس‌زبانان به این مساله بپردازند و اشعاری در رسای اهل‌بیت بسرایند و در زبان خود رواج دهند چرا که مایه رشد خواهد بود.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha