به گزارش ایسنا، پالایشگاه آناهیتا در جریان سفر استانی محمود احمدینژاد رییس جمهور وقت به کرمانشاه در سال ۱۳۸۵ تصویب شد. پالایشگاهی با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه که عملیات اجرایی آن سال ۱۳۷۸ آغاز شد.
رقم سرمایهگذاری این پروژه در آن سال قریب سه هزار میلیارد تومان بود و قرار بود ظرف مدت سه سال یعنی تا سال ۱۳۹۱ به بهرهبرداری برسد، اما روند پروژه از همان ابتدا آنچنان که باید پیش نمیرفت.
در جریان سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۰ نیز بار دیگر پالایشگاه آناهیتا مورد توجه قرار گرفت تا تاکید مجددی برای اجرای هرچه سریعتر این پروژه باشد، اما این امر نیز منجر به تسریع در اجرای آن نشد.
سال ۱۳۹۴ بار دیگر این پروژه با حضور مقامات ارشد کشوری از جمله علی ربیعی وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلنگزنی شد. پالایشگاهی که اینبار اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن به ۱۲ هزار میلیارد تومان رسیده بود، اما از سال ۱۳۹۴ تاکنون نیز راه به جایی نبرده است.
امروز با گذشت حدود ۱۹ سال از تصویب اولیه این پروژه، پالایشگاه آناهیتا هنوز همان زمین بایر ۵۷۰ هکتاری و یک تابلو است و نه تنها اجرای این پروژه پیش نمیرود، بلکه ۵۷۰ هکتار زمین نیز توسط این طرحِ راکد بلوکه شده است.
طی سالهای اخیر پالایشگاه فراز و نشیب فراوانی را طی کرد. از تغییر سهامداران گرفته تا اینکه زمانی گفته شد این پروژه به شیوه تهاتر و با همکاری قرارگاه خاتمالانبیا ساخته خواهد شد، اما باز هم پیشرفتی حاصل نشد.
۱۵ آذر سال ۱۴۰۲ بود که محمدطیب صحرایی استاندار پیشین کرمانشاه از نهایی شدن قرارداد احداث پالایشگاه آناهیتا خبر داد و اعلام کرد که این پروژه قرار است ظرف مدت چهار سال اجرایی شود. یعنی باید در پاییز ۱۴۰۶ شاهد بهرهبرداری از این پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکهای میبودیم، اما با گذشت بیش از ۱.۵ سال از همان قرارداد، باز هم کار پیش نرفت.
حالا با گذشت حدود ۱۹ سال از تصویب اولیه این پالایشگاه، رقم سرمایهگذاری مورد نیاز آن بیش از ۴۰ برابر افزایش یافته و با سنگین شدن سرمایهگذاری که نیاز دارد، روند تامین این اعتبار نیز دشوارتر شده است.
سفر آتی هیات دولت به استان کرمانشاه فرصتی است که شاید بتوان تکلیف پالایشگاه آناهیتا را یکبار برای همیشه روشن کرد. موضوعی که از سوی برخی نمایندگان کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان یکی از اصلیترین مطالبات کرمانشاه در سفر هیات دولت مطرح است.
فضلالله رنجبر نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مهمترین مطالباتی که کرمانشاه در سفر رئیس جمهور به استان دارد، پالایشگاه آناهیتا را یکی از مهمترین این مطالبات برشمرد.
رنجبر خاطرنشان کرد: پالایشگاه آناهیتا مصوبه سفر مقام معظم رهبری را هم دارد، اما هنوز اجرایی نشده و این پروژه میتواند زمینه اشتغالزایی قابل توجهی را در کرمانشاه فراهم کند.
حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه نیز خواستار تعیین تکلیف پروژه پالایشگاه آناهیتا در سفر هیات دولت به کرمانشاه شد.
حالا باید دید سفر دولت چهاردهم به کرمانشاه نقطه عطفی برای تعیین تکلیف پالایشگاه آناهیتا خواهد بود. پروژهای که علاوه بر رفع بخشی از نیازهای کشور، هم در زمان ساخت و هم بهرهبرداری برای هزاران نفر شغل ایجاد میکند.
انتهای پیام
نظرات