مختار خانی افزود: خرس قهوهای از جمله گونههای مهم و حساس حیات وحش است که در سالهای اخیر جمعیت آن بهشدت کاهش یافته و به همین دلیل برای حفظ و احیای نسل این گونه، برنامه ملی حفاظت توسط سازمان حفاظت محیط زیست تدوین شده است.
وی بیان کرد: آذربایجان غربی به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، از جمله مناطق مهم کشور برای زیست این گونه محسوب میشود و خرس قهوهای در تمامی مناطق این استان پراکنش دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ارومیه ادامه داد: در سالهای اخیر و پس از ابلاغ برنامه عملی ملی حفاظت از این گونه ارزشمند، اقدامات متعددی توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان در راستای حفظ و احیای نسل خرس قهوهای انجام شده که از جمله میتوان به همکاری در ساخت مستند خرس قهوهای، آموزش و توانمندسازی افراد بومی و محلی و برخورد قاطع با تخلفات شکار و صید اشاره کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از اداره روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی، خرس قهوهای(نام علمی: Ursus arctos) گونهای بزرگجثه و درشتاندام است که در بسیاری از مناطق آمریکای شمالی و شمال اوراسیا پراکنش دارد. وزن این گونه از ۷۰ تا ۷۸۰ کیلوگرم متغیر است و بزرگترین زیرگونهٔ آن، خرس کودیاک، هماندازه خرس قطبی است و با آن برای عنوان بزرگترین گونهٔ خرس و بزرگترین شکارچی خشکی رقابت میکند.
انتهای پیام
نظرات