زهرا غلامرضایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه هدف نهایی دفتر امور خانواده و بانوان بهزیستی استان قزوین ارائه خدمات توانمندسازی و حمایت از زنان سرپرست خانوار و اعضای خانواده آنها و همچنین دختران خودسرپرست است، افزایش و ارتقاء تواناییها و مهارتهای زیستی، روانی، اجتماعی و توانمندسازی خانوادههای مذکور از برنامههایی است که بهزیستی برای خروج این قشر از چرخه حمایتی مستمر سازمان دنبال میکند.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان قزوین افزود: در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت، خانوادههای دارای فرزند سهقلو تا دهک هفت موردحمایت بهزیستی قرار میگیرند. در شرایط حاضر ۲۴ خانواده دارای فرزند سهقلو و دو خانواده چهار قلوئی تحت حمایت بهزیستی استان قزوین هستند.
وی بیان کرد: همچنین افراد چند فرزندی که تحت پوشش بهزیستی هستند، به تعداد افراد خانواده آنها تا پنج نفر کمکهزینه معیشت به آنها تعلق میگیرد و سایر خدمات نیز کمکهای موردی است و همچنین بالغبر ۵۰۰ خانواده دوقلویی موردحمایت بهزیستی استان قزوین قرار دارند.
غلامرضایی خاطرنشان کرد: از دیگر خدمات اداره کل بهزیستی استان قزوین در راستای حمایت از زنان و خانواده، حمایت از دانشآموزان تحت پوشش این اداره کل در راستای تقویت درس و ارائه خدمات آموزشی است. بهزیستی استان قزوین با انعقاد تفاهمنامه همکاری با یکی از آموزشگاههای کنکور، این امکان را برای دانشآموزان تحت پوشش خود که معدل بالای ۱۶ دارند، به وجود آورده تا بهصورت رایگان از کلاسهای آنلاین و آزمونهای آن مجموعه بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اهمیت بیمه تأمین اجتماعی برای زنان سرپرست خانوار، تصریح کرد: بیمه تأمین اجتماعی به زنان سرپرست خانوار این امکان میدهد تا بدون نگرانی از هزینههای سنگین درمانی، به خدمات بهداشتی و درمانی دسترسی پیدا کنند. این امر میتواند به کاهش بیماریهای مزمن، کاهش مرگومیر و افزایش کیفیت زندگی این افراد منجر شود.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان قزوین در ادامه بیان کرد: در شرایط فعلی بالغبر ۸۲۹ زن سرپرست خانوار شهری و ۳۸۴ زن سرپرست خانوار روستایی و عشایری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی از سوی بهزیستی استان قزوین قرار دارند.
وی افزود: شکلگیری گروههای همیار زنان سرپرست خانوار نیز یکی از راههای ارتقاء وضعیت زندگی و توانمندسازی این زنان است. سازمان بهزیستی استان قزوین با رویکرد ارتقاء کیفیت زندگی و با هدف توسعه اجتماعی، ظرفیتسازی، ارتقاء خودباوری و کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه هدف و همچنین تغییر رویکرد حمایتی به توانمندسازی، اقدام به راهاندازی گروههای همیار بهمنظور توانافزایی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار کرده است.
این مسئول بیان کرد: ۱۳ گروه همیار زنان سرپرست خانوار در بهزیستی استان قزوین فعالیت دارند، عضویت در این گروهها موجب جلوگیری از طولانی شدن چرخه حمایتهای سازمان، عدم وابستگی جامعه هدف به این حمایتها، افزایش خوداتکایی اقتصادی، روانی، اجتماعی زنان سرپرست خانوار و ارتقاء سطح آموزش و مهارت میشود.
غلامرضایی گفت: گروههای همیار استان در زمینههای خیاطی، تولید و بستهبندی مواد غذایی، شیرینی فروشی، دامداری، تولید سرویس آشپزخانه، سفالگری و تولید فرش و قالیچه فعالیت میکنند.
وی در پایان گفت: کمکهای بهزیستی به زنان سرپرست خانوار و دختران خودسرپرست تحت پوشش این سازمان برای خانوادههای یک نفره، بالغبر ۹۹۳ هزار تومان، خانوادههای یکمیلیون و ۴۱۹ هزار تومان، خانوادههای سهنفره، یکمیلیون و ۹۸۷ هزار تومان، خانواده چهارنفره، ۲ میلیون و ۵۵۲ هزار تومان و خانواده پنجنفره و بیشتر ۳ میلیون و ۱۲۳ هزار تومان بهصورت ماهانه است.
انتهای پیام
نظرات