محمدرضا فاضل، امروز شنبه ۲۰ اردیبهشت در آیین گرامیداشت روز جهانی تالاسمی اظهار کرد: بیماریهای خاص و صعبالعلاج، هرچند شیوع کمتری دارند، اما درمان آنها دشوار، طولانیمدت و بسیار پرهزینه است و معمولاً فرد تا پایان عمر با آنها درگیر خواهد بود.
وی با اشاره به نامگذاری روز جهانی تالاسمی افزود: افزایش توجه مسئولان و مردم به بیماران مبتلا به تالاسمی، دستیابی به خون سالم و کافی، ارائه خدمات درمانی استاندارد و جلوگیری از تولد بیماران جدید از جمله هدفهای مهمی است که مسئولان حوزه سلامت در این زمینه دنبال میکنند.
به گزارش ایسنا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: با تشکیل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، ۱۰۷ بیمار زیر پوشش این صندوق قرار دارند، در حالی که در دهههای گذشته تنها چهار بیمار هموفیلی، اماس، تالاسمی و نارسایی کلیه(دیالیزی) با عنوان بیماری خاص مورد حمایت بود.
فاضل با تأکید بر اهمیت آموزش و پیشگیری تصریح کرد: بسیاری از بیماریهای سختعلاج منشاء ژنتیکی دارند، بنابراین آگاهسازی عمومی و اقدامهای پیشگیرانه، مؤثرترین راهکار برای مقابله با گسترش اینگونه بیماریها است.
وی با اشاره به بستههای حمایتی برای بیماران خاص و سختعلاج گفت: ارائه خدمات درمانی به این بیماران در همه مراکز درمانی دولتی و خصوصی، بر اساس تعرفه مصوب انجام میشود و بیمهها موظف به پرداخت سهم حمایتی خود هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: پیشرفت علوم پزشکی و تغییر شیوه زندگی موجب شده که بیماریهای غیرواگیر بهویژه بیماریهای ژنتیک بهعنوان مسئله مهم سلامت عمومی تلقی شود و بیماریهای مزمن سهم مهمی از بیماریهای غیرواگیر را به خود اختصاص دهند.
فاضل تأکید کرد: غربالگری زوجین، بهترین و مقرون بهصرفهترین روش پیشگیری از تالاسمی است که در برنامه غربالگری، پس از شناسایی زوج ناقل، مشاوره انجام میشود.
به گزارش ایسنا، روز ۸ می برابر با ۱۸ اردیبهشت روز جهانی تالاسمی است و برنامههای آموزشی و اطلاعرسانی با هدف آگاهسازی مردم با این بیماری و راهکارهای پیشگیری از آن در سراسر جهان اجرا میشود.
انتهای پیام
نظرات